• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteinen Kalavoileipäkakku (vaihekuvina)

Voileipäkakut

22 heinä
Perinteinen Kalavoileipäkakku (vaihekuvina)
Perinteinen Kalavoileipäkakku (vaihekuvina)

Tein perinteisen kalavoileipäkakun viikonloppuna. En mistään erikoisesta syystä. Meillä ei ollut juhlia eikä vieraitakaan tulossa kylään. Tämä kakku syntyi ihan vaan siitä syystä, että mieheni rakastaa kalavoileipäkakkuja ja en ole vielä kertaakaan sellaista tehnyt hänelle tai kenellekään muullekaan. Ehkä olen myös luullut, että voileipäkakkujen tekeminen on todella haastavaa ja tästä syystä tottunut vaan maistelemaan muiden tekeleitä. Nyt voin  rehellisesti sanoa, että ainakaan tällä reseptillä valmistus ei ole muuta kuin yksinkertaista ja hauskaa! Valitettavasti kaksi päivää siihen menee, jos haluaa kakun olevan mehevää sekä maukasta. Valmistus ja odottelu on kuitenkin sen arvoista.

Tässä teille helppo ja herkullinen luottoreseptini!


Perinteinen Kalavoileipäkakku (vaihekuvina)

Riittoisuus noin 10-12 hlö.

Tarvitset
(huomaa kuvissa lyhyempi kakku 10 leipäpalasta, resepti on pidempään kakkuun)

Pohja

  • 15 isoa viipaletta grahampaahtoleipää

Täyte 1

  • 300 g kylmäsavulohta
  • puolikas maustekurkku
  • pieni kesäsipuli
  • 1 prk Crème Fraiche
  • 0,5 dl majoneesia
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • tilliä

Kostutus

  • 0,5 dl vettä joka maustettu 4 rkl sitruunamehua

Päälle

  • 200 g ruohosipuli tuorejuustoa
  • 0,5 prk Crème Fraiche (150 g)
  • 70 g kylmäsavustettua lohta
  • 100g katkarapuja
  • kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 puntti ruohosipulia

Päivä 1

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.
  2. Poista suolakurkusta siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli erittäin pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli.
  3. Sekoita kulhossa creme fraiche, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet. Lisää hienonnettu suolakurkku, sipuli, lohi ja tilli, sekoita.
  4. Aloita kakun kokoaminen asettamalla työpöydälle leivinpaperi. Aseta kolme leipäsiivua vierekkäin leivinpaperin päälle ja kostuta ne pullasudilla kevyesti. Lisää päälle kerros täytettä. Jatka samaan malliin kunnes kakku on koottu.
  5. Kiedo valmis kakku leivinpaperiin tiukasti ja kelmuta paketti.
  6. Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.
Päivä 2.
  1. Ota kakku pois ”paketista”. Tasoita reunat tarvittaessa.
  2. Vatkaa tuorejuusto ja creme fraiche kulhossa ja levitä kakun päälle kauttaaltaan.
  3. Silppua ruohosipuli ja ripottele kakun reunoille.
  4. Asettele kakun päälle kauniita lohiruusukkeita ja katkarapuja.
  5. Koristele kakku kurkulla, sitruunalla ja ruohosipulilla.
  6. Tarjoile komeus!
Vinkki! Kokoa kakku illalla ja koristele seuraavana aamuna, jolloin kakku on sisältä juuri sopivan mehevää.
Vinkki! Monissa ohjeissa kakkua kostutetaan maidolla tai kasvis/kala/lihaliemillä, mutta tähän kakkuun sitruunavesi on parhain mehevöittäjä. Sivele leivän pintaa ihan kevyesti kostutetulla pullasudilla, älä  maalaa leipää märäksi.
Vinkki! Koristeluun käytin ohuita kurkkuviipaleita, jotka käärin rullaksi ja kirsikkatomaateista leikkasin kauniita kukkia. Käytä mielikuvitusta koristelussa, mutta muista että yksinkertaisuus on kaunista.
Perinteinen Kalavoileipäkakku (vaihekuvina)

Katso myös Perinteinen Porovoileipäkakku.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

17 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Raparperi-Grilliherkku -Makean raikasta jälkiruokaa!
Seuraava artikkeli: Kesäiset Grillimunkit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiina sanoo

    22.1.2019 20:45

    Moikka!

    Täytyy tulla tätäkin reseptiä kehumaan. Uskaltauduin tekemään tällä reseptillä ihka ensimmäistä kertaa voileipäkakun itse! Kävi pieni kämmi täytteen kanssa, kun huomasin että olin laittanut tuon ruohosipuli tuorejuuston sinne sekaan kaikkien muiden ainesten lisäksi. Mutta maistuipa se silti tosi hyvältä ja koska täytettä tuli enemmän sain tehtyä vielä neljännen leipäsiivurivin. Päälle laitoin maustamattoman tuorejuuston ja ranskankerman sekoitusta. Yleensä olen syönyt sellaisia yltäkylläisen juustoisia voileipäkakkuja mistä tulee jopa vähän huono olo, ja siksi yllätyin, että tämä oli kevyemmän makuinen! Tästä tuli siis todella hyvä ja raikas.
    Reseptissä ei muuten mainita, minkä kokoinen creme fraiche purkki tähän ohjeeseen käytetään, niitä kun löytyy kaupasta eri kokoisia 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2019 07:38

      Kiitos Tiina! Tämä oli ensimmäinen voileipäkakku, jonka itse koskaan tein 🙂 Meillä tykätään raikkaudesta – siksi vähennän ohjeissa sokerin, juuston tai rasvan määrää, jos resepti sen sallii 🙂 Pitääkin lisätä tuo ranskankerman määrä, Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Vastaa
  2. Pia Ala-Myllymäki sanoo

    2.6.2019 18:27

    Mikäköhän se creme fraiche-purkin koko olisi? Aion kokeilla reseptiä lähipäivinä 😋

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:35

      Olen käyttänyt tässä 150 g purkkia 🙂

      Vastaa
  3. Johanna sanoo

    30.10.2019 22:16

    Heippa. Riittäiskö tämän ohjeen määrät pieneen pyöreään voileipäkakkuun? Vuoan koko olis 18cm 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2019 06:54

      Hei, tämä on arvio – en ole itsekään kokeillut, mutta uskoisin, että riittää 🙂

      Vastaa
  4. Tanja sanoo

    7.11.2019 08:28

    Hei!
    Täytteessä näyttää olevan tomaattia? Puuttuu kuitenkin reseptistä…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.11.2019 10:51

      Hei Tanja, täytteessä ei ole tomaattia ja siksi ei ole ohjeessakaan 🙂

      Vastaa
  5. Mikko sanoo

    9.11.2019 23:24

    Olisipa minullakin tuollainen vaimo! 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 09:45

      😀

      Vastaa
  6. Raija sanoo

    1.5.2020 22:32

    Aivan huippuresepti. Tein vapuksi gluteenittoman!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2020 07:45

      Ihana kuulla, kiitos kommentistasi 🙂

      Vastaa
  7. Anne sanoo

    26.4.2021 15:08

    Herkullisen näköinen kalakakku. Taidanpa tehdä Vapuksi. Kokoaisin kuitenkin kakun ns. tiilenmuuraus-tekniikalla, jolloin sauma asettuisi joka kerroksessa eri kohtaan.

    Vastaa
  8. Mimmi sanoo

    6.11.2021 09:44

    Hei! Kostutukseen tulee 0,5 vettä eli paljonko? Määrä puuttuu reseptistä 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.11.2021 14:24

      Hups dl puuttui sieltä, korjattu!

      Vastaa
  9. Inka sanoo

    7.11.2021 03:17

    Hei,

    Miten iso kakku reseptistä siis tulee ja kasvattaisitko (kuvaan verrattuna) mieluummin leveys- vai pituussuunnassa koossa pysymistä ja ulkonäköä ajatellen (tärkeää etenkin, koska teen gluteenittomana? Tarkoittaako ohjeissasi ”vatkaa” sähkövatkaimella vatkausta? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.11.2021 13:38

      Se kasvattaako pituussuunnassa vai leveyssuunnassa on makua-asia. Ohjeen kakku on pituussuunnassa kolmen paahtoleipäpalasen kokoinen, kuten ohjeessa mainitaan: (huomaa kuvissa lyhyempi kakku 10 leipäpalasta, resepti on pidempään kakkuun).

      Vatkaaminen tosiaan sähkövatkaimella ja sekoittaminen lastalla tms.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios