• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kolmen kerroksen Smoothiekakku Granola-pohjalla

Juustokakut· Yhteistyöt

17 maalis

Huomenta! Aamupala on ehdottomasti mun juttu ja sen pitää aina sisältää jollain tavalla mysliä tai vielä mielummin muromysliä eli granolaa. Granolat vaan usein ovat rasvaisempia kuin tavallinen mysli ja sisältävät paljon sokeria, joten arkena olen koittanut vältellä niitä. No nyt ei enään tarvitse! Paulúns Granolat ovat sokerittomia ja lisäaineettomia! Olen valehtelematta nautiskellut Paulúnsin granolaa siitä asti kun sain heiltä kyseisiä herkkuja testiin. Aivan ihanaa! Sen lisäksi sain suunnitella tämän herkullisen brunssiherkun heidän tuotteita käyttäen. Miksei tämä kakku sopisi vaikka kevennettyyn juhlapöytäänkin?

Olen jo pitkään halunnut tehdä ja maistaa Smoothiekakkua. Meillä kotona nautitaan erilaisia smoothieita monta kertaa viikossa ja niiden pohja on aina sama: marja+piimä+banaani, joten tällä kaavalla lähdin toteuttamaan myös kakkua. Halusin kakkuun smoothiemaisen pehmeyden, joten jätin sen tarkoituksella niin pehmeäksi, että kakku pysyy juuri koossa ja tutisee hieman kuin pannacotta. Lisäämällä liivatetta tai kasvipohjaista agar agaria kakusta saa kiinteämmän. Kakun pohjana toimii Paulúnsin ihana täysjyväinen Kaakao ja Vadelma granola, joka sisältää taatelia ja vadelmaa. Ahh lisään vielä, että kaikki granolat ovat todella rapeita ja sisältävät täysjyvää, kuitua ja siemeniä. Näin ne ovat myös hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde.

En osannut päättää minkä makuisen smoothiekakun tekisin, joten toteutin kakun kolmekerroksisena. Näin tekemiseen menee hieman pidempään, koska eri kerroksia hyydytetään erikseen.  Tämän kakun kanssa voi myös oikasta ja tehdä vaan yhdessä kerroksessa/maussa. Triplaa silloin Smoothie-aineiden määrä.


Kolmen kerroksen Smoothiekakku Granola-pohjalla

Pohja:

  • 3 dl Paulúns Kaakao ja Vadelma granolaa (mikä muukin tahansa käy)
  • 2-3 rkl hunajaa
  1. Mittaa granola ja hunaja kulhoon ja kääntele sekaisin lusikan kanssa.
  2. Painele granola korkeaan irtopohja vuokaan (20cm).
  3. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ensimmäisen smoothiekerroksen.
  4. Asettele irtopohjan reunoille reunakalvoa tai (kesto)leivinpaperia tasaisen pinnan ja korkeuden saamiseksi, jos vuokasi on matala. Jos valitset isomman vuoan, et tarvitse niin paljon korkeutta.

Mango Smoothie:

  • puolikas banaani
  • 1 dl mangososetta (bonne)
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, mangosose ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada ensimmäinen smoothiekerros varovasti pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.

Päärynä Smoothie:

  • puolikas banaani
  • 1 dl päärynäsosetta (bonne)
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, päärynäsose ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada toinen smoothiekerros ensimmäisen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.
Punaherukka Smoothie:
  • puolikas banaani
  • 1 dl punaherukoita
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl chia siemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, punaherukat ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada viimeinen smoothiekerros toisen kerroksen päälle taas varovasti lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.
  6. Ota valmis kakku varovasti irtopohjavuoasta, irrota reunakalvo ja nosta kakku kakkustandille tai -lautaselle. Koristele hedelmin, marjoin ja ripottele vielä päälle granolaa.
  7. Tarjoile ja nauti!

Vinkki! Katso mitä muuta Paulúnsin tuotteista on loihdittu: täältä. Jos päätät kokeilla reseptiä niin jaa kuvasi instagramissa ja käytä jotain näistä hästägeistä: #paulunssuomi #eilisättyäsokeria #paulunsgranola.

Yhteistyössä Paulúns.


 

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydelliset Juhlat
Seuraava artikkeli: Minipavlovat Pääsiäiseksi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    17.3.2016 06:42

    Nuo Paulunsin Granolat on oikeasti todella hyviä! Ja vieläpä ilman lisättyä sokeria. 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.3.2016 07:43

      Kiitos kommentista Roosa! Mä olen jäänyt näihin granoloihin ihan koukkuun. Niin hyviä ja rouskuvia 🙂 sekä terveellisiä. Aurinkoista päivää!

      Vastaa
  2. matildanna sanoo

    17.3.2016 08:54

    Ihanan näköinen! Tulee jotenki kevätfiilis – värit, marjat ja tuo raikkaus varmaan tekee sen :') Testiin menee sunnuntain aamupalapöytään, kunnia paikalle ;D

    Pakko kysäistä vielä sitä, että minkä halkaisijan vuoka sulla oli käytössä? Yritin noiden mansikoiden avulla arvailla, mutten ihan saanu varmaa päätelmää, hahha.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.3.2016 09:03

      Kiitos Matildanna 🙂 Vuoka on halkaisijaltaa 20cm (se lukee tuolla reseptissä vähän piilotetusti). Muistathan lisätä liivatetta, jos haluat kiinteämpää kakkua. Minun jäi aika pehmeäksi ja tutisevaksi. Lisäksi tulee varata aikaa kerroksien hyytymiseen 🙂

      Tästä tulee kyllä kevät mieleen ja myös ulkona paistavasta auringosta 🙂 Ihanaa viikonjatkoa!

      Vastaa
    • matildanna sanoo

      19.3.2016 06:21

      Vitsi olisihan se sieltä pitänyt huomata – aivan selvästi näkyy nyt kun tiesi, mun moka!
      Tuo liivatteen määrä vaikuttaa täydellisestä juuri noin. Tykkään tehdä kaikki hyydytettävät aina vähän "löysemmiks". Tuntuu, että sellainen ihana moussemaisuus, ilmavuus, pääsee paremmin esiin – tässäkin on varmaan niin :')

      No sepä juuri, mielettömältä tuntuu tämä valo ja paiste! Ihanaa viikonloppua myös sulle :')

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.3.2016 06:47

      Kiitos Matildanna 🙂 Luin muuten juuri liivatteiden eroista, sekin pitää ottaa huomioon ja niiden liivatelehtien koko 🙂 Jos päätät testata reseptiä niin kerro sitten miten kävi 🙂

      Vastaa
  3. Raita sanoo

    18.3.2016 08:07

    Kivan näköinen, raikas kakku! Itsekin rakastan granolaa/muromysliä, mutta niiden ongelmana on ollut aina se sokerisuus. Hyvä siis tietää, että on tämmöisiä uutuuksia! Toivottavasti löydän kaupasta, jotta saan sujauttaa koriin. Mikä näistä granoloista on sun lemppari? 🙂 Ihanaa viikonloppua ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.3.2016 08:48

      Kiitos Anni 🙂 Kaimana ajattelet ja tykkäät vielä samoista asioista <3 parhautta! Näitä Pauluns tuotteita pitäisi löytyä hyvin varustetuista kaupoista helposti muro/myslihyllyistä! Mun lemppari on tämä kaakao-vadelma, siis niin taivaallista 🙂 <3 Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

      Vastaa
  4. Celebration Treats 4U sanoo

    21.3.2016 12:34

    Kauniin ja raikkaan näköinen smoothiekakku :). Itse en ole vielä testannut noita Paulunsin Granoloita, mutta olen kuullut niistä hyvää muiltakin, joten täytyy varmaan kokeilla. Aurinkoista viikonjatkoa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2016 12:42

      Kiitos ihanasta kommentistasi! Sinun terveisiä on aina kiva lukea. Kannattaa kokeilla näitä granoloita ja muitakin Pauluns tuotteita. Olen itse tykästynyt kovin 🙂 Ihanaa alkanutta viikkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios