• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)

Juustokakut· Kakut· Leivontaohjelma· Pääsiäinen· Vegaaninen

20 maalis
Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)

Nyt leivotaan, leivotaan ja leivotaan. Kaiken ei tarvitse olla makeaa. Meillä leivotaan myös leivät tällä hetkellä itse. Silti on ihana suunnitella ja jakaa inspiraatiota myös tulevia kevään juhlia varten. Tämä raikas juustokakku on täydellinen esimerkiksi pääsiäispöytään!

Muistatteko retrot hedelmäkakut? Säilykehedelmiä, kiwiä, kiiltävä pinta ja reilut kermapursotukset reunoilla? Näitä kakkuja näki 90-luvulla hienoissa juhlissa. Inspiroiduin hedelmäkakusta ja leivoin nykyaikaisen version siitä juustokakun muotoon ja vielä vegaanisena!

Leivontaohjelmani viidennessä jaksossa leivotaan siis retroillen. Vieraanani on ruokamartta Marjukka Mikkola. Katso ohjelma tänään AlfaTV:ltä klo 20.00 tai myöhemmin YouTube-kanavaltani. Ohjelmassa juttelemme ruokahävikistä samalla kun käymme läpi vaihe vaiheelta miten helposti syntyy tämä kaunis juustokakku ilman liivatteita kokonaan vegaanisena ja halutessasi myös gluteenittomana!



Retro Hedelmäjuustokakku (Ve) (G)

Noin 12 hlö

Pohja

  • 200 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 70 g maidotonta margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte

  • 2,5 dl kauravispiä
  • 300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 limen kuori ja 1 tl mehua
  • 1 appelsiinin kuori 1 tl mehua
  • 1 sitruunankuori 1 tl mehua
  • 1 dl mangososetta
  1. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
  3. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
  4. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
  5. Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
  6. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.

Kiille

  • 1 kiwi
  • 2 mansikkaa
  • 1 säilykepersikka
  • 1 säilykemango
  • 1 säilykepäärynä
  • muutama viipale appelsiinia
  • vadelmia
  • 1 dl appelsiinin ja limen mehua
  • 0,75 dl säilykehedelmien lientä
  • 0,25 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  1. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
  2. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
  3. Valmista kiille kiehauttamalla mehu, liemi ja vesi pienessä kattilassa.
  4. Lisää hyytelösokeri vispaten sekaan ja kiehauta liemi uudestaan. Siirrä kattila pois liedeltä.
  5. Siivilöi kiille, jos sen päälle muodostuu vaahtoa.
  6. Kun kiille jäähtyy hiukan ja paksunee, sivele se hedelmien päälle ja lusikoi loput niin, että hedelmiä peittää kaunis kerros kiillettä.

Vinkki! Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2-3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.

Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)
Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)
Retro Hedelmäjuustokakku (Ve)

Annin Uunissa AlfaTV:llä torstaisin klo 18.00 ja uusintana perjantaisin klo 20.00. Kaikki jaksot ovat myös katsottavissa jälkikäteen YouTube-tililtäni eli täältä!

/Anni


Kaikki leivontaohjelman jaksot löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Lapland Hotels Bulevardi – Kultá Kitchen & Bar
Seuraava artikkeli: Key West – 4 x Key Lime Pie »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tarja sanoo

    20.3.2020 20:32

    Voi kiitos, ihana ohje! Menee heti kokeiluun 🙂 Olen kauan etsinyt maidotonta ja gluteenitonta vähän näyttävämpää kakkua juhliin. Nyt se löytyi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2020 06:30

      Jes! Ihana kuulla 🙂 Tämä kakku kyllä kruunaa juhlapöydän.

      Vastaa
  2. Lukija sanoo

    4.4.2020 21:11

    Hei,
    Kaunis kakku! Pitää kokeilla.:) Mutta vuokaan. Tuo näyttää 20 cm vuoalta. Onko niin? Näyttää ainakin isommalta kuin oma 18 cm vuoka. Ja mietin, että jos teen siihen, voiko oikeasti kaikki nuo täytteet mahtua 18 cm vuokaan…? Kun tuossakin täytteet näyttäisi menevän ihan reunaan asti.
    T. Lukijasi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2020 09:04

      Hei, minun kakkuni on tehty korkeaan 18 cm vuokaan. Vuoan tulee olla ainakin 10 cm korkea, jotta massa ja kiille mahtuvat vuokaan.

      Vastaa
  3. Lukija sanoo

    6.4.2020 18:11

    Hei,
    Kiitos vastauksestasi. Kävin ostamassa 18 cm vuoan siihen Oreo-juustokakkuun, mitä en ole vielä tehnyt. No. Luulin ostavani sopivan kokoisen, koska se oli korkein malli, jota Chez Mariuksesta sai.
    Nyt mietinkin, että sopiiko se mihinkään juustokakkuohjeeseesi.:( On 8 cm korkea.
    Haluaisin huomenna osallistua liveleivontaan, mutta liekö vuoka liian matala siihenkin malliin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.4.2020 08:06

      Hei, vuokia on paljon erilaisia. Voit jatkaa irtopohjavuokia korkealla reunakalvolla ja paistettavia kakkuja leivinpaperilla. Voit tottakai tehdä tämän päivän kakun ostamaasi vuokaan. Jos näyttää ettei koko massa mahdu vuokaan niin älä laita kaikkea sinne ja tarjoile ylijänyt massa maisteluversiona 🙂

      Vastaa
  4. Lukija sanoo

    9.4.2020 12:43

    Hei!
    Hyvin mahtui täyte tuossa mignonjuustokakussa vuokaan! Ja vuoan vetoisuus 1,8 l, joten siitä olisi voinut jo päätellä.:) Mutta sun vuoka näyttää paljon isommalta kuvissa kuin omani. En tiedä, mikä optinen harha tulee, kun vuoka on vain 2cm korkeampi.

    Nyt vielä yksi kysymys. Tein kakun vispikermalla. Ja laitoin hyytymään jääkaappiin noin tunti sitten. Kuitenkin täyte vaikuttaa yhä hölskyvältä. Ja nyt jännitän, kiinteytyykö se oikeasti tällä koostumuksella, kun ei ole vegaaniversio? Ja missä ajassa?

    Kun tehnyt liivatejuustokakkua, niin hyytyy melkein samoin tein.

    Hyvän pääsiäisen toivotuksin!
    Lukija

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.4.2020 15:11

      Moikka,

      Riippuen valmistajasta voi vuokien halkaisijoissa olla pieniä eroja. Minun vuoka näyttää alareunuksenkin takia hieman suuremmalta. Korkeammat kakut ovat vähän vaikeampia saada hyytymään kuin matalammat varsinkin tässä tuo maitoversio. Tuorejuustokin voi vaikuttaa koostumukseen. Toivottavasti kakkusi hyytyi kunnolla?

      Mukavaa pääsiäistä!

      Vastaa
  5. Lukija sanoo

    9.4.2020 19:56

    Hei,
    Tulen kertomaan lopputuloksen. Äsken avasin reunat. Hetken verran näytti toiveikkaalta. Mutta kun rupesin koristelemaan, kakku sortui reunoista ja nyt näyttää puolipyöreältä. En tiedä, olisiko pitänyt pakastaa yön yli. Mutta vaikka 8 h jääkapissa niin ei tullut sen näköiseksi, mitä toivoin. Vaikka aluksi näytti lupaavalta. Varsinkin kun reunasta tuli niin painava, se lisäsi sortumaa. Olisi pitänyt tehdä vegaaniversio ilmeisesti? Miksiköhän niistä tulee jämäköitä? Maku ei kauheasti lohduta, kun olisin suonut tulevan juustokakun näköinen pöytään. Suosittelen tekemään suoraan vegaaniversion. 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.4.2020 06:57

      Hei, tosi harmi ettei Mignon-juustokakkusi onnistunut täydellisesti. Kirjoitathan edelleen siitä vai tästä hedelmäkakusta? Hedelmäkakussa suosittelen maitoversioon lisäämään liivatteita. Kauratuotteet eroavat tavallisista maitotuotteista koostumukseeltaan. Ne e eivät juoksetu yhtä helposti ja pitävät muotonsa hyvin.

      Luithan Mignon-juustokakun ohjeistuksen huolella sen ohjeen yhteydestä? Laitan sen tähän alapuolelle. Leivonta on välillä sellaista, että tehdessä pitää hiukan soveltaa ja sen oppii leipomalla lisää ja useammin. Jos esimerkiksi juustokakussa, johon ei tule hyydytettävää ainetta massa näyttää löysältä vuokaan kaadettaessa, ei se lähde itsestään hyytymään. Silloin on hyvä miettiä mikä meni vikaan ja pelastaa massa esimerkiksi liivatteilla. Luulen, että seoksesi on juoksettunut, jos se on jäänyt valuvaksi. Lisänä on vielä se, että vuokasi oli halkaisijaltaan pieni, joten pehmeä massa ei jaksa pysyä korkeana.

      MAITOTUOTTELLA TEKEVÄT! Halutessasi voit tehdä ohjeen voihin, vispikermaan ja maustamattomaan tuorejuustoon. Käytä silloin 3 dl vispikermaa ja 200 g tuorejuustoa. Vatkaa kerma ensin yhdessä kulhossa napakan kuohkeaksi ja toisessa kulhossa vatkaa kevyesti tuorejuusto sekä mignon-sula. Yhdistä seokset sitten nuolijalla kääntelemällä. Suosittelen tekemään kakun isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hiukan matalampi ja mousse pysyy koossa. Jos seos vaikuttaa liian löysältä lisäisin 2 liivatetta. Tuorejuustoissa on eroja ja osalla täyte on maitoversiossa jäänyt liian löysäksi. Tärkeää on ettei seosta vatkaa liikaa ettei se juoksetu. 

      Vastaa
  6. Lukija sanoo

    10.4.2020 18:30

    Hei,
    Kiitos viitseliäästä vastauksestasi. Tosiaan tein Mignonjuustokakun ja 18 cm vuokaan. Se sortuminen tapahtui, kun laitoin noita munia. Liian painavia koostumukseen. Olisin voinut laittaa vain muutaman keskelle, niin olisi ehkä koostumus pysynyt ehjänä. Mutta eipä hätää. Teen seuraavalla kerralla kyllä samaan vuokaan, mutta vegaaniversion.
    Maku oli kyllä hyvä! Ja tänään vielä parempi. Eli se yön yli tekeytyminen mielestäni parantaa tosiaan makua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2020 07:31

      Liian pehmeä koostumus ja täytteen korkeus varmasti vaikutti sortumiseen. Kannattaa kokeilla maidotonta vesiota. Se on myös maultaan todella herkullinen! Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios