• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Pullat· Sokeriton

13 tammi
Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Näköjään leivoin vuonna 2013 viimeksi rahkapullia puolukoista. Ohjekin löytyi täältä blogin arkistoista, mutta kauhukseni huomasin postauksen kuvat, jotka oli otettu silloisella kännykkäkameralla. Kääk! Nostalgista tavallaan, mutta päätin silti kuvata pullat uudestaan ja päivittää myös ohjetta. Te nimittäin kiinnostuitte eilen rahkapullistani, joissa ei ole käytetty valkoista sokeria Instagramin puolella.

Näin ohjasin teidät blogin perustamisvuonna reseptiikkaan:

”Puolukoita riitti hillon keittämisen jälkeen vielä muuhunkin, joten päätin leipoa muhkeita rahkapullia sunnuntaipäivän iloksi.”

Muistelen, että aloittaessani bloggaamisen oli vaikea kirjoittaa yksikin lause ohjeen lisäksi. En ole koskaan ollut mikään kirjoittaja, mutta olen kyllä vuosien varrella kehittynyt kovasti.

Laskiaispullasesonki on jo somen mukaan alkanut. Kelpuuttaisitko rahkapullat laskiaispullan tilalle näin tammikuussa? Me kelpuutimme, mieheni taisi syödä näitä eilen viisi kappaletta ja itse söin kolme. Hups. Pidemmittä puheitta puolukka-rahkapullat (ilman valkoista sokeria) olkaa hyvät!


Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Pullataikina (noin 12 kpl)

  • 2,5 dl kauramaitoa (tai tavallinen maito)
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl kookossokeria
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon kulhossa. Lisää kardemumma, suola ja kookossokeri.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää pehmeä voi vaivauksen loppupuolella.
  3. Peitä kulho ja kohota taikinaa kooltaan kaksinkertaiseksi.
  4. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele pieniksi pulliksi.
  5. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna pullien kohota vielä 15 minuuttia peitettynä.
  6. Valmista täyte.

Vinkki! Jos haluat käyttää tavallista sokeria ohjeessa niin taikinaan ja täytteeseen laittaisin 1 dl tai oman maun mukaan!

Täyte

  • noin 2 dl puolukoita
  • 1 prk (250g) rahkaa
  • 3 rkl kookossokeria
  • 1 muna
  1. Sekoita kulhossa rahka, muna ja kookossokeri sekä osa puolukoista.
  2. Painele kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi juomalasin pohjalla.
  3. Jaa rahkatäytettä pullien syvennyksiin. Ripottele puolukoita vielä täytteen päälle.
  4. Voitele pullien reunat halutessasi munalla.
  5. Paista pullia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Ota pullat uunista ja anna jäähtyä. Nam!

Vinkki! Halutessasi voit jättää munan pois myös täytteestä, mutta se ei silloin pysy ihan yhtä hyvin pullan keskellä.

Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)
Puolukka-Rahkapullat (ilman valkoista sokeria)

Ihanaa päivää!

/Anni


Laskiaispulla-ohjeet olen koonnut tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « TOP10 vuodelta 2020

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Suvi K. sanoo

    13.1.2021 14:18

    Ihanan näköisiä pullia, pitääpä kokeilla joskus leipoa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2021 15:36

      Kiitos 🙂 Lämmin suositus!

      Vastaa
  2. Anni V. sanoo

    13.1.2021 15:38

    Voisiko kookossokerin korvata esim fariini-tao ruokosokerillaa? 😊 Nekin varmaan ”parempia” vaihtoehtoja kuin valkoinen sokeri?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2021 15:48

      Täällä lisää sokereista ja niiden vertailua keskenään. Fariinisokeri on valkoista sokeria, johon on lisätty siirappia. Tummia sokereita ei ole käsitelty tai puhdistettu yhtä paljon, mutta ne ovat kuitenkin sokeria:

      https://www.anninuunissa.fi/erilaiset-sokerit-leivonnassa/

      Ohjeessa kookossokerin määrä on myös pienennetty. Normaalissa ohjeessa tulisi taikinaan ja täytteeseen 1 dl sokeria. Vähentäminen on aina paras keino vähentää sokeria.

      Vastaa
  3. Elisa sanoo

    13.1.2021 19:24

    Näyttääpä herkullisilta! Voisikohan vehnäjauhon korvata esim. kaura- tai/ja mantelijauheella.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.1.2021 07:16

      Pullataikinana tämä on ihan perinteinen ja valitettavasti minulla ei ole kokemusta gluteenittomasta pullataikinasta. Instagramin puolella joku vinkkasi korvaavan jauhot glut. jauhoseoksella ja lisäämällä psylliumia taikinaan.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios