• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Herkullinen Pekoni-Kantarellipiirakka

Suolaiset piirakat

29 syys

Herkullinen Pekoni-Kanttarellipiirakka

Joko olet leiponut sienistä? Päätin muistuttaa teitä omasta (suosikki) sieniohjeestani, jota meillä leivottiin jo pari viikkoa sitten. Lämmin suolainen piirakka on mitä mainioin herkku juuri tällaisena kirpeänä, mutta kauniina ja aurinkoisena syyspäivänä!

Herkullinen Pekoni-Kantarellipiirakka on ensimmäinen ohjeeni, jonka julkaisin täällä blogissani silloin kun blogi avautui myös teille lukijoille 13.9.2013. Oli sateinen syysilta ja näin syntyi Annin Uunissa -blogi. Kuvat tähän postaukseen olen vaihtanut myöhemmin, mutta resepti on täysin sama edelleen.

Näin syksyn tullen on ihana käyttää metsän ja puutarhan antimia niin kokkailussa kuin leivonnassakin. Itse en päässyt keräämään sieniä tällä kertaa, mutta onneksi toreilta ja kaupoista saa rahaa vastaan näitä herkkuja. Sienipiirakka on loistava lounas- tai iltaherkku, mutta se sopii hyvin myös juhliin! Rakastan suolaisia piirakoita niiden monikäyttöisyyden takia!

Tässä piirakassa päätin yhdistää kantarellin ja pekonin. Tavoittelin ruokaisaa ja maukasta piirakkaa. Punasipuli ja ruohosipuli täydentävät syksyn makuja kivasti. Tästä ohjeesta pekonin voi jättää myös kokonaan pois ja sienet voi korvata vaikka suppilovahveroilla. Kiireisenä leipurina voit käyttää pohjaan myös valmista piirakkataikinaa, joka on tehty juuri 28 cm piirakkavuokaan sopivaksi.


Pekoni-Kantarellipiirakka

Pohja:

Ensin: Aseta uuni 200 asteeseen.

  • 100g voita tai margariinia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna
  • 2 rkl ruokakermaa
  1. Vatkaa muna huoneenlämpöisen voin joukkon.
  2. Sekoita joukkoon ruokakerma ja jauhot.
  3. Taputtele taikina halkaisijaltaan n. 28cm:n piirakkavuokaan.
  4. Esipaista piirakkapohjaa 8 minuuttia.

Täyte: (valmistetaan kahdessa osassa)

  • 170 g pekonia
  • 1 iso punasipuli
  • puolikas nippu ruohosipulia
  • 250 g tuoreita kantarelleja
  1. Pilko pekoni ja paista se pannulla oman maun mukaan rapeaksi tai jätä hiukan pehmeäksi.
  2. Siirrä pekonit pannulta toiseen astiaan.
  3. Poista suurin osa rasvasta pannulta ja paista pilkotut sipulit sekä sienet pekonin rasvassa.
  4. Kun neste on haihtunut sienistä ja olet paistellut täytettä  n. 10 minuuttia levitä se piirakkapohjalle.

Lisäksi

  • 2 kananmunaa
  • 1 purkki kermaviiliä (200 g)
  • ripaus pippuria
  • ripaus suolaa
  • n. 1 dl juustoraastetta (itse käytin emmental mustaleimaa)
  1. Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat.
  2. Lisää mausteet.
  3. Kaada seos vuokaan täytteen päälle tasaisesti.
  4. Ripota juustoraastetta päälle makusi mukaan.
  5. Laita piirakka uuniin ja anna sen paistua alatasolla 30-40 minuuttia.

Vinkki! Kun otat piirakan uunista anna sen vetäytyä hetki. Tarjoile tuoreen vihersalaatin kanssa. Nautinnollisia piirakkahetkiä!


Herkullinen Pekoni-Kanttarellipiirakka


Katso kaikki suolaiset piirakkareseptini täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « In Love with Rome
Seuraava artikkeli: Tahmaiset Korvapuustit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jenni-Maria sanoo

    26.8.2020 14:10

    Mikähän olisi sopiva määrä jos käyttää pakastettuja kantarelleja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.8.2020 18:49

      Laittaisin ihan saman verran 🙂

      Vastaa
  2. Eeva Kylliäinen sanoo

    18.9.2020 14:46

    Voiko tämän piirakan pakastaa ? Sain pellillisen verran kanttarelleja ja viikon päästä tuparit….jos nyt teen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2020 16:53

      Voi pakastaa ja lisää ohjeita leivonnaisten pakastuksesta löydät täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  3. Enni sanoo

    13.10.2020 17:37

    Mihin väliin ruohosipuli? Uuniin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.10.2020 18:42

      Täyte kohta 3, siellä se sanotaan 🙂 sipuleilla viitataan molempiin sipuleihin.

      paista pilkotut sipulit sekä sienet pekonin rasvassa.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä v Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä vaahtoa, huurteisia vadelmia 🍫 Suklaakakku muutaman viikon takaa (ilman lisättyä sokeria) löytyy blogin arkistoista. Tänä aamuna pohdin mustikkakakkua stailatessa, miten käsittämättömän terapeuttista tämä leipominen ja kuvaaminen on. Intohimo, joka kasvaa vuosi vuodelta. Intohimo, jota ei voi leipomalla tyrehdyttää. Intohimo, jota on vaikea selittää sanoin. Innostun ihan ajatellessani. Rakastan työssäni juuri tätä osaa eniten, saan olla luova! Ideoita on niin paljon ettei niitä ehdi jakaa. Aikaa liian vähän kaiken toteuttamiseen. Ihanaa kun olette siellä jakamassa tätä intohimoa kanssani 😘 Tuntuisi tylsältä ilman teitä. Ilman, että saisi yhdessä hehkuttaa. Nähdä miten reseptit pääsevät käyttöön ja miten niistä nautitaan. Tällä hetkellä leivotte ruisleipää. Kiitos viesteistänne uusinta innostusta koskien. Ja kiitos kun olette siellä ihanat 💕 Kaunista viikonloppua!
Huomenta ☀️ Onnea on aamuaurinko ja kotona l Huomenta ☀️ 

Onnea on aamuaurinko ja kotona leivottu tuore ruisleipä 👌🏻

Ohje blogissa ja linkki profiilissa ☝🏻 #anninuunissa
IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukau IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukauden kunniaksi. Kaikki yllärit ja hemmottelut peruttiin tai ainakin siirrettiin. Surettaa, harmittaa ja väsyttää. Onneksi aurinko ja tuleva kevät piristää ☀️ ja se että vuosi sitten ei tiedetty, että ollaan samassa, jopa pahemmassa tilanteessa, vuotta myöhemmin. Haleja ja jaksamista kaikille! 😘

Ihana Puolukkasmoothie 🌿 (2 annosta)

2 dl jäisiä puolukoita
4 dl kauramaitoa
4 taatelia
3 rkl kauraleseitä
ripaus kardemummaa ja kanelia

Mittaa kaikki blenderiin ja aja tasaiseksi. Nauti! 

Ihanaa uutta viikkoa! 🤗
🍊🍊🍊 Saisiko olla pala veriappelsiinitort 🍊🍊🍊

Saisiko olla pala veriappelsiinitorttua? 

Ihana makumuistoja herättelevä ohjeeni löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti numerosta 👏🏻 Minä leivoin, yhdessä stailattiin ja kuvan nappasi @johannamyllymakiphotographer 📷
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios