Joulun Tiikerikakku
Kaupallinen yhteistyö Meira
Joulun ihanin kahvikakku on ikisuosikkimme eli Tiikerikakku. Joulun Tiikerikakku on hunnutettu kanelisokerilla ja sen sisältä löytyy piparkakku-suklaaraita.
Miten kaunis voi kakku olla? Vai mitä mieltä itse olet? Ohje on äidiltäni peritty ja nyt hiukan tuunattu, jouluun sopivaksi. Tällä ohjeella tehty tiikerikakku on täydellinen. Ei koskaan kuiva, vaan ihanan murea ja täyteläinen. Se lohkeaa, tuoksuu ja hiukuttelee. Täydellinen kahvikakku on juhlapöydän kruunu.
Meiran mausteilla on helppo tuunata klassikkoreseptejä jouluun sopivaksi. Minun suosikkejani jouluisista mausteista ovat perinteiset Ceylon Kaneli ja Piparkakkumauste. Laitan näitä kaikkeen, myös puuron päälle. Voit sekoitella piparkakkumausteen myös itse kanelikasta, neilikasta, pomenranssinkuoresta, inkivääristä ja kardemummasta.
KATSO VIDEO KAKUN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ
MUISTILISTA
Kerrataan ohjeen yhteydessä myös tärkeimmät asiat kahvikakkuja leivottaessa:
- Muista voidella vuoka kunnolla. Käytän itse vuokasprayta.
- Älä täytä vuokaa piripintaan, jotta kakulla on tilaa kohota.
- Tarkista kypsyys puutikulla – raaka kakku jää kiinni vuokaan.
- Anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia vuoassa ja kippaa se sitten ritilälle jäähtymään. Voit koputella kakkuvuokaa hetken päältä.
Joulun Tiikerikakku
Ohje noin 12 hlö
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl Meira leivinjauhetta
- 1 tl Meira vaniljasokeria
- 1.25 dl kevytkermaa
- 1,5 rkl kaakaojauhetta
- 1-2 tl Meira piparkakkumaustetta
Lisäksi
- tomusokeria
- Meira Ceylon Luomu Kanelia
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele huolellisesti noin 1 litrainen kakkuvuoka tai tuplaa taikina ja leivo 2 litran kakku.
- Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon – vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe ja piparkakkumauste.
- Lisää jauhoja ja kermaa vuorotellen voisokerivaahtoon koko ajan vatkaten miedolla teholla.
- Ota valmiista taikinasta 1/3 sivuun ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä piparkakkumauste nuolijalla käännellen.
- Nostele taikinoita lusikalla vuokaan vuorotellen 3/4 vuoan tilavuudesta ja lopuksi tasoita pinta.
- Paista kakkua noin 40 minuuttia ja isoa kakkua noin 55 minuuttia uunin keskitasolla. HUOM! Tarkista kypsyys puutikulla, kun puutikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
- Anna kakun levätä paiston jälkeen noin 10 minuuttia vuoassa. Koputtele vuokaa ja kippaa kakku jäähdytysritilälle.
- Sihtaa päälle tomusokeria, johon voit sekoittaa hiukan kanelia tai piparkakkumaustetta.
Säilyvyys: Tiikerikakku paranee ajan kanssa voit siis leipoa sen hyvissä ajoin. Tiikerikakku säilyy hyvin peiteltynä huoneenlämmössä useamman päivän tai jopa viikon. Voit myös pakastaa kakun. Sulata se huoneen lämmössä.
Vinkki! Jos tykkäät mausteisista kakuista lisää taikinaan lisää Meiran jouluisia mausteita kuten neilikkaa, inkivääriä ja kanelia.
Ihanaa joulukuun ensimmäistä!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Pikkujoulujen suunnittelua ja vinkkejä!
Meloni-Marengit
Piparkakkutrifle – joulun nopein jälkiruoka
Rahkainen Tomaattigalette