Halloween Haamukakku
Halloween Haamukakusta löytyy sisältä vaniljainen kaakaomousse, päältä marenkikreemiä ja valutettu valkosuklaa ganache. Kakun viimeistelee hauskat haamumarengit ja mustat soekrihelmet!
Ensimmäinen Halloween -viikonloppu on saapunut ja ensi viikolla on toinen! Ainakin minä juhlin tätä ja hauskaa Jenkeistä meillekin saapunutta juhlaa moneen kertaan! Kysyin täällä blogissa aikaisemmin mitä reseptejä toivoisitte vielä Halloweeniksi. Halloween kakku oli monen toive ja siihen tartuin.
Olen koittanut tehdä pelottavia leivonnaisia, mutta lopputulos on aina hellyyttävän söpö.. vai mitä mieltä olette tästä kakusta? No silti tämä maistuu ihanalta, näyttää hauskalta ja sopii Halloweeniin täydellisesti! Minulla oli pikku-apulainen kakun suunnittelussa mukana ja hän valisikin aika hauskat värit kakkuun!
Halloween Haamukakku
Ohje
- Kakkupohjana tässä kakussa on Täydellinen Kakkupohja
- 2 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 1 pussi Dr.Oetker vaniljamoussea
- 100 g tuorejuustoa
- 3 rkl kaakaojauhetta
- mangohillo
- Mittaa maito, kerma ja vaniljamousse kulhoon tai monitoimikoneeseen.
- Vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää tuorejuusto ja kaakaojauhe ja vatkaa hetki vielä niin, että täyte on tasaista.
Kostutus:
- 1/2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita sokeri maitoon. Jätä sivuun.
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku neljään osaan.
- Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
- Vuoraa vuoka kelmulla, niin että kelmua jää vuoan ulkopuolelle myös.
- Nosta alimmainen kakkupala vuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla.
- Sivele mangohilloa pohjan päälle kevyesti, 1/3 täytteestä pohjan päälle.
- Toista yllä oleva kahteen kertaan ja vedä kelmu kakun päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
- Valmista pastaväreillä värjätty marenkivoikreemi koristelupäivänä ja levitä hyytyneen kakun päälle palettiveitsellä kauttaaltaan. Kreemi riittää useampaan kerrokseen jolloin pinnasta tulee tasaisempi.
- Käytä kakku kovettumassa jääkaapissa aina kerrosten välillä.
Värjäsin kreemin sinisellä ja turkoosilla pastavärillä .
Valkosuklaaganache:
- 60g valkosuklaata
- kermaa
- oranssia pastaväriä
- Pilko valkosuklaa kulhoon.
- Kiehauta kerma ja kaada osissa suklaan päälle.
- Ensin vähän, sekoittele ja lisää tarvittaessa.
- Värjää lopuksi oranssilla pastavärillä.
- Odota, että ganache jäähtyy ja kaada kakun päälle. Auta valumia tarvittaessa palettiveitsellä.
Vinkki! Valkosuklaaganache menee helposti liian litkuksi, joten lisää kerma osissa. Laita ensin ihan vähän alle 1/2 dl ja lisäile pikkuhiljaa TARVITTAESSA.
Koristeet:
Miten nuo haamut säilyy? Voiko tehdä paljon etukäteen?
Viikkoja etukäteen voi tehdä. Marengit säilyvät loistavasti huoneenlämmössä esimerkiksi leivosrasiassa 🙂