Juustoinen Kinkkupiirakka

Juustoinen Kinkkupiirakka

 

Meillä on tehty pitkästä aikaa montaa erilaista suolaista piirakkaa ihan vaan lounaaksi salaatin kanssa. Näiden piiraiden terveellisyydellä ei kyllä oikein pääse kehuskelemaan, mutta pala piirakkaa ja raikas salaatti on mielestäni paljon parempi vaihtoehto lounaalle kuin moni muu vaihtoehto. Suolainen piirakka on myös mukavaa ja herkullista picnic syötävää ja sitä voi myös tarjota juhlissa. Monipuolista kertakaikkiaan.

Olen ihastunut irtopohjallisiin vuokiin, koska niillä piiraista saa kauniita ja piiraan voi nostaa kokonaan vuoasta esille. Piirakan voi myös jäähdyttää näppärästi jäähdytysritilällä, mikä parantaa piirakkapohjan koostumusta, kun ilma kiertää myös piirakan alta jäähdytyksen aikana.


Juustoinen Kinkkupiirakka

Pohja:
  • 100g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 kanamuna
  • 2 rkl ruokakermaa
  1. Vatkaa muna huoneenlämpöisen voin joukkon.
  2. Sekoita joukkoon ruokakerma ja jauhot.
  3. Taputtele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jossa on irtopohja.
  4. Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.
Täyte:
  • 200g kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl jalopenotuorejuustoa
  • pippuria
  • suolaa
  • 1 punainen paprika
  • 100g palvikinkkua
  • jalopenoa
  • 1,5 dl juustoraastetta
  1. Sekoita kermaviili, munat ja tuorejuusto kulhossa.
  2. Mausta pippurilla ja suolalla.
  3. Hienonna paprika, palvikinkku ja jalopenoa (oman maun mukaan)
  4. Ripottele hienonnetut raaka-aineet esipaistetun pohjan päälle.
  5. Kaada täytteiden päälle kermamunaseos.
  6. Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste.
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  8. Anna piirakan jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kanssa!
Juustoinen Kinkkupiirakka

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Hei. Tämä olikin tosi kiva ohje koska ostin kirpparilta jokin aika sitten 3 erikokoista irtopohja vuokaa :). Oon miettiny mitä niillä tekisin ja nyt tiedän :). Onnistuuko muuten tuo pohja ihan tavallisilla jauhoilla :)?

    1. Hei. Kiva kun resepti tuli tarpeeseen 🙂 voit korvata sämpyläjauhot vehnäjauhoilla. Mukavaa leivontaa!

  2. Hei sanoo:

    Hei! Minkä kokoiseen piirakkavuokaan tehty? 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *