• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Lime-Marenkipiiras

Makeat piirakat· Pääsiäinen

22 maalis
Lime-Marenkipiiras
Lime-Marenkipiiras

Tämä ihana, täyteläinen, raikas ja kuohkea Lime-Marenkipiiras nautittiin keväisellä brunssilla. Brunssin muita tarjottavia löydät täältä. Lime-Marenkipiiras sopii erittäin hyvin myös pääsiäispöytään.

Resepti on kopio yleisemmin tunnetusta sitruuna-marenkipiiraasta ja siitä syystä lime antaa pientä vaihtelua sitruunalle. Voi että tämä on muuten hyvää! Harvoin tapellaan mieheni kanssa vimeisestä kakku/piirakkapalasta, mutta tämän piirakan kohdalla käy aina niin. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa sveitsiläistä marenkia, joka osoittautui niin suussa sulavaksi ja pehmeäksi, että sitä voisi lusikoida suoraan kulhosta. Piirakkapohjan kanssa oli hieman haasteita, mutta lopputulos oli tyydyttävä ja mikä tärkeintä hyvän makuinen. Lue siis ohje ja vinkit huolella!


Lime-Marenkipiiras

Pohja:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 iso kananmuna
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna edelleen vatkaten.
  3. Lisää jauhoja hiljaa vatkaten. Seos muuttuu murumaiseksi aluksi.
  4. Muotoile taikina palloksi ja kääri se kelmuun.
  5. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.
  6. Pingota leivinpaperi (18-20 cm) irtopohjavuokaan.
  7. Voitele vuoan reunat.
  8. Kauli hieman jähmettynyt taikina jauhoitetulla alustalla ympyräksi.
  9. Jos taikina repeilee, työstä sitä hiukan, että se lämpenee.
  10. Pyöräytä taikina kaulimen ympärille ja nosta vuokaan.
  11. Painele reunat paikalleen ja leikkaa halutessasi ylimääräinen taikina pois ja siisti reunat.
  12. Nosta vuoka pakastimeen 30 minuutiksi.
  13. Paista taikinapohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.


    Huom! Pohjan pakastamisen ennen paistoa uskotaan vaikuttavan reunojen pysymiseen koossa. Minulla reunat tippuivat alas paiston aikana pakastimessa käynnin jälkeenkin. Nostin vuoan pois uunista kesken paiston ja painelin reunat takaisin ylös. Käytin uudestaan pakastimessa ja paistoin lisää. Näin lopputulos onnistui, joten kuten, mutta piirakasta ei tullut niin korkeaa kuin toivoin. Voit myös painella folion piirakan reunojen ympärille pitämään reunoja koossa. 

Täyte:

  • 3 limen mehu
  • 2 limen kuori raastettuna
  • 4 rkl maizenaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • muutama tippa vihreää pastaväriä
  1. Pese limet kunnolla ja raasta kuoret kattilaan.
  2. Lisää limen mehu, sokeri, maizena ja maito kattilaan.
  3. Erottele valkuaiset puhtaaseen teräskulhoon ja lisää keltuaiset kattilaan muiden ainesten kanssa.
  4. Lisää väri ja sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä kattila liedelle.
  5. Kuumenna seosta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu.
  6. Nosta heti pois liedeltä ja sekoittele vielä hetki.
  7. Kaada täyte paistetun pohjan päälle.

Sveitsiläinen marenki:

  • 4 valkuaista
  • 1 limen mehu tai lime aromi
  • 2,5 dl sokeria
  1. Mittaa valkuaisten sekaan sokeri ja lime mehu.
  2. Kuumenna pienessä kattilassa hieman vettä.
  3. Nosta valkuaiskulho poreilevan kattilan päälle.
  4. Vatkaa marenkia voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia.
    Huom! Kulhon pohja ei saa osua veteen.
  5. Kun marenki on kiiltävää, kuohkeaa ja noin 60 asteista, nosta kulho kylmään vesihauteeseen.
  6. Vatkaa vielä hetki, jotta marenki jäähtyy.
  7. Kaavi marenki täytteen päälle.
  8. Paahda marengin pinta kauniiksi kaasupolttimella.
Lime-Marenkipiiras

Tykkäätkö limestä? Katso myös Key Lime Pie.

Seuraatko minua jo:

 Instagramissa

Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pieniä Red Velvet Kakkuja
Seuraava artikkeli: Leivo Pääsiäiseksi Värikkäitä Herkkuja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    22.3.2015 15:54

    Kylläpäs näyttää hyvältä 🙂 Minulla on ollut pitkään suunnitelmissa sveitsiläisen ja italialaisen marengin testaus, mutta se on jostain syystä aina jäänyt. Aina tulee marenki tehtyä ilman lämpötilojen mittailua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.3.2015 09:28

      Kiitos kommentista 🙂 Suosittelen testaamaan kumpaakin. Varsinkin tämä sveitsiläinen osoittautui niin pumpulin pehmeäksi ja suussa sulavaksi. Nam!

      Vastaa
  2. Leipoo sukkasillaan sanoo

    22.3.2015 16:10

    Ihanan raikkaalta näyttää ja marenki ihan pumpulisen pehmeältä 🙂 Olen muutaman kerran tehnyt sveitsiläistä marenkia, ja yhden kerran se epäonnistui, sillä valkuaiset eivät vaahtoutuneet lainkaan. Olisivatkohan olleen liian tuoreita… Tämä piiras on niin sopiva pääsiäisherkku!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.3.2015 09:27

      Kiitos! Marenki tosiaan oli täydellisen pumpulista. Minä tein ekaa kertaa tätä sveitsiläistä ja taisi käydä tuuri kun onnistuin näin hyvin? 😉

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    7.5.2017 16:48

    Kuinka paljon lime aromia pitää laittaa jos sitä käyttää tuohon marenkiin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2017 17:03

      Jos käytät vahvaa aromia (lime öljy) niin pari tippaa – maista ja lisää halutessa 🙂

      Vastaa
  4. Amatöörileipuri sanoo

    22.7.2017 18:52

    Moikka! Haluaisin testata tätä reseptiä tulevalla viikolla vieraille. Tulisiko piiras tehdä samana päivänä kun tarjoilee vai pysyykö piiras hyvänä vaikka sen valmistaakin edellisenä päivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2017 08:33

      Moikka, kiitos kommentistasi. Ihana valinta, rakastan tätä piirasta! Voit tehdä piiraan edellisenä päivänä. Kyllä se kestää jääkapissa. Voit myös tehdä pohjan ja limetäytteen ensin ja valmistaa marengin vasta tarjoilupäivänä halutessasi,

      Vastaa
  5. Nasu sanoo

    29.12.2018 12:11

    Onko sinulla viljattomana tätä pohjan ohjetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2018 09:37

      Valitettavasti ei löydy 🙁

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐 Jääd Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐

Jäädytettyä rahkaa ja marjoja! 🍓 LOVE IT! Loma loppui, arki alkoi, mutta kesä jatkuu. Halusin jäätelöiden tilalle jotain muuta ja jäädytin meille rahkasta, hunajasta ja marjoista aivan ihanaa herkkua! 🤤

Meillä Ehrmann rahka kuuluu jääkaapin perusvarustukseen. Kun puhutaan rahkasta tulee ensimmäisenä mieleen juuri Ehrmann. Sen koostumus on pehmeä ja maku raikas. Se on herkullista sellaisenaan, myslin ja marjojen kanssa ja lisäksi se soveltuu myös leivontaan. 

Tässä jäähdytettyjä rahkapalojen ohje 👇🏻

OHJE (noin 2 hlö)

1 prk Ehrmann maitorahkaa
1-2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
3-4 mansikkaa
kourallinen metsämustikoita

Levitä rahka tasaisesti vuokaan tai tarjottimelle leivinpaperin päälle. 
Valuta hunaja rahkan päälle ja asettele lopuksi marjat päälle. 
Jäähdytä levy pakastimessa (4 h tai yön yli) ja leikkaa paloiksi. NAM NAMMM! 

#ehrmannmaitorahka #ehrmann
🦞🦞🦞 Oltiin viikonloppuna pyöräilemäss 🦞🦞🦞

Oltiin viikonloppuna pyöräilemässä ja nähtiin rapujuhlien iloa yhden talon puutarhassa. Jäätiin tuijottamaan pihavaloja, lyhtyjä, katettua pöytää, rapukaulureita ja iloisia kasvoja. Aloitettiin oma rapujuhlaperinne jokunen vuosi sitten. Juhlia, hetkiä ystävien kanssa ja hyvää ruokaa kun ei koskaan voi olla liikaa. Mutta tänä vuonna meidän rapuilut jäävät välistä, koska taaperoita, vauvoja, menoja, töitä jne. Muistelin kuitenkin vuoden takaisia hetkiä 💛
Tahmean lomalta paluun jälkeen kaksi mahtavaa työpäivää takana 🫶🏻 Tässä ihana hetki tänään kuvauksien jälkeen Kumpulan studiolla. Mun #happyplace josta en luovukaan kesän jälkeen 💛
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios