• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vadelmatartaletit vaniljakreemillä

Äitienpäivä· Tartaletit· Ystävänpäivä

23 heinä
Vadelmatartaletit vaniljakreemillä
Vadelmatartaletit vaniljakreemillä
Vadelmatartaletit vaniljakreemillä ovat ahh niin ihania! Rakastan tuoreita vadelmia ja vaniljaa! Nyt kun kotimaiset vadelmat ovat kypsiä ja parhaimmillaan niin niistä kannattaa leipoa ja niitä kannattaa myös pakastaa! Itse pakastin kahdeksan rasiaa ja lopuista leivoin näitä ihania tartaletteja, tein smoothieta, söin lettujen kanssa ja ihan sellaisenaan! Vielä täytyy käydä keräämässä villivadelmia vanhempien metiköistä, on nimittäin vaikka mitä ideoita vadelmaleivonnaisiin. Onneksi myös pakastetuista vadelmista voi taikoa talvella herkkuja. Kotimaiset vadelmat ovat siitä hyviä, ettei niitä tarvitse keittää ja ne ovat valmiita käytettäväksi sellaisenaan.

 

Vadelmatartaleteissa on rapea pohja, täyteläinen vaniljakreemi ja päällä tuoreet puutarhavadelmat sekä makua täydentämään vielä ripaus aitoa vadelmajauhetta! Näitä herkkuja voi tarjota jälkiruokana sekä kesäisissä juhlissa. Olin tehnyt pohjat valmiiksi jo pakastimeen aiemmin. Yleensä teen tartalettipohjia kerralla paljon ja pakastan osan, koska niiden leipominen on työläämpää kuin isomman piirakan. Kannattaa kurkata myös alempana linkittämäni tartalettipohja-ohje, se on hieman helpompi kuin muffinipellille tehtävät.

 


 Vadelmatartaletit vaniljakreemillä

Pohja:
  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • 150 g vehnäjauhoja
  1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi.
  2. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan.
  3. Taikina on hyvin murumaista, kun se on valmista.
  4. Ota taikinasta noin 10 pientä palleroa ja painele pallerot muffinipellin koloihin – käytin lusikkaa apuna.
  5. Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla pyörylöitä ja painaa ne suoraan pellille.
  6. Paista pohjia 175 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen uunistasi.
  7. Ota pohjat uunista ja painele reunat sekä pohja lusikalla tasaisiksi.
  8. Jäähdytä pohjia hetki pellillä ja kumoa sitten varovasti ritilälle jäähtymään.
Vaihtoehtoisesti tee pohjat tartalettivuokiin tällä ohjeella.

 

Vaniljakreemi:
  • 4 dl maitoa
  • 0.5 tl raastettua vaniljaa myllystä (tai 1 tanko)
  • 1 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 3 rkl maizenaa
  1. Mittaa maito ja vaniljatanko kattilaan. Lämmitä hiljalleen.
  2. Mitta keltuaiset, sokeri ja maizena kulhoon tai yleiskoneeseen ja vatkaa sekaisin.
  3. Lisää kiehumispisteessä olevasta maidosta puolet keltuaisseokseen ja vatkaa.
  4. Kaada sitten siivilän läpi maitokeltuaisseos kattilaan, jossa on loput maidot.
  5. Jatka miedolla lämmöllä kuumentamista koko ajan sekoitellen.
  6. Kreemi paksuuntuu pikkuhiljaa ja pulpahtaa.
  7. Kreemi on valmista kun se on 84 asteista.
  8. Siirrä kreemi jäähtymään.
Päälle:
  • kotimaisia vadelmia
  • aitoa vadelmajauhetta
  • mini marenkeja
  1. Asettele vadelmat kreemin päälle.
  2. Sirottele vadelmajauhetta siivilän läpi.
  3. Koristele vielä minimarengeilla tai syötävillä kukilla halutessasi.
Vadelmatartaletit vaniljakreemillä
Vadelmatartaletit vaniljakreemillä

Katso kaikki vadelma-reseptit täältä.

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Pienet Mustikkakukot (munaton & vegaaninen)
Seuraava artikkeli: Päärynä-Marenkivoikreemi ja pursotuksia uusilla tyllilla »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios