sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Naistenpäivän Keväinen Brunssi


Mikä olisi parempi tapa juhlia naistenpäivää, kuin nauttia täydellinen kevätbrunssi hyvässä seurassa? Tässä vähän tunnelmia meidän sunnuntaiselta brunssilta. 


*******

Menu:


Brie + ilmakuivattu kinkku & Luumuhillo + tuorejuusto

Mustikka Chia Pudding

Pienet Uunimunakkaat pekonilla

Avokadosalaatti Pinjansiemenillä

Tuoreita Hedelmiä

Lime -Marenkipiiras

Jääkahvi

Appelsiini-Porkkana-Omenamehu

*******

Pienet pekonimunakkaat


Mustikka Chia Pudding
Avokadosalaatti 
Lime-marenkipiiras
Jääkahvi
Pataleipä reseptin löydät täältä

Jääkahvi oli mainio valinta perinteisen kuuman kahvin sijasta. Tee näin: keitä vahvaa espressoa. Jaa se jääpalamuotteihin ja pakasta. Laita jäätyneet espressopalat lasiin ja kaada päälle mantelimaitoa, soijamaitoa tai tavallista maitoa. Voit maustaa jääkahvia myös siirapeilla. 

Chia Pudding valmistuu näin: Mittaa lasiin 2 rkl chiasiemeniä, 1,5 dl mantelimmaitoa, teelusikallinen hunajaa ja 2 rkl (pakaste)mustikoita. Sekoita varovasti pariin kertaan muutaman minuutin välein. Laita lasit jääkaappiin yöksi. Pudding on valmista aamulla. 

Salaattiin laitoin rucolaa, avokadoa, kevyesti pannulla paistettuja kirsikkatomaatteja ja paahdettuja pinjansiemeniä. Kastikkeena toimi maustettu oliiviöljy. 

Pienet uunimunakkaat pitivät sisällään pannulla paahdettua pekonia ja juustoraastetta. Kaikki raaka-aineet sekoitetaan kulhossa munien, maidon, suolan ja pippurin kanssa sekaisin, jonka jälkeen kaadoin seoksen voideltuihin muffinipellin aukkoihin. Paistoin munakkaita noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa keskitasolla.

Lime-marenkipiiraan ohjeen julkaisen myöhemmin, lähempänä pääsiäistä, ja se onkin täydellinen pääsiäisherkku juhlapöytään.

Ihanaa uuden viikon alkua ja vielä kerran hyvää naistenpäivää kaikille ihanille naisille!

12 kommenttia:

  1. Voi että, näyttää ihan täydelliseltä! Täytyykin joskus yrittää jäljitellä tuota menuta illanistujaisissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vanessa! Oli kyllä täydellistä ja vieraatkin olivat sitä mieltä :) Viestiä vaan, niin laitan tarkempia reseptejä, jos tarvitsee.

      Poista
  2. Oooh, ihkun kevväisen näköne kattaus!! <3

    VastaaPoista
  3. Ihan mielettömän kaunis kattaus - loistavat värit ja herkun näköistä tarjottavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Päätin luoda jotain keväistä ja vähän pääsiäisenkin tunnelmaa tähän brunssiin, koska olemme pääsiäisen yli matkoilla.

      Poista
  4. Ihana brunssi ja kauniit värit tarjoilussa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Kyllä tykkäsivät vieraatkin ja ruokaa ei jäänyt yli, että taisi maistua paremmin kuin hyvin :)

      Poista
  5. Löysin vasta blogisi! Tykkään tosi paljon! Kauniita kuvia ja ihania syötäviä! Terv. Pia Tuoksua talossa -blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia kommentista ja kehuista :) Kävin kurkkaamassa myös blogiasi. Ihania kuvia herkullisia leivonnaisia! Pitää poiketa toistekin.

      Poista
  6. Oi Anni, että sä osaat aina luoda kaikkea hyvää ja kaunista. Minullakin perjantaina ystävät tulossa kylään, oisitpa sinä loihtimassa kauniin pöydän minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Irma kiitos, sinulla riittää aina kauniita sanoja! Mutta sinun keittiössä pyörisin ihan turhaan, sillä sinä se osaat myös pitopöydistä huolehtia. Olen nimittäin nähnyt kuvia ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!