• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vastustamaton Mansikkasalsa

Suolaiset· Vegaaninen

28 kesä

Vastustamaton Mansikkasalsa

Mansikkakausi on alkanut! Mansikoista voi nauttia nyt täysillä ja kannattaakin, sillä tämä sesonki saattaa olla lyhyt. Meillä on tapana käydä poimimassa mansikoita itse pellolta. Pakastamme osan talven varalle ja osan herkuttelemme totta kai sellaisenaan. Nyt odotetaan kuumeisesti koska itsepoiminta alkaa. Omalta mansikkamaaltamme eli takapihaltamme saamme mansikat aamuisin aamupuuroomme ja mikään ei kyllä maistu yhtä hyvältä kuin makea oman maan mansikka. Nyt on viljelmämme kolmas vuosi ja sato on huikea! Itse asiassa meillä ei paljon muuta kukkalaatikossa enää kasva, kun mansikat ovat sen vallaneet, mutta se ei kyllä haittaa ollenkaan.

Olen perinteisesti tottunut käyttämään mansikoita makeissa herkuissa, mutta nyt kokeilin jotain erilaista. Voi, että kannatti! Vastustamaton mansikkasalsa vie kirjaimellisesti kielen mennessään. Julkaisen huomenna uuden mansikkaohjeen, johon käytin itse tämän salsan. Lue kuitenkin ohjeen yhteydestä mihin kaikkialle voit tätä ihastuttavaa salsaa käyttää.

Jotain aivan uskomatonta tapahtuu kun makeiden kotimaisten mansikoiden sekaan lisää viinietikkaa ja mustapippuria. Päälle vielä pieni paahto uunissa ja nämä raaka-aineet yhdessä tuovat mansikoiden parhaimmat puolet esiin. Kevyesti paahdettu mansikkasalsa on taivaallista. Se hivelee makuhermoja, niin että varpaita kipristelee.

Ostin New Yorkista fantastisia ruokalehtiä ja sain idean makuhermoja hivelevään masikkasalsaan Fork over Knives -lehden Plant-Based Lifestyle -julkaisusta. Lehti on täynnä muitakin ihania mansikkaohjeita, kuten mansikka-gazpacho ja mansikka-clafoutis. Tulee kiire näitä kaikkia kokeillessa.

Vastustamaton Mansikkasalsa


Vastustamaton Mansikkasalsa

Ohje

  • 1 litra kotimaisia mansikoita
  • puolikas punasipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • rutistus sitruunamehua
  • pippuria
  • ripaus merisuolaa
  • basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Halkaise mansikat neljään lohkoon, pienemmät puoliksi. Nosta uuninkestävään astiaan.
  3. Hienonna punasipuli sekaan ja lisää puolet viinietikasta.
  4. Paahda uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes mansikat hieman pehmenevät, mutta eivät mene rikki.
  5. Nosta vuoka uunista ja lisää sitruunamehu, rouhittua mustapippuria oman maun mukaan ja ripaus suolaa.
  6. Sekoita salsa ja lisää basilikaa ja oliiviöljyä.

Vinkki! Voit käyttää salsaa lisukkeena kanan, kalan tai muiden grilliruokien kanssa. Voit käyttää sitä myös perinteisen salsan tavoin. 

Vastustamaton MansikkasalsaVastustamaton MansikkasalsaVastustamaton Mansikkasalsa

Herkullista viikonloppua!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Odotettu Geisha-Juustokakku (liivatteeton)
Seuraava artikkeli: Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaranlautasella sanoo

    28.6.2019 12:43

    Ooh, mansikkasalsa on ihan uutta mulle, mutta makuhermot heräsivät, joten tämä lähtee taatusti kokeiluun. Kiitos ohjeesta ja aurinkoista viikonloppua sinulle Anni ihanainen <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.6.2019 14:46

      Yllätyin itsekin kuinka mielettömän hyvää tämä olikaan! Ahh nam ja ihana mansikkasesonki 🙂 Upeaa sekä aurinkoista viikonloppua Sari!

      Vastaa
  2. Reetta sanoo

    2.7.2019 17:04

    Ostin tänään ison laatikollisen mansikoita, ja pakastuksen ja hillon keittämisen jälkeen mietin mitä tekisin lopuille. Sitten muistin tämän ohjeen ja onneksi kotoa löytyi kaikki tarvittava! Tämä suolaisen, happaman, makean ja mausteisen yhdistelmä toimii!

    Kiitos ohjeesta ja mukavaa kesää Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.7.2019 19:50

      Ihana kuulla, että innostuit tästä ja tykkäsit ohjeesta 🙂 Oikein mukavaa kesää!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios