• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Porovoileipäkakku

Isänpäivä· Joulu· Voileipäkakut

11 marras
Porovoileipäkakku


Porovoileipäkakku on täydellinen kakku, vaikka isälle isänpäivänjuhliin!

Voileipäkakut olivat suuresssa suosiossa 90-luvun juhlissa. Nyt pienen hiljaisuuden jälkeen ne ovat tulleet taas suosioon. Ruotsissa niitä on syöty koko ajan. Minulla oli tapana Tukholmassa asuessani aina välillä hakea kauppahallista pieni kakku kotiin nautiskeltavaksi, vaikka ihan vaan viikonlopun kunniaksi.

Päätin leipoa isänpäivän kunniaksi mehevän porovoileipäkakun juhlapöytäämme. Tällä kertaa tein kokoamisesta videon, jotta vaiheet selkiytyisivät hieman. Voileipäkakun tekeminen on sinänsä työlästä, sillä siihen menee aikaa yön yli, jos haluaa mehevän kakun, jossa täytteet ovat tekeytyneet kakkuun ihanasti. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta. Tässä kakussa esimerkiksi puolukat toivat ihanan vivahteen pirskahtelemalla yllätyksellisesti suussa poron kanssa. Puolukatnäyttävät kauniilta kakun päällä koristeena.


Porovoileipäkakku

Riittoisuus noin 10-12 hlö.

Pohja:

  • 15 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipä

Täyte 1:

  • 75 g kylmäsavupororouhetta
  • 1 maustekurkku
  • 1 pieni punasipuli
  • 0,5 prk Creme Fraiche
  • 0,5 dl majoneesia
  • mustapippuria

Täyte 2:

  • 75 g kylmäsavupororouhetta
  • 100 g  valkosipulituorejuustoa
  • 0,5 prk Smetanaa
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 tl fariinisokeria

Kostutus:

  • Laimenettua maustekurkkuvettä

Kuorrutus:

  • 100 g valkosipuli tuorejuustoa
  • 0,5 prk smetanaa
  • 0,5 prk Creme Fraiche
  • mustapippuria

Koristeeksi:

  • puolukoita
  • rucolaa
  • kylmäsavuporoa
  • minikurkkuja
  • kirsikkatomaatteja
  • keltaista paprikaa
  • mustaleima juustoraastetta
  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
  2. Valmista täyte 1: hienonna sipuli ja maustekurkku kulhoon (poista maustekurkusta siemenkota). Lisää muut aineet ja
  3. sekoita.
  4. Valmista täyte 2: hienonna paprika kulhoon ja sekoita kaikki aineet sekaisin kulhossa.
  5. Aloita kakun kokoaminen asettamalla 3 paahtoleipää vierekkäin leivinpaperin päälle.
  6. Kostuta leivät pullasudilla ja levitä täytettä leipien päälle. Toista tämä niin kauan, että sinulla on kumpaakin täytettä
  7. kahdessa kerroksessa. Kääntele kakku kelmuun ja laita jääkaappin yöksi.
  8. Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja poista kelmut.
  9. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, creme fraiche ja smetana. Mausta mustapippurilla.
  10. Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle.
  11. Aloita koristelu ”roiskimalla” juustoraaste kakun kyljille.
  12. Asettele poroleikkeleet, tomaatit, minikurkut ja rucolat yms. kauniisti kakun päälle.
Katso Youtube-kanavaltani video kakun kokoamisesta. Huom! Huomasithan, että videolla kokosin pienempää kakkua ja kuorrutin isompaa, joka on myös näissä kuvissa. Eli kokoamisessa aseta reseptin mukaan vielä kolmas rivi leipiä täyttövaiheessa. 
Porovoileipäkakku

Katso myös Perinteinen Kalavoileipäkakku.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Rapeaa rapeampi siemenleipä
Seuraava artikkeli: Ravintolapäivän fiiliksiä ja Mustikka Cupcakes resepti »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Iida sanoo

    30.4.2018 18:21

    Hei, tein ohjeellasi porovoileipäkakun tyttäreni 7- synttäreille. Maukas kakku tuli ja maistui vieraille. Kiitos ohjeesta 🙂 Kiva blogi !

    Ystävällisin terkuin: Iida

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.5.2018 09:22

      Hei Iida,

      Kiva kun jätit kommentin. Kiva kuulla, että kakku maistui 🙂 Tervetuloa sivuilleni inspiroitumaan. Oikein aurinkoista kevättä!

      Vastaa
  2. Niina sanoo

    20.5.2018 09:52

    Hei! Vaikuttaa todella herkulliselta. Kuinka monelle hengelle tästä kakusta mahtaa riittää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2018 15:02

      Hei Niina, tämä kakku oli herkullista! Ohjeesta riittää noin 10-12 hengelle. Lisään sen ohjeeseen 🙂

      Vastaa
  3. Kaisa sanoo

    1.7.2018 19:10

    Kerrassaan mainio resepti. Rippijuhlat tulossa ja tein koeversion tästä. Varmasti maistuu vieraille. Kiitos ohjeesta! Amatöörikin onnistuu! Törmäsin blogiisi vasta ja taidanpa tutkailla löytyisikö myös täytekakkuun vinkkiä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.7.2018 07:46

      Kiitos Kaisa! Todella kiva kuulla 🙂 Toivotta vasti löydät sopivia kakkuohjeita myös!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios