|

Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Näköjään leivoin vuonna 2013 viimeksi rahkapullia puolukoista. Ohjekin löytyi täältä blogin arkistoista, mutta kauhukseni huomasin postauksen kuvat, jotka oli otettu silloisella kännykkäkameralla. Kääk! Nostalgista tavallaan, mutta päätin silti kuvata pullat uudestaan ja päivittää myös ohjetta. Te nimittäin kiinnostuitte eilen rahkapullistani, joissa ei ole käytetty valkoista sokeria Instagramin puolella.

Näin ohjasin teidät blogin perustamisvuonna reseptiikkaan:

”Puolukoita riitti hillon keittämisen jälkeen vielä muuhunkin, joten päätin leipoa muhkeita rahkapullia sunnuntaipäivän iloksi.”

Muistelen, että aloittaessani bloggaamisen oli vaikea kirjoittaa yksikin lause ohjeen lisäksi. En ole koskaan ollut mikään kirjoittaja, mutta olen kyllä vuosien varrella kehittynyt kovasti.

Laskiaispullasesonki on jo somen mukaan alkanut. Kelpuuttaisitko rahkapullat laskiaispullan tilalle näin tammikuussa? Me kelpuutimme, mieheni taisi syödä näitä eilen viisi kappaletta ja itse söin kolme. Hups. Pidemmittä puheitta puolukka-rahkapullat (ilman valkoista sokeria) olkaa hyvät!


Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Pullataikina (noin 12 kpl)

  • 2,5 dl kauramaitoa (tai tavallinen maito)
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl kookossokeria
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon kulhossa. Lisää kardemumma, suola ja kookossokeri.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää pehmeä voi vaivauksen loppupuolella.
  3. Peitä kulho ja kohota taikinaa kooltaan kaksinkertaiseksi.
  4. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele pieniksi pulliksi.
  5. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna pullien kohota vielä 15 minuuttia peitettynä.
  6. Valmista täyte.

Vinkki! Jos haluat käyttää tavallista sokeria ohjeessa niin taikinaan ja täytteeseen laittaisin 1 dl tai oman maun mukaan!

Täyte

  • noin 2 dl puolukoita
  • 1 prk (250g) rahkaa
  • 3 rkl kookossokeria
  • 1 muna
  1. Sekoita kulhossa rahka, muna ja kookossokeri sekä osa puolukoista.
  2. Painele kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi juomalasin pohjalla.
  3. Jaa rahkatäytettä pullien syvennyksiin. Ripottele puolukoita vielä täytteen päälle.
  4. Voitele pullien reunat halutessasi munalla.
  5. Paista pullia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Ota pullat uunista ja anna jäähtyä. Nam!

Vinkki! Halutessasi voit jättää munan pois myös täytteestä, mutta se ei silloin pysy ihan yhtä hyvin pullan keskellä.

Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)
Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Ihanaa päivää!

/Anni


Laskiaispulla-ohjeet olen koonnut tänne.

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Ihanan näköisiä pullia, pitääpä kokeilla joskus leipoa 🙂

  2. Anni V. sanoo:

    Voisiko kookossokerin korvata esim fariini-tao ruokosokerillaa? 😊 Nekin varmaan ”parempia” vaihtoehtoja kuin valkoinen sokeri?

    1. Täällä lisää sokereista ja niiden vertailua keskenään. Fariinisokeri on valkoista sokeria, johon on lisätty siirappia. Tummia sokereita ei ole käsitelty tai puhdistettu yhtä paljon, mutta ne ovat kuitenkin sokeria:

      https://www.anninuunissa.fi/erilaiset-sokerit-leivonnassa/

      Ohjeessa kookossokerin määrä on myös pienennetty. Normaalissa ohjeessa tulisi taikinaan ja täytteeseen 1 dl sokeria. Vähentäminen on aina paras keino vähentää sokeria.

  3. Elisa sanoo:

    Näyttääpä herkullisilta! Voisikohan vehnäjauhon korvata esim. kaura- tai/ja mantelijauheella.

    1. Pullataikinana tämä on ihan perinteinen ja valitettavasti minulla ei ole kokemusta gluteenittomasta pullataikinasta. Instagramin puolella joku vinkkasi korvaavan jauhot glut. jauhoseoksella ja lisäämällä psylliumia taikinaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *