• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suklaa-sitruunatäytekakku

Täytekakut

23 helmi

Kakkuprojektin kimpussa taas! Sain ilokseni ja kunniakseni toisen kakkutilauksen. Tämäkin luomus menee pienen tytön 1-vuotis syntymäpäiville. Kakun sävytys on suunniteltu sopimaan pienen työtön isoon juhlaan ja tietenkin kakun tilaajan toiveita kunnioittaen. Suunnittelin kakkuun maukkaan ja perinteistä sokerikakkupohjaa hiukan raskaamman suklaakakkupohjan. Suklaan täyteläisyyttä piristämään kakun sisältä löytyy sitruunamousse. Koristeluun ja kakun viimeistelyyn on käytetty valkoista ja vaaleanpunaista sokerimassaa sekä koristekukkia. Tämä resepti on iso 20 hengen kakun resepti ja pohjat tehty 24 cm irtopohjavuoassa.

Suklaakakkupohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata (74 %)
  • 250g voita
  • 5 munaa
  • 3 dl sokeria
  1. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita.
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen suklaavoiseosta ja siivilöitynä jauhoseosta. Sekoita ja kääntele kunnes seos on tasaista, mutta varo sekoittamasta liikaa.
  4. Asettele leivinpaperi irtopohja vuokaan (24 cm). Korppujauhota vuoan seinät.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ritilällä uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla kakun keskeltä.
  6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja irrota sitten vuoasta.

Kostutus:

  • 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täytteet:

  • Lemon Curd tahnaa
  • Vanilja-sitruunamousse

Vanilja-sitruunamousse

  • 400g tuorejuustoa
  • 6 dl vispikermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana.
  6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Kakun kokoamisen aloitus aloitetaan tasoittamalla kakun pinta ja leikkaamalla kakkupohja kolmeen osaan. Asettele kakkuvuoan pohjalle ristikkäin kaksi pitkää palaa kelmua. Laita kakkupohjan tasaisin levy pohjimmaiseksi vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä seuraavaksi ohut kerros lemon curdia pohjalle. Lisää puolet moussesta ja aseta seuraava kakkulevy päälle. Toista vielä kerran. Kun asetat päälimmäisen kakkupohjan päälle kostuta se vielä vaniljamaidolla ja vedä kelmut sivuilta kakun päälle suojaksi. Anna hyytyä  jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai pakastimessa 1 tunti. Kun kakku on hyytynyt kumoa se tarjoilualustalle ja irrota kelmu.

Koristelu:
Sokerikreemi:
  • 200 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl maitoa
  1. Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Levitä kreemi kakun päälle tasaisesti veitseä apuna käyttäen.
  3. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy.
Kuorruteet:
  • valkoinen sokerimassa 750 g
  • vaaleanpunainen sokerimassa 250 g
  • kukkakoristeet
  1. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi silikonialustalla. Voit käyttää tomusokeria ehkäisemään massan kiinnittymisen alustaan. Nosta massa kaulinta apuna käyttäen kakun päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräinen massa pois terävällä veitsellä.
  2. Kauli nyt vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi levyksi ja muotoile haluamiasi koristeita ja kirjaimia massasta. Itse käytin kirjainmuotteja ja pyöreää muottia. Isommat pyöreät sokerimassa koristeet leikkasin kahtia ja liimasin voikreemillä kakun reunoille, yläpuolelle liimasin pienempiä palloja. Kukat olivat valmiita koristeita.

 

3 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vanilja Macarons
Seuraava artikkeli: Oliivi-chorizo quiche »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    24.2.2014 11:09

    Ihanan näköinen kakku! 🙂 Miten olet tehnyt nuo kirjaimet, muotoilitko itse vai jollain valmiilla muotilla? Olen itse etsinyt sopivia kirjain- ja numeromuotteja, mutta en ole vielä löytänyt mistään.

    Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    26.2.2014 05:53

    Kiitos kommentistasi 🙂 Käytin muotteja kirjaimien muotoiluun, Muotit on hankittu Tuusulan confetista. Hinta muoteille oli kyllä melko törkeä, mutta ne säilyvät. toivottavasti ikuisesti ja varmasti ovat kovassa käytössä 🙂

    Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    26.2.2014 11:42

    Pitääpä lähteä viikonloppuna Tuusulaan muotteja hakemaan, kiitos paljon vinkistä! 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios