| | | |

Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)

Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)

Ennen virallista pikkujoulukauden starttia leivotaan vielä ihanista kauden juureksista rapea siemennäkkäripiirakka (G). Ja mikä ei tekisi tästä ihanasta piirakasta pikkujoulujen suolaista tähteä?

Huomenna maanantaiaamuna klo 9.10 uusimmassa Annin Uunissa -jaksossa leivomme ihanan MyBerryForest Tiinan kanssa upean syksyisen alkutalven piirakan, jonka pohja on saanut inspiraationsa rapeasta siemennäkkäristä. Kuulutko sinäkin siemennäkkärifaneihin, jotka mutustelisivat rapeaa näkkäriä vaikka pellillisen kerrallaan, jos kukaan ei tulisi apuun herkuttelussa? Tämän piirakan kanssa voi käydä samoin. Hei muuten nappaa täältä ohje munattomaan siemennäkkäriin, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Siemennäkkäripiirakkani on gluteeniton ja maidoton herkku, mutta Tiina antaa leivontaohjelmani viidennessä jaksossa vinkkejä miten piirakasta voisi tehdä helposti myös täysin vegaanisen. Tiina taisi luvata jopa testata vegaanisen version itse! Käy kurkkaamassa Tiinan vegaaninen versio huomenna täältä.

Tässä piirakassa on monta juttua, joihin ihastuin. Piirakan päälle paistetaan pannulla rasvassa ihanan värikkäitä raitajuuria, joilla piirakkaan loihditaan makua ja väriä. Raitajuurista tulee melkein sipsimäisen rapeita, kun leikkaat ne tarpeeksi ohuiksi ja paistat tarpeeksi pitkään. Raitajuurien päälle ripotellaan vielä seesaminsiemeniä sekä versoja. Nam! Niin ja tuo täyte, se on tehty pippurisesta kauraruoka-kermasta. Täyte on ihanan täyteläistä ja maukasta sellaisenaan. Tämä piirakka ei kaipaa edes juustoa, jonka ennen ajattelin olevan ihan pakollinen jokaisen piirakan päällä!

Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)


Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)

Riittoisuus noin 8-10 hlö

Ohje 

Piirakan ohjeen löydät huomenna täältä.

Leivoimme piirakan irtopohjalliseen halkaisijaltaan 28 cm vuokaan. Voit käyttää myös perinteistä umpinaista vuokaa. Jos haluat tehdä ohjeen maitotuotteilla niin korvaa ne suoraan samassa suhteessa ohjeeseen. Tiinan blogista My Berry Forest löydät vegaanisen version ohjeesta.

Video-ohjeen ojelmassa leivottuun piirakkaan löydät huomenna YouTube-kanavaltani eli täältä.

Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)Maidoton ja Gluteeniton Siemennäkkäripiirakka (G)

Seuraavaksi luvassa on matkakertomuksia Espanjasta ja Portugalista!

Ja ensi viikolla ohjelmassani leivotaan tulevan joulun ihanin kakku! Olet ehkä samaa mieltä, jos rakastat taatelia ja suklaata. Huomasithan taas kuvien upeat kukat, jotka sitoi kuvauksia varten Home In Garden Kauniainen.

Ihanaa uutta alkavaa viikkoa!

♥ Anni


Voit jatkossa katsoa kaikki ohjelmaan tulevat ohjeet täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *