|

Vastustamaton Mansikkasalsa

Vastustamaton Mansikkasalsa

Mansikkakausi on alkanut! Mansikoista voi nauttia nyt täysillä ja kannattaakin, sillä tämä sesonki saattaa olla lyhyt. Meillä on tapana käydä poimimassa mansikoita itse pellolta. Pakastamme osan talven varalle ja osan herkuttelemme totta kai sellaisenaan. Nyt odotetaan kuumeisesti koska itsepoiminta alkaa. Omalta mansikkamaaltamme eli takapihaltamme saamme mansikat aamuisin aamupuuroomme ja mikään ei kyllä maistu yhtä hyvältä kuin makea oman maan mansikka. Nyt on viljelmämme kolmas vuosi ja sato on huikea! Itse asiassa meillä ei paljon muuta kukkalaatikossa enää kasva, kun mansikat ovat sen vallaneet, mutta se ei kyllä haittaa ollenkaan.

Olen perinteisesti tottunut käyttämään mansikoita makeissa herkuissa, mutta nyt kokeilin jotain erilaista. Voi, että kannatti! Vastustamaton mansikkasalsa vie kirjaimellisesti kielen mennessään. Julkaisen huomenna uuden mansikkaohjeen, johon käytin itse tämän salsan. Lue kuitenkin ohjeen yhteydestä mihin kaikkialle voit tätä ihastuttavaa salsaa käyttää.

Jotain aivan uskomatonta tapahtuu kun makeiden kotimaisten mansikoiden sekaan lisää viinietikkaa ja mustapippuria. Päälle vielä pieni paahto uunissa ja nämä raaka-aineet yhdessä tuovat mansikoiden parhaimmat puolet esiin. Kevyesti paahdettu mansikkasalsa on taivaallista. Se hivelee makuhermoja, niin että varpaita kipristelee.

Ostin New Yorkista fantastisia ruokalehtiä ja sain idean makuhermoja hivelevään masikkasalsaan Fork over Knives -lehden Plant-Based Lifestyle -julkaisusta. Lehti on täynnä muitakin ihania mansikkaohjeita, kuten mansikka-gazpacho ja mansikka-clafoutis. Tulee kiire näitä kaikkia kokeillessa.

Vastustamaton Mansikkasalsa


Vastustamaton Mansikkasalsa

Ohje

  • 1 litra kotimaisia mansikoita
  • puolikas punasipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • rutistus sitruunamehua
  • pippuria
  • ripaus merisuolaa
  • basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Halkaise mansikat neljään lohkoon, pienemmät puoliksi. Nosta uuninkestävään astiaan.
  3. Hienonna punasipuli sekaan ja lisää puolet viinietikasta.
  4. Paahda uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes mansikat hieman pehmenevät, mutta eivät mene rikki.
  5. Nosta vuoka uunista ja lisää sitruunamehu, rouhittua mustapippuria oman maun mukaan ja ripaus suolaa.
  6. Sekoita salsa ja lisää basilikaa ja oliiviöljyä.

Vinkki! Voit käyttää salsaa lisukkeena kanan, kalan tai muiden grilliruokien kanssa. Voit käyttää sitä myös perinteisen salsan tavoin. 

Vastustamaton MansikkasalsaVastustamaton MansikkasalsaVastustamaton Mansikkasalsa

Herkullista viikonloppua!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Ooh, mansikkasalsa on ihan uutta mulle, mutta makuhermot heräsivät, joten tämä lähtee taatusti kokeiluun. Kiitos ohjeesta ja aurinkoista viikonloppua sinulle Anni ihanainen <3.

    1. Yllätyin itsekin kuinka mielettömän hyvää tämä olikaan! Ahh nam ja ihana mansikkasesonki 🙂 Upeaa sekä aurinkoista viikonloppua Sari!

  2. Reetta sanoo:

    Ostin tänään ison laatikollisen mansikoita, ja pakastuksen ja hillon keittämisen jälkeen mietin mitä tekisin lopuille. Sitten muistin tämän ohjeen ja onneksi kotoa löytyi kaikki tarvittava! Tämä suolaisen, happaman, makean ja mausteisen yhdistelmä toimii!

    Kiitos ohjeesta ja mukavaa kesää Anni!

    1. Ihana kuulla, että innostuit tästä ja tykkäsit ohjeesta 🙂 Oikein mukavaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *