| |

Nopeat ja Helpot Viinerit

Nopeat ja Helpot Viinerit

Kuka muu rakastaa helppoja ja nopeita ohjeita?

Viime viikonloppuna olin Pusulassa keräämässä äidin kanssa kesän satoa. Porkkanoita (joista muuten leivoin porkkanakakun eilen), viinimarjoja (vinkki punaherukkapaistos) ja muita ihanuuksia. Iltapäivällä aamupäivän touhujen jälkeen alkoi tehdä mieli jotain makeaa kahvin kanssa. Muistan lapsuudesta, että meillä oli tapana keittää aina mökkikahvit, vielä silloin kun meillä oli rakas kesämökkimme. Tapa on jäänyt vahvasti elämään kesäisin nyt äidin ja isän kotona Pusulassa, joka on vähän kuin suuri kesämökki.

Päätimme äidin kanssa leipoa jotain ihanaa, mutta nopeaa ja helppoa! Näin syntyi ihanat kotitekoiset viinerit, jotka muuten ovat aivan älyttömän herkullisia! Rapeita, täyteläisiä ja ahh melkein aidon makuisia, kunhan muistaa syödä ne tuoreena. Kotitekoisia voitaikinasta tehtyjä viinereitä ei kannata tarjota seuraavana päivänä. Siksi leipoisin niitä vain sen verran kun napa vetää. Halutessasi voit tehdä vaniljakreemin itse, mutta me oikaisimme siinäkin ja teimme valmiskreemin.

Ohjetta kyseltiin paljon Instagramin puolella, joten tässä se on! Laittakaa ihmeessä lisää toiveita tulemaan, varsinkin helpoista ja nopeista ohjeista. Niitä on nimittäin helppo ja nopea toteuttaa.

Nopeat ja Helpot Viinerit

Nopeat ja Helpot Viinerit

Ohje

  • paketti voitaikinalevyjä (tai lehtitaikinaa)
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 1 pussi vaniljakreemijauhetta (paistonkestävää esim. Dr.Oetker)
  • maitoa (vaniljakreemin tekoon, määrä paketissa)
  • mustikoita, vadelmia, mansikoita
  • hyytelösokeria
  • tomusokeria + vettä
  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle (noin 30 min).
  2. Valmista paistonkestävä vaniljakreemi paketin ohjeen mukaisesti.
  3. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahtia ja voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla.
  4. Pursota taikinalevyn keskelle vaniljakreemiä ja asettele päälle marjoja (voit laittaa marjat myös vasta paiston jälkeen viinereiden päälle).
  5. Paista viinereitä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.
  6. Anna viinereiden jäähtyä hetki ja sivele viinerit sitten veteen sulatetulla hyytelösokerilla (ks. ohjeet hyytelösokeripaketista).
  7. Halutessasi valmista vielä vedestä ja tomusokerista kuorrute ja pursota sitä ohuena nauhana viinereiden päälle.
  8. Tarjoile viinerit tuoreena kahvin tai teen kanssa!

Vinkki! Tee vaniljakreemi halutessasi itse. Voit käyttää mitä tahansa marjoja viinereiden päällä!

Nopeat ja Helpot Viinerit

Ihanan aurinkoista lauantaita!

♥ Anni

Lisää marja-ohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

3 Kommenttia

  1. Saara sanoo:

    Tuli oikein maukkaita! Tytärkin (10v) totesi että näähän näyttää ja maistuu oikeilta viinereiltä. 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *