• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Pullat· Sokeriton

13 tammi
Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Näköjään leivoin vuonna 2013 viimeksi rahkapullia puolukoista. Ohjekin löytyi täältä blogin arkistoista, mutta kauhukseni huomasin postauksen kuvat, jotka oli otettu silloisella kännykkäkameralla. Kääk! Nostalgista tavallaan, mutta päätin silti kuvata pullat uudestaan ja päivittää myös ohjetta. Te nimittäin kiinnostuitte eilen rahkapullistani, joissa ei ole käytetty valkoista sokeria Instagramin puolella.

Näin ohjasin teidät blogin perustamisvuonna reseptiikkaan:

”Puolukoita riitti hillon keittämisen jälkeen vielä muuhunkin, joten päätin leipoa muhkeita rahkapullia sunnuntaipäivän iloksi.”

Muistelen, että aloittaessani bloggaamisen oli vaikea kirjoittaa yksikin lause ohjeen lisäksi. En ole koskaan ollut mikään kirjoittaja, mutta olen kyllä vuosien varrella kehittynyt kovasti.

Laskiaispullasesonki on jo somen mukaan alkanut. Kelpuuttaisitko rahkapullat laskiaispullan tilalle näin tammikuussa? Me kelpuutimme, mieheni taisi syödä näitä eilen viisi kappaletta ja itse söin kolme. Hups. Pidemmittä puheitta puolukka-rahkapullat (ilman valkoista sokeria) olkaa hyvät!


Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Pullataikina (noin 12 kpl)

  • 2,5 dl kauramaitoa (tai tavallinen maito)
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl kookossokeria
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon kulhossa. Lisää kardemumma, suola ja kookossokeri.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää pehmeä voi vaivauksen loppupuolella.
  3. Peitä kulho ja kohota taikinaa kooltaan kaksinkertaiseksi.
  4. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele pieniksi pulliksi.
  5. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna pullien kohota vielä 15 minuuttia peitettynä.
  6. Valmista täyte.

Vinkki! Jos haluat käyttää tavallista sokeria ohjeessa niin taikinaan ja täytteeseen laittaisin 1 dl tai oman maun mukaan!

Täyte

  • noin 2 dl puolukoita
  • 1 prk (250g) rahkaa
  • 3 rkl kookossokeria
  • 1 muna
  1. Sekoita kulhossa rahka, muna ja kookossokeri sekä osa puolukoista.
  2. Painele kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi juomalasin pohjalla.
  3. Jaa rahkatäytettä pullien syvennyksiin. Ripottele puolukoita vielä täytteen päälle.
  4. Voitele pullien reunat halutessasi munalla.
  5. Paista pullia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Ota pullat uunista ja anna jäähtyä. Nam!

Vinkki! Halutessasi voit jättää munan pois myös täytteestä, mutta se ei silloin pysy ihan yhtä hyvin pullan keskellä.

Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)
Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Ihanaa päivää!

/Anni


Laskiaispulla-ohjeet olen koonnut tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « TOP10 vuodelta 2020
Seuraava artikkeli: Caramel-Puolukkatuorepuuro (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Suvi K. sanoo

    13.1.2021 14:18

    Ihanan näköisiä pullia, pitääpä kokeilla joskus leipoa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2021 15:36

      Kiitos 🙂 Lämmin suositus!

      Vastaa
  2. Anni V. sanoo

    13.1.2021 15:38

    Voisiko kookossokerin korvata esim fariini-tao ruokosokerillaa? 😊 Nekin varmaan ”parempia” vaihtoehtoja kuin valkoinen sokeri?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2021 15:48

      Täällä lisää sokereista ja niiden vertailua keskenään. Fariinisokeri on valkoista sokeria, johon on lisätty siirappia. Tummia sokereita ei ole käsitelty tai puhdistettu yhtä paljon, mutta ne ovat kuitenkin sokeria:

      https://www.anninuunissa.fi/erilaiset-sokerit-leivonnassa/

      Ohjeessa kookossokerin määrä on myös pienennetty. Normaalissa ohjeessa tulisi taikinaan ja täytteeseen 1 dl sokeria. Vähentäminen on aina paras keino vähentää sokeria.

      Vastaa
  3. Elisa sanoo

    13.1.2021 19:24

    Näyttääpä herkullisilta! Voisikohan vehnäjauhon korvata esim. kaura- tai/ja mantelijauheella.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.1.2021 07:16

      Pullataikinana tämä on ihan perinteinen ja valitettavasti minulla ei ole kokemusta gluteenittomasta pullataikinasta. Instagramin puolella joku vinkkasi korvaavan jauhot glut. jauhoseoksella ja lisäämällä psylliumia taikinaan.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios