• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pyöreä Caesar Voileipäkakku

Kevään juhlat· Voileipäkakut

18 kesä
Pyöreä Caesar Voileipäkakku

Pyöreä voileipäkakku? Miksi ei? Tämä kakku herätti ihastusta juhlapöydässä ja maku oli monen mieleen. Itse tykkäsin tällä kertaa tästä kakusta jopa enemmän kuin perinteisestä kalavoileipäkakusta, jota tarjoiltiin samoissa juhlissa. Reseptin kalavoileipäkakkuun löydät tästä ja juhlapostauksen tästä.

Rakastan caesarsalaattia kanalla ja päätin toteuttaa samoilla makuyhdistelmillä tämän ihastuttavan voileipäkakun. Toisin kun voisi luulla niin pyöreä voileipäkakku on helppo valmistaa ja koota. Leipääkään ei jää yli, jos jaksaa ”leikellä ja liimailla”. Leipää saa painaa reilusti kokoon vuoan pohjalle. Kyllä se sinne sitten asettuu.

 

Kuten muidenkin voileipäkakkujen tekoon, tulisi tähän urakkaan valmistautua kahdella päivällä. Eli tee ”kakkupohja” yhtenä päivänä ja kuorruta sekä koristele toisena.


Pyöreä Caesar Voileipäkakku

Noin 10 hlö

Pohja:

  • noin 25 pientä täysjyväpaahtoleipää

Täyte:

  • 400 g kananrintafilettä
  • 1 purkki eli n. 35 g kapriksia
  • 1,5-2 dl Caesar majoneesia (Auran tai itsetehtyä)
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1 dl parmesanraastetta
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa tarvittaessa

Kostutus:

  • 0,5 dl vettä, joka on maustettu 4 rkl sitruunamehulla
  1. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan.
  2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
  3. Valmista täyte paistamalla kananrintafileet. Mausta suolalla ja pippurilla kevyesti.
  4. Odota, että rintafileet ovat jäähtyneet ja leikkaa ne pieniksi suuhun sopiviksi kuutioiksi.
  5. Mittaa kulhoon majoneesi, kermaviili, kaprikset, parmesan ja jäähtyneet kanakuutiot. Sekoita.
  6. Mausta täyte suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Tarkasta maku.
  7. Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (3 keskelle ja 1 ylös ja 1 alas ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
  8. Kostuta leipäkerros sitruunavedellä kevyesti pullasutia apuna käyttäen.
  9. Lisää 1/3 täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle.
  10. Jatka leipien asettelua täytteen päälle ja jatka kokoamista samaan malliin kuin edellä.
  11. Leipäkerroksia tulee yhteensä neljä ja täytettä kolmeen kerrokseen.
  12. Vedä kelmu kakun sekä vuoan ympärille ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.

Kuorrutus:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 0,5 purkkia Crème Fraiche
  • 2-3 tippaa sitruunamehua
  • ripaus merisuolaa
  • mustapippuria

Koristelu:

  • Parmesanraastetta
  • Rucolaa
  • Syötäviä kukkia (orvokki)
  • Vihreän parsan kukintoja
  • Retiisiä
  1. Vatkaa tuorejuusto sitruunamehun ja crème fraichen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle.
  3. Pinta saa jäädä roisoiseksi ja siinä saa näkyä käden jälki.
  4. Koristele kakku parmesanilla, retiisin lohkoilla, rucolalla ja  keitetyillä parsan kukinnoilla.
  5. Asettele lopuksi vielä värikkäitä syötäviä orvokkeja kakun koristeeksi.

Pyöreä Caesar Voileipäkakku

♥ Anni

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Juhlahuumaa koristeista tarjoiluihin
Seuraava artikkeli: Kesäinen pieni nakukakku mansikoilla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Riitta Tähtinen sanoo

    25.3.2018 16:57

    Aivan ihania <3 Alan opettelemaan voileipäkakun tekoa ja täältä saan hyviä vinkkejä 🙂 Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.3.2018 18:17

      Kiitos itsellesi ihanasta kommentista 🙂 <3 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  2. Elina sanoo

    11.4.2019 22:37

    Tein tällä ohjeella elämäni ensimmäisen voileipäkakun viime viikonloppuna poikani 1v-juhlaan. Kakku maistui kaikille ja onnistuin ohjeellasi mainiosti! Caesar majoneesia en kaupoista löytänyt, mutta vinkiksi muillekin pohtiville, että jos ei jaksa alkaa itse tekemään, niin Caesar salaatinkastike (esim. Felix) sopii kakun täytteeseen myös hyvin. Kiitos hyvästä ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2019 10:18

      Hei Elina, hyvä tietää ettei Caesar majoneesi enää löydy. Tämä on kyllä ihana kakku! Pidän siitä kovasti myös itse. Kiva kuulla, että sinäkin pidit 🙂

      Vastaa
  3. Marika sanoo

    3.5.2019 10:04

    Hei. Kuinka monelle tämä kakku riittää ? Juhliin olisi ihana 😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.5.2019 07:00

      Tämä on aivan ihanaa! Kakku on noin 10 hengelle. Kannattaa muistaa aina näissä voileipäkakuissa, että menekkiin vaikuttaa paljon muun tarjoilun runsaus, juhlan luonne ja keitä juhliin on tulossa 🙂

      Vastaa
  4. Jaana sanoo

    30.5.2019 12:56

    Millä kaprikset voisi korvata, vai jättääkö vaan laittamatta? Muuten ohje kuulostaa hyvältä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.5.2019 14:39

      Jos et pidä kapriksista voit jättää pois tai korvata esimerkiksi oliiveilla 🙂

      Vastaa
  5. Anni Koo sanoo

    24.7.2019 14:56

    Hei! Aion kokeilla tätä huomisille kahvivieraille. Tuleeko täytyeeseen siis kermaviiliä vai creme fraichea? Ainesosissa lukee kermaviili, mutta itse ohjeessa creme fraiche… Täytyy tarkistaa ennen kun alan leipomaan. Vielä ehtii kauppaan… 😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.7.2019 10:39

      Oih! Kiitos tarkkaavaisuudesta. Pieni virhe päässyt tekstiin – tosin sillä kumpaa laittaa ei ole suuresti väliä. Kermaviili on vain hiukan kevyempää 🙂 Ehdit jo varmasti tehdä kakun <3 Toivottavasti tykkäsit!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios