Prinsessakakku eli Prinsesstårta

Tämä ihana ihana prinsessakakku on poltellut mielessä useammin, jospa uskaltaisin leipoa oman. Nyt tuli hyvä mahdollisuus, kun lupasin leipoa isälleni kakun syntymäpäiväkahveille. Asuessani Ruotsissa tuli maisteltua mitä ihanimpia prinsessakakkuleivoksia ja -kakkuja. Siellä ne olivat aina täydellisiä. Prinsessakakku onkin yksi oma suosikkini, vaikka en marsipaanista välitä kauheasti. Täytteen suhteen päästin itseni tällä kertaa helpommalla, koska olen todennut Dr. Oetkerin vanilja kakkumoussen olevan erittäin hyvää ja koostumukseltaa juuri sellaista mitä tähän kakkuun toivoin. En myöskään muotoillut perinteistä ruusua kakun päälle, vaan käytin Varsovasta löytämiäni kukkakoristeita viimeistelyyn. Kakku maistui täydelliseltä ja ekaa kertaa onnistuin myös leikkauspinnan suhteen äärimmäisen hyvin. Valitettavasti leikkauspintakuvia en kerennyt saamaan. Kakku hävisi parempiin suihin melko nopeasti.

Pohja:

Kostutus:

  • 1 dl vaniljamaitoa
    (1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria)

Täyte: 

  • 1 dl Mansikkahilloa
    (ohje täällä)
  • Dr. Oetker kakkumoussea (2,5 dl maitoa + 1 pss kakkumoussejauhetta vatkattuna)

Kuorrutus ja koristelu:

  • 200 g vihreää marsipaania
  • Sokerikukkia ja lehtiä
  • Tomusokeria
  1. Valmista sokerikakkupohja edellisenä päivänä linkistä löytyvien ohjeiden mukaan.
  2. Muotoile jäähtyneestä kakusta vähän pyöreämpi päältä ja leikkaa se kolmeen osaan.
  3. Vatkaa vaniljamousse valmiiksi tehosekoittimessa.
  4. Kostuta pohjapala vaniljamaidolla ja levitä kerros mansikkahilloa kakkupohjan päälle. Levitä myös paksu kerros vaniljamoussea hillon päälle. Toista seuraavalle palalle sama ja nosta päällimäinen kakkupala päälle. Kostuta myös päällimmäinen pala vaniljamaidolla.
  5. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli jos mahdollista.
  6. Levitä loppu vaniljamousse kakun päälle.
  7. Kauli marsipaani ohueksi levyksi silikonialustalla tomusokeria apuna käyttäen ja nosta kakun päälle. Siisti reunat.
  8. Sirottele tomusokeria kakun päälle ja asettele viimeisenä kukkakoristeet.

 

Vinkkejä! Muotoile itse ruusu sokerimassasta tai marsipaanista kakun pääll,e niin kuin perinteisessä prinsessakakussa. Voit tehdä myös vaaleanpunaisen prinsessakakun. Älä leikkaa kakkupohjaa pyöreäksi, vaan kasaa vaniljamoussea kakun päälle isompi kerros, niin saat perinteisen prinsessakakun muotoa kakkuun. 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *