Perunaleipä

Sunnuntain ja alkaneen joulukuun kunniaksi päätin leipoa tuoretta ja mehevää perunaleipää. Mikä onkaan ihanampaa kuin haukata pala vastapaistettua leipää kahvin kanssa aamulla. Alla helppo ohje. Voit tuplata ohjeen jos tahdot leipoa suuremalle määrälle.

Perunaleipä
2 kpl

  • 4-5 keitettyä kuorittua perunaa
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja
  1. Aloita soseuttamalla perunat ja 0,5 dl maitoa.
  2. Lämmitä loput maidosta noin 42 asteiseksi, sekoita hiiva joukkoon.
  3. Lisää suola, siirappi, ruisjauhot ja perunasose. Sekoita sileäksi sähkövatkaimella.
  4. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina notkeaksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  5. Nosta taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa kunnolla. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile paloista pyöreitä litteitä leipiä 20-25 cm läpimitaltaan. Tee leipiin reikä keskelle (5 cm).
  6. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Naputtele kakut haarukalla. Anna kohota liinan alla noin. 30 minuuttia.
  7. Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 230 asteeseen.
  8. Paista leipiä uunin keskiosassa noin 14 minuuttia.

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Ihana ohje ylijäämäperunoille. Nyt voin tehdä niistä muutakin kuin perunarieskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *