• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kuningatarpiirakka marenkihunnulla

Makeat piirakat

29 heinä

Kuningatarpiirakka marenkihunnulla on taivaallisen hyvä jälkiruoka! Mustikoista ja vadelmista koostuva täyte viimeistellään pehmeällä marengilla.

Vadelma + Mustikka ja tämä kaunis supersuosittu irtopohjavuoka! Puhumattakaan marengista piirakan päällä. Täydellistä, ihanaa, kaunista, maukasta ja erittäin ajankohtaista! Tämä piirakka oli ihan törkeän hyvää. Tarjosin sitä vieraillemme grilli-illan päätteeksi ja kyllähän me syötiin nelisteen melkein koko piirakka. Tee siis kaksi, jos toivot piirakan riittävän useammalle.

Maustoin sveitsiläisenmarengin aidolla vaniljalla, joten se sopi piirakkaan kuin nenä päähän. Sveitsiläisen marengin pehmeys ja samettisuus on kuin unelmaa. Voit toki valmistaa myös italialaisen marengin, jos se on tutumpi. Katsmo myös sveisiläisestä marengista tehdyt marengit täältä.  Lue lisää sveitsiläisestä marengista yleisesti täältä.

Tätä piirakkaa sinun täytyy kokeilla ehdottomasti vielä tämän kesän marjoista!


Kuningatarpiirakka marenkihunnulla

Muropohja: 

  • 100g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  3. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
  4. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  5. Levitä taikina perinteiseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan.
    (Voit esipaistaa piirakan halutessasi, jos esim. marjasi ovat hyvin vetisiä – silloin noin 5-10min)

Täyte:

  • 200 g mustikoita
  • muutamia vadelmia
  • 1 tl perunajauhoja
  • 0.5 dl sokeria
  1. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa.
  2. Kaada marjat piirakkapohjalle.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Sveitsiläinen marenki:

  • 2 valkuaista
  • 1,25 dl sokeria
  1. Mittaa valkuaisten sekaan sokeri.
  2. Kuumenna pienessä kattilassa hieman vettä.
  3. Nosta valkuaiskulho poreilevan kattilan päälle.
  4. Vatkaa marenkia voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia.
    Huom! Kulhon pohja ei saa osua veteen.
  5. Kun marenki on kiiltävää, kuohkeaa ja noin 60 asteista nosta kulho kylmään vesihauteeseen.
  6. Vatkaa vielä hetki, jotta marenki jäähtyy.
  7. Levitä marenki piirakan päälle.
  8. Paahda marengin pinta kauniisi kaasupolttimella.
  9. Nosta piirakka pohjasta nostamalla niin, että piirakka nousee irtoreunasta. Tarpeen mukaan irrota reunaa palettiveitsen avulla, jos se joistan kohdista hiukan kiinni.
  10. Laita piirakka jäähtymään ritilälle.

Seuraathan minua jo Facebookissa ja Instagramissa?

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Päärynä-Marenkivoikreemi ja pursotuksia uusilla tyllilla
Seuraava artikkeli: Rennon lomailijan Rodos »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    30.7.2016 16:18

    Tän kakun on oltava ihan järjettömän hyvää!!! ♥

    Vastaa
    • Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

      30.7.2016 16:18

      Tai siis piirakan, mutta anyways! 😀 NAM! ♥

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.7.2016 05:45

      Hihi 🙂 Tää oli oikeasti ihan sika hyvää! Mun mielestä kaikkiin marjapiirakoihin pitää aian laittaa vaniljakastiketta, mutta tämä ei sitä kaipaa – toi marenki on <3

      Vastaa
  2. S sanoo

    31.7.2016 19:11

    Oi nam!!! Miten marenki käyttäytyy jääkaapissa? Meneekö pilalle yön aikana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.8.2016 03:59

      Tämä oli namia 🙂 Kiitos kommentista. Marenki piirakan päällä pysyy hyvänä jääkaapissakin – ei mene pilalle. Pursottamatonta marenkia en ole säilyttänyt, joten en takuuseen mene muuttuuko koostumus. Uskoisin ettei yhdessä yössä 🙂

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    8.8.2016 18:31

    miten jos ei ole tuota kaasupoltinta? voiko saman tehdä uunissa? entä monellekko hengelle tästä riittäisi? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2016 04:09

      Hei, kiitos kommentista. Ei haittaa jos ei ole kaasupoltinta – piirakan voi tarjota ilmankin, että polttaa marengin. Jos haluat niin uunissa ylätasolla hetki grillivastuksilla ja marenki saa väriä. Sanoisin, että piirakka on 8 hengelle, jos jokainen ottaa pikkupalat ja on muutakin tarjoilua. Meitä oli neljä ja kaikki ottivat palan kahteen kertaan ja jäljelle jäi pieni siivu 🙂

      Vastaa
  4. Ilona sanoo

    24.1.2018 15:26

    Hejsan! Ajattelin leipasta tätä ihanuutta äiskän synttäreille, mutta ohjetta lueskellessa mietin, että pitääkö piirakkavuoka voidella?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      24.1.2018 15:45

      Hei Ilona, jos sinulla on pinnoitettu irtopohjallinen piirakkavuoka ei voitelua tarvita 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios