• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Samettinen Kukkakaalikeitto

Arkiruoka· Kasvisruoka· Keitot

4 syys
Samettinen Kukkakaalikeitto

Sosekeittoja, niitä on tullut tehtyä viime aikoina todella paljon. Kotimaisista satokauden raaka-aineista tietenkin. Syön keittoja lounaaksi (helppo lämmittää vauva-arjen keskellä) ja pakastan niitä myös hulluna, koska useimmiten ei ole aikaa kokkailla kesken päivän tai jos aikaa on, niin sen käyttää mielellään nukkumiseen, lukemiseen tai lenkkeilyyn.

On ollut ihana käyttää oman palstan raaka-aineita keittoihin. Kesäkurpitsaa, kurpitsaa ja perunoita. Vinkkaan tässä yhteydessä toisen keittosuosikkini, joka tehdään kurpitsasta. Pääset ohjeeseen tästä

Vilauttelin tätä kotimaisesta kukkakaalista loihdittua ihanuutta jo pikaisesti Instagramin puolella. Sulatejuusto tekee kukkakaalikeitosta ihanan samettista ja täyteläistä. Halutessasi voit käyttää myös tuorejuustoa, siitäkin tulee herkullista. Keitto on hetkessä valmista, jopa puolessa tunnissa. Tässä vihdoin kyselty ohje Samettinen Kukkakaalikeitto olkaa hyvät.


Samettinen Kukkakaalikeitto

Ohje (noin 4 hlö)

  • 1 sipuli
  • 1 kukkakaali (noin 600 g)
  • nokare voita (tai öljyä)
  • 1 tl suolaa
  • noin 7 dl vettä
  • 300 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
  • ripaus muskottipähkinää
  • 0,5 tl mustapippuria
  • basilikaa koristeeksi
  1. Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa öljyssä tai voissa.
  2. Pese kukkakaali ja leikkaa pienemmäksi, lisää kattilaan ja kuullota vielä hetki.
  3. Lisää kattilaan noin 7 dl vettä ja teelusikallinen suolaa. Keitä kunnes kukkakaali on kypsää (noin 15 min).
  4. Aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää sulatejuusto.
  5. Keitä keittoa vielä kunnes juusto sulaa ja mausta muskottipähkinällä sekä pippurilla.
  6. Aja vielä kerran tasaiseksi.
  7. Koristele annokset basilikalla (öljy raidoilla, kuten kuvassa) ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Paista pekonia rapeaksi ja murenna keiton pinnalle.

Samettinen Kukkakaalikeitto
Samettinen Kukkakaalikeitto
Samettinen Kukkakaalikeitto

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää suolaisia herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Uunissa paistettu Oreo-Juustokakku
Seuraava artikkeli: Terveellisemmät Kauracookiet (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios