
Puolukoita riitti hillon keittämisen jälkeen vielä muuhunkin, joten päätin leipoa muhkeita rahkapullia sunnuntaipäivän iloksi.
Pullataikina n. 15 kpl:
75 g voita
2 dl maitoa
25g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
7-8 dl vehnäjauhoja
Sulata voi ja sekoita maitoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Lisää mausteet, voi-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaksi. Peitä kulho ja kohota taikinaa kooltaan kaksinkertaiseksi.
Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi. Jaa taikina nyt noin 15 palaan ja pyörittele pieniksi pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna pullien kohota vielä 15 minuuttia peitettynä.
Täyte:
150 g puolukoita
1 prk (250g) rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
ripaus vaniljasokeria
Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokerit sekä osa puolukoista.
Painele kohonneisiin pulliin syvennykset esim. juomalasin pohjalla. Jaa rahkatäytettä pullien syvennyksiin. Ripottele puolukoita vielä päälle täytteen päälle.
Voitele pullat halutessasi munalla. Paista pullia uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Nam!
Jätä kommentti