lauantai 30. tammikuuta 2016

Runeberginkakku ja Arvonta


Runebergin päivää vietetään pian ja päätin, että on aika suunnitella vähän erilainen torttu vuodelle 2016. Niin valmistui siis tämä mehevä Runeberginkakku! Viime vuonna tein runebergin runebergintortuista miniversioita. Tänä vuonna olen syönyt jo perinteisiä muutamaan otteeseen. On tämä Runebergin torttuaika sen verran lyhyt, että pitää ottaa kaikki irti siitä.

Olen kovin ihastunut Dansukkerin tummaan muscovado ruokosokeriin, joten sitä löytyy tästäkin kakusta. Tumma lakritsinen sokeri antaa leivonnaisille ihanan pikantin maun. Kostutuksesta sen verran, että alkoholin ja veden suhdetta voi muuttaa sen mukaan miten itse tykkää makujen tulevan esiin. Samoin tomusokerikuorrute voi olla löysempää tai kiinteämpää. 

Tulevan Runebergin päivän kunniaksi arvon teille lukijoille tämän postauksen yhteydessä Heirolin digitaalisen mittarin. Digitaalinen mittari on kätevä leivonnassa, kun esimerkiksi teet karamelleja, keität kinuskia tai valmistat marenkia. Heirolin mittari on helppokäyttöinen ja kätevä. Minulla on se itsellänikin käytössä. Tutustu mittariin myös Heirolin sivuilla täällä.

ARVONTA on päättynyt. Arvontaan voi osallistua klikkaamalla TÄSTÄ ja täyttämällä tiedot. Arvontaan voi osallistua 6.2.2016 asti. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.

Ohje:
100 g voita
1 dl muscovado ruokosokeria (myös tavallinen käy)
1,5 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl piparimurskaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
0,5 dl kermaa

Voitele ja jauhota leipävuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan samalla sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kostutus:
6 rkl vettä
1 rkl sokeria
2 rkl punssia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna sokerin sulaa nesteeseen.
Kostuta jäähtynyt kakku ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa (ei välttämätön, mutta suositeltava syvemmän maun takia). 

Koristelu:
Vadelmahilloa
Tomusokerikuorrute (sekoita kuorrute tomusokerista ja vedestä)
Vadelmia

Pursottele hillo ja kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.


16 kommenttia:

  1. tämä resepti on kokeilemisen arvoinen, jos jaksaisi ruveta tekemään!

    Mukana arvonnassa heidi.olkila(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips :) Osallistuthan arvontaan linkin kautta http://kilpailu.anninuunissa.fi/ :)

      Runeberginkakku on itseasiassa helppotekoisempi kuin perinteiset tortut. Kannattaa jaksaa, tämä on ihanaa! Hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Ihana Runeberginkakku!<3 Tuo mittari tulisi todella tarpeeseen, joten pitää käydä osallistumassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi :) Arvonta onnea sinulle!

      Poista
  3. Onkin tullut koklattua kakun muodossa jo viime vuonna. Kätevä oli tarjoilla töissä :) Nyt olisi mielessä puolipallon muodossa.
    Ja mittarin saisin annettua ( jos voitto osuu ;) ) ystävälleni, jolla sellaista ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mun ensimmäinen kakku, mutta täytyy sanoa, että toimii! Kätevä, juuri niin kuin sinunkin mielestä. Onnea arvontaan! Kaikilla LBI16 illassa olleilla tämä mittari onkin :)

      Poista
  4. Näyttää erittäin hyvältä myös näin kakun muodossa! :) Huomenna olisi suunnitelmissa tehdä runebergintorttuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli hyvää! Tuo muscovado tekee ihmeitä :) Sulla on hyvä suunnitelma huomiseksi :)

      Poista
  5. Pieni liraus punssia vielä päälle niin ettei pääse kuivahtamaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kostutin kakun punssivedellä :) ei tullut kyllä yhtään kuivaa, tosin kostutuksen määrä on syöjästä kiinni :)

      Poista
  6. Mahtavaa herkkua Nam,Nam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää Runebergin päivää 😊 muistithan osallistua arvontaan?

      Poista
  7. Kuvat on varmaan yhtä herkulliset kuin kakkukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli jopa herkullisempi :) Kiitos kommentista!

      Poista
  8. Eihän tuo arvontalinkki toimi tai siis ilmottaa että "kilpailu päättynyt". Nythän on vasta 3.2.2017
    -Kati-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, postaus on viime vuodelta, joten arvonta on päättynyt :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!