Samettinen Kukkakaalikeitto
Sosekeittoja, niitä on tullut tehtyä viime aikoina todella paljon. Kotimaisista satokauden raaka-aineista tietenkin. Syön keittoja lounaaksi (helppo lämmittää vauva-arjen keskellä) ja pakastan niitä myös hulluna, koska useimmiten ei ole aikaa kokkailla kesken päivän tai jos aikaa on, niin sen käyttää mielellään nukkumiseen, lukemiseen tai lenkkeilyyn.
On ollut ihana käyttää oman palstan raaka-aineita keittoihin. Kesäkurpitsaa, kurpitsaa ja perunoita. Vinkkaan tässä yhteydessä toisen keittosuosikkini, joka tehdään kurpitsasta. Pääset ohjeeseen tästä
Vilauttelin tätä kotimaisesta kukkakaalista loihdittua ihanuutta jo pikaisesti Instagramin puolella. Sulatejuusto tekee kukkakaalikeitosta ihanan samettista ja täyteläistä. Halutessasi voit käyttää myös tuorejuustoa, siitäkin tulee herkullista. Keitto on hetkessä valmista, jopa puolessa tunnissa. Tässä vihdoin kyselty ohje Samettinen Kukkakaalikeitto olkaa hyvät.
Samettinen Kukkakaalikeitto
Ohje (noin 4 hlö)
- 1 sipuli
- 1 kukkakaali (noin 600 g)
- nokare voita (tai öljyä)
- 1 tl suolaa
- noin 7 dl vettä
- 300 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
- ripaus muskottipähkinää
- 0,5 tl mustapippuria
- basilikaa koristeeksi
- Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa öljyssä tai voissa.
- Pese kukkakaali ja leikkaa pienemmäksi, lisää kattilaan ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kattilaan noin 7 dl vettä ja teelusikallinen suolaa. Keitä kunnes kukkakaali on kypsää (noin 15 min).
- Aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää sulatejuusto.
- Keitä keittoa vielä kunnes juusto sulaa ja mausta muskottipähkinällä sekä pippurilla.
- Aja vielä kerran tasaiseksi.
- Koristele annokset basilikalla (öljy raidoilla, kuten kuvassa) ja nauti tuoreen leivän kanssa.
Vinkki! Paista pekonia rapeaksi ja murenna keiton pinnalle.
Ihanaa viikonloppua!
/Anni
Lisää suolaisia herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Perunavohvelit ja ravunpyrsöjä
Piknik Kirsikkapuistossa
Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)
Paistettu Raparperijuustokakku (GL)