• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkullinen Pekoni-Kantarellipiirakka

Suolaiset piirakat

29 syys

Herkullinen Pekoni-Kanttarellipiirakka

Joko olet leiponut sienistä? Päätin muistuttaa teitä omasta (suosikki) sieniohjeestani, jota meillä leivottiin jo pari viikkoa sitten. Lämmin suolainen piirakka on mitä mainioin herkku juuri tällaisena kirpeänä, mutta kauniina ja aurinkoisena syyspäivänä!

Herkullinen Pekoni-Kantarellipiirakka on ensimmäinen ohjeeni, jonka julkaisin täällä blogissani silloin kun blogi avautui myös teille lukijoille 13.9.2013. Oli sateinen syysilta ja näin syntyi Annin Uunissa -blogi. Kuvat tähän postaukseen olen vaihtanut myöhemmin, mutta resepti on täysin sama edelleen.

Näin syksyn tullen on ihana käyttää metsän ja puutarhan antimia niin kokkailussa kuin leivonnassakin. Itse en päässyt keräämään sieniä tällä kertaa, mutta onneksi toreilta ja kaupoista saa rahaa vastaan näitä herkkuja. Sienipiirakka on loistava lounas- tai iltaherkku, mutta se sopii hyvin myös juhliin! Rakastan suolaisia piirakoita niiden monikäyttöisyyden takia!

Tässä piirakassa päätin yhdistää kantarellin ja pekonin. Tavoittelin ruokaisaa ja maukasta piirakkaa. Punasipuli ja ruohosipuli täydentävät syksyn makuja kivasti. Tästä ohjeesta pekonin voi jättää myös kokonaan pois ja sienet voi korvata vaikka suppilovahveroilla. Kiireisenä leipurina voit käyttää pohjaan myös valmista piirakkataikinaa, joka on tehty juuri 28 cm piirakkavuokaan sopivaksi.


Pekoni-Kantarellipiirakka

Pohja:

Ensin: Aseta uuni 200 asteeseen.

  • 100g voita tai margariinia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna
  • 2 rkl ruokakermaa
  1. Vatkaa muna huoneenlämpöisen voin joukkon.
  2. Sekoita joukkoon ruokakerma ja jauhot.
  3. Taputtele taikina halkaisijaltaan n. 28cm:n piirakkavuokaan.
  4. Esipaista piirakkapohjaa 8 minuuttia.

Täyte: (valmistetaan kahdessa osassa)

  • 170 g pekonia
  • 1 iso punasipuli
  • puolikas nippu ruohosipulia
  • 250 g tuoreita kantarelleja
  1. Pilko pekoni ja paista se pannulla oman maun mukaan rapeaksi tai jätä hiukan pehmeäksi.
  2. Siirrä pekonit pannulta toiseen astiaan.
  3. Poista suurin osa rasvasta pannulta ja paista pilkotut sipulit sekä sienet pekonin rasvassa.
  4. Kun neste on haihtunut sienistä ja olet paistellut täytettä  n. 10 minuuttia levitä se piirakkapohjalle pekonin kanssa.

Lisäksi

  • 2 kananmunaa
  • 1 purkki kermaviiliä (200 g)
  • ripaus pippuria
  • ripaus suolaa
  • n. 1 dl juustoraastetta (itse käytin emmental mustaleimaa)
  1. Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat.
  2. Lisää mausteet.
  3. Kaada seos vuokaan täytteen päälle tasaisesti.
  4. Ripota juustoraastetta päälle makusi mukaan.
  5. Laita piirakka uuniin ja anna sen paistua alatasolla 30-40 minuuttia.

Vinkki! Kun otat piirakan uunista anna sen vetäytyä hetki. Tarjoile tuoreen vihersalaatin kanssa. Nautinnollisia piirakkahetkiä!


Herkullinen Pekoni-Kanttarellipiirakka


Katso kaikki suolaiset piirakkareseptini täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « In Love with Rome
Seuraava artikkeli: Tahmaiset Korvapuustit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jenni-Maria sanoo

    26.8.2020 14:10

    Mikähän olisi sopiva määrä jos käyttää pakastettuja kantarelleja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.8.2020 18:49

      Laittaisin ihan saman verran 🙂

      Vastaa
  2. Eeva Kylliäinen sanoo

    18.9.2020 14:46

    Voiko tämän piirakan pakastaa ? Sain pellillisen verran kanttarelleja ja viikon päästä tuparit….jos nyt teen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2020 16:53

      Voi pakastaa ja lisää ohjeita leivonnaisten pakastuksesta löydät täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  3. Enni sanoo

    13.10.2020 17:37

    Mihin väliin ruohosipuli? Uuniin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.10.2020 18:42

      Täyte kohta 3, siellä se sanotaan 🙂 sipuleilla viitataan molempiin sipuleihin.

      paista pilkotut sipulit sekä sienet pekonin rasvassa.

      Vastaa
  4. Vuokko sanoo

    12.9.2021 17:19

    Laitetaanko paistetut pekonit takaisin sienien ja sipuleiden joukkoon?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.9.2021 06:07

      Kyllä! Tai ne voi lisätä piirakan päälle myös erikseen. Lisään sen tekstiin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios