• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Minipavlovat Pääsiäiseksi

Leivokset· Marengit· Pääsiäinen

20 maalis
Minipavlovat Pääsiäiseksi

Pääsiäisvalmistelut ovat alkaneet! Pääsiäisruohon kasvatus alkoi noin viikko sitten ja koristeellisten suklaamunien hamstraaminen jo ennen sitä. Valmistelut ja leipominen jatkuvat ensi viikolla, mutta en millään malttanut odottaa näiden ihanien suussa sulavien minipavlova-leivosten kanssa. Nämä ovat poltelleet mielessäni nimittäin jo muutaman viikon!

Minipavlovat pääsiäiseksi ovat kauniita ja ne on yksikertainen valmistaa. Saat helposti leivoksiin näyttävyyttä värjäämällä marenkimassan tai sivelemällä pastavärejä pursotuspussin reunoille, jolloin marenkeihin tulee väriraidat, kuten näissä minun minipavlovissa. Täytteen makua valitessa voit soveltaa oman makusi mukaan. Itse valitsin makuyhdistelmän banaani+suklaa. Se ei petä koskaan! Koska itse marengit ovat todella makeita, niin jätin täytteen vähemmän makeaksi. Lisää täytteeseen sokeria oman mielesi mukaan!


Minipavlovat Pääsiäiseksi

Ohje (12 kpl)

  • 4 valkuaista
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • pastavärejä (keltainen ja lila)

Täyte

  • 100 g tuorejuustoa
  • 2-4 tl tomusokeria (oman maun mukaan)
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 dl banaanisosetta (Bonne – kokeile myös mangoa tai muita makuja )

Koristeeksi

  • pieniä pääsiäismunia/suklaamunia
  • syötäviä kukkia
  1. Mittaa valkuaiset puhtaaseen mielellään teräsvuokaan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi monitoimikoneessa lisäämällä sokeria sekaan ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa niin kauan, kunnes valkuaisvaahto on paksua ja kiiltävää.
  3. Mittaa joukkoon perunajauhot ja lopuksi valkoviinietikka ja jatka vatkaamista vielä hetki. Valkuaisvaahto pysyy kulhoa käännettäessä paikallaan, kun se on valmista.
  4. Laita mieleisesi tylla pursotinpussiin ja sivele pussin sisäreunoille pastaväriä. Laita marenkimassa pussiin. Pursota suoraan leivinpaperille noin 10 cm kokoisia pyörylöitä. Pursota pyörylöihin paksumpi reuna, jotta pavloviin jää keskelle kolo täytettä varten.
  5. Paista marenkeja 100 asteessa noin reilu tunti (tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista, mutta ovat edelleen sisältä hieman pehmeitä).
  6. Jäähdytä marengit avaamalla uunin luukku.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.  Sekoita tuorejuusto ja banaanisose notkeaksi, mausta tomusokerilla. Kääntele kerma joukkoon.
  8. Pursota/täytä marenkien kolot täytteellä ja asettele päälle suklaamunia tai muita pääsiäisherkkuja.
  9. Tarjoile melkein heti, täytettynä pavlovat vettyvät helposti.
Vinkki! Kasvata pääsiäisruoho pahvisiin muffinssivuokiin kuten minä tein ja saat nättejä koristeita kotiin 🙂


Lisää Pääsiäisherkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kolmen kerroksen Smoothiekakku Granola-pohjalla
Seuraava artikkeli: Herkullisen Pääsiäisen Vinkit! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Celebration Treats 4U sanoo

    21.3.2016 12:36

    Söpösiä minipavlovia. Siitä onkin aikaa, kun on viimeksi tullut tehtyä pavlovaa. Kesällä mansikka-aikaan olen viimeksi tehnyt minipavlovia, jotka täytin mascarpone-kermalla ja tuoreilla mansikoilla. Niin hyviä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2016 12:44

      Kiitos 🙂 Nyt tunnustan, että itse en ollut ennen näitä miniversioita tehnyt ja päätin kokeilla. Kesällä tuo mascapone + kesän marjat ovat must kokeiltava! Tulee näin ajatellessakin vesi kielelle!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios