• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perunaleipä

Leivät

1 joulu

Sunnuntain ja alkaneen joulukuun kunniaksi päätin leipoa tuoretta ja mehevää perunaleipää. Mikä onkaan ihanampaa kuin haukata pala vastapaistettua leipää kahvin kanssa aamulla. Alla helppo ohje. Voit tuplata ohjeen jos tahdot leipoa suuremalle määrälle.

Perunaleipä
2 kpl

  • 4-5 keitettyä kuorittua perunaa
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja
  1. Aloita soseuttamalla perunat ja 0,5 dl maitoa.
  2. Lämmitä loput maidosta noin 42 asteiseksi, sekoita hiiva joukkoon.
  3. Lisää suola, siirappi, ruisjauhot ja perunasose. Sekoita sileäksi sähkövatkaimella.
  4. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina notkeaksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  5. Nosta taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa kunnolla. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile paloista pyöreitä litteitä leipiä 20-25 cm läpimitaltaan. Tee leipiin reikä keskelle (5 cm).
  6. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Naputtele kakut haarukalla. Anna kohota liinan alla noin. 30 minuuttia.
  7. Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 230 asteeseen.
  8. Paista leipiä uunin keskiosassa noin 14 minuuttia.

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Parhaat Pätkis-Kuppikakut
Seuraava artikkeli: Kermainen broileripiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    3.12.2013 07:19

    🙂

    Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    8.11.2014 15:31

    Ihana ohje ylijäämäperunoille. Nyt voin tehdä niistä muutakin kuin perunarieskaa.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios