• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Raparperi-Marenkitorttu (GL)

Juhannus· Leivokset· Makeat piirakat

8 kesä

Helppo Raparperi-Marenkitorttu

Haastoin teidät toivomaan erilaisia raparperiohjeita. Kiitos ihanat, sain paljon kommentteja Instagramissa ja Facebookissa. Inspiroituneena toiveistanne päätin toteuttaa 3 raparperireseptiä ja tässä on ensimmäinen!

Meillä syötiin lapsuudessa aina raparperi-marenkipiirakkaa. Olen lukuisia kertoja pyytänyt äidiltäni tuota ohjetta, ja saanut sen, mutta aina piirakka on jäänyt tekemättä. Äidin tekemänä tuo piiras on nimittäin maailman parasta, enkä uskalla lähteä kilpailemaan. No tänään en voinut äidille soittaa ja kysyä ohjetta, koska hän matkailee edelleen Italiassa. Tein tutusta lapsuuden suosikista oman pikaversion torttupohjalla! Äidin versioon kuului murupohja. Halutessasi voit tehdä tällä ohjeella piirakan myös murupohjaan. Täyte ja marenki ovat samat kumpaankin versioon.

Ai, että tästä tuli herkkua! On niin mahtavaa kun vihdoin voi maistella ja herkutella hyvällä omallatunnolla omia ja muiden leipomuksia. Meillä oli häihin asti pieni terveyshaaste, jonka takia sallittua herkuttelua ei oikein ollut. No mutta lähden tästä tuohon terassille nautiskelemaan vielä yhden palan ihanaa raparperitorttua ja toivotan teille hyvää viikonloppua!


Helppo Raparperi-Marenkitorttu (myös gluteeniton)

Torttupohja:

  • 2 kananmunaa
  • 0.75 dl sokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja (gluteeniton jauhoseos)
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • ripaus leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Mittaa munat ja sokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi usean minuutin ajan.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon, kääntele sekaisin.
  3. Suihki torttuvuoka 24-28 cm (tai kakkuvuoka) vuokaspraylla ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista torttua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilälle.

GLUTEENITON vaihda torttupohjan jauhot gluteenittomiin!

Raparperitäyte:

  • 400 g raparaperinpaloja (n. 8 dl)
  • 0.5 dl vettä
  • 1 dl fariinisokeria (tai tavallinen)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl limemehua (tai sitruuna)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  1. Pese ja pilko raparperit kattilaan.
  2. Lisää vesi, sokerit ja limemehu.
  3. Anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia aina välillä sekoitellen kunnes raparperi on pehmeää.
  4. Lisää maissitärkkelys ja jätä hetkeksi jäähtymään.
  5. Kaada raparperitäyte torttupohjan päälle kun se on jäähtynyt.

Vinkki! Raparperitäyte jää aika kirpeäksi. Jos tahdot makeampaa täytettä lisää 0.5 dl sokeria. 

Helppo Marenki:

  • 4 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 0.5 rkl limemehua (tai sitruunamehua)
  1. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeria vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.
  3. Lisää vatkauksen loppupuolella limemehu. Lopeta vatkaus vasta kun marenki on kiiltävää ja todella kuohkeaa.
  4. Nostele marenki raparperisoseen päälle ja polta marengin pinta tohottimella.

Tai valmista ihanan pehmeä Sveitsiläinen Marenki, jonka ohjeen löydät täältä.

Helppo Raparperi-Marenkitorttu

Helppo Raparperi-Marenkitorttu Helppo Raparperi-Marenkitorttu

Helppo Raparperi-Marenkitorttu

Herkullista viikonloppua!

♥ Anni


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Terveisiä Italiasta
Seuraava artikkeli: Täydellinen Hääaamu Italiassa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kaura sanoo

    9.6.2018 01:07

    Nam! Ihana kesäinen raparperiherkku. <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2018 08:32

      Kiitos 🙂 Raparperi on nyt käytetty omalta maalta 🙂 täytyy odottaa, että saan toisen sadon.

      Vastaa
  2. Essi sanoo

    10.6.2018 23:23

    Resepti testattu ja se oli aivan ihana! Teen tätä pian uudestaan!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2018 07:26

      Ihanaa! Meillä tätä taidetaan leipoa juhannukseksi 🙂 Ihanaa uutta viikkoa!

      Vastaa
  3. Tiina sanoo

    12.6.2018 23:07

    Hei Anni! Minulla ei ole tohotinta, ja haluaisin tähän piirakkaan marengista hieman rapsakan. Olisiko hyviä neuvoja siihen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.6.2018 07:36

      Hei Tiina,

      Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita grillivastus päälle ylös. Nosta piirakka ihan ylätasolle ja anna olla pari minuuttia uunissa kunnes se saa hiukan väriä 🙂 Näin tekisin itse.

      Vastaa
  4. Riitu sanoo

    15.6.2018 13:47

    Ajattelin kysyä samaa, eli tohotinta ei ole.
    Sainkin vastauksen , kun joku muu kysyi.
    Kiitoksia ja nyt leipomaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.6.2018 16:07

      Hieno juttu 🙂 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios