• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pienet Juhlakakut Ystävänpäiväksi

Sokerimassakakut

7 helmi

 

Mitä jos leipoisit ystävälle pienen kakun tai järjestäisit kakkukutsut suuremmalle porukalle, jossa tarjoaisit näitä pieniä kauniita kakkuja? Kuten on jo käynyt ilmi, itse pidän kaikesta pienestä ja kauniista. Tämä ajatus mielessä päätin leipoa pieniä täytekakkuja.

Kakkupohjana näissä söpöläisissä on melko perinteinen suklaakakkupohja. Kakut paistoin 12 cm irtopohjavuoissa ja leikkasin 3 kerrokseen. Täytteeksi laitoin mansikkahilloa, suklaaganachea, suklaakermaa ja Dr.Oetkerin mansikanmakuista kakkumoussea. Tiedän, että valmiit moussejauheet jakavat mielipiteitä, mutta itse olen tykästynyt Oetkerin kakkumousseihin niiden herkullisen maun ja toki myös helppouden takia. Mousse soveltuu myös pursotettavaksi. Nämä kakut syntyivät vähän sillä periaatteella mitä kaapista löytyi, joten kakkujen sisältä ja koristelusta löytyy samoja elementtejä. Mutta kyllä maistuivat nämä ”jämät” kaikille kahvittelijoille!

2 pientä suklaakakkupohjaa:

  • 60 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 125 g voita
  • 0,5 tl suolaa
  1. Voitele ja jauhota mantelijauhoilla 2 pientä irtopohjavuokaa (a12cm).
  2. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa.
  5. Lisää voisuklaaseosta ja jauhoseosta vuorotellen munasokerivaahtoon.
  6. Kääntele taikina tasaiseksi nuolimella.
  7. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia.
  9. Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on eroja!
  10. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
  11. Leikkaa jäähtyneet kakut 3 kerrokseen.

Kostutus:

  • 1,5 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita sokeri ja maito keskenään ja sudi vaniljamaito täyttövaiheessa jokaiseen kerrokseen.

Täyte 1:

  • noin 1 dl mansikkahilloa
  • 1 annos mansikanmakuista kakkumoussea (Dr.Oetker. ks pussin ohjeet)

Täyte 2:

  • Suklaakerma (Vaniljasokerilla ja kaakaojauheella maustettu 2 dl kermavaahto)
  • Suklaaganache (resepti esim. täällä)

Kakkujen toiseen kerrokseen laitoin mansikkahilloa ja mansikkakakkumoussea ja seuraavaan kerrokseen suklaaganachea ohuelti ja suklaakermaa.

Kuorrutus ja koristelu 1:

  • 2 dl kotimaisia pakastevadelmia
  • hyytelösokerikiille
  • loput suklaakermasta
  • loput mansikanmakuisesta kakkumoussesta (Dr.Oetker)

Kuorrutus ja koristelu 2:

  • 200g keltaista sokerimassaa
  • sokerikukkia ja lehtiä
  1. Toisen kakun koristelin pakastevadelmilla ja viimeistelin lopputuloksen kiilteellä. Pursotin reunoille täytteenä olleen suklaakerman ja mansikkakakkumoussen loput.
  2. Toisen kakun päällystin keltaisella sokerimassalla ja asettelin sokerikukkia koristeeksi.
  3. Kakut ovat valmiita juhlapöytään.

 

Vinkki! Paista kakkupohjat edellisenä päivänä ja täytä myös edellisenä päivänä ennen koristelua, 
niin kakku maistuu paremmalta!

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pienen pienet Runebergintortut
Seuraava artikkeli: Ravintolapäivä 15.2 & Cupcakes by Annin Uunissa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Rommirusina sanoo

    9.2.2015 16:32

    Ovatpas suloisia. <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2015 06:10

      Kiitos Rommirusina 🙂 Nämä olivat kyllä niin hassun pieniä kahvipöydässä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisu Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisuutta ei ole vielä tullut valvoa kahdestaan puolille öin järven rannalla, pulahtaa lämpimään veteen, ihailla upeaa auringonlaskua ja nauttia luonnon äänistä sekä kauneudesta. Olen kiitollinen tästä heinäkuun alun hetkestä ja muistosta 🫶🏻 #thisisfinland #suomenkesä
🍦🫶🏻 La Dolce Vita Gelateria Malcesinen v 🍦🫶🏻

La Dolce Vita Gelateria Malcesinen vanhassa kaupungissa Gardalla ❤️
#gelato #wheninitaly
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios