• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Kakut· Pääsiäinen· Täytekakut

11 maalis
Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Tänään on mun syntymäpäivä 🖤 Vuosista viis, tämä on se päivä kun tuntee itsensä erityiseksi ja saa hieman enemmän huomioita (ja herkkuja) kuin normaalisti! Hemmottelin itseäni tällä viikolla joka päivä pienillä jutuilla ja leivoin itselleni kakun.

Tänä aamuna mut yllätettiin ihanalla aamiaisella, kohta lähdetään Onnin kanssa muskariin ja illalla mies vie mut Muruun syömään! Päivästä on tulossa aika täydellinen. Viikonloppuna tapaan vielä ystäviä Afternoon Tean merkeissä ja pääsen viettämään ”Just Like That” -staycationia Helsinkiin ystävän kanssa. Olo on kiitollinen kaikesta tästä.

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Mutta, mennään tärkeimpään asiaan, omaa syntymäpäiväkakkua ei voita mikään! Tässä sitruunakakussa on sellaisia elementtejä ja makuja, joista olen nähnyt vain unia. Sitruuna ja suolainen kinuski. Ahh!

Leivoin mehevän sitruunakakun (yksi suosikkini) ja keitin sitruunamehusta sille siirapin, jota haarukoin kirjaimellisesti kakun sisälle. Keitin samalla suolaisen kinuskin, jäähdytin sen ja vatkasin vaahdoksi. Kuorrutin kakun kinuskivaahdolla ja raastin koko komeuden päälle vielä sitruunan kuorta. Voiko siis mikään olla enää ihanampaa? OMG ei todellakaan! Tämä on IHANAA!

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

8-10 hlö

Sitruunakakku

  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 sitruunan kuori
  • 100 g ranskankermaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisiin ja vatkaa ne vaahdoksi.
  2. Vatkaa keltuaiset, sokeri, sitruunan kuori ja pehmeä voi myös kuohkeaksi.
  3. Kääntele ranskankerma keltuaisvaahtoon varovasti.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele myös sekaan. Lisää nyt maito ja kääntele taikina tasaiseksi.
  5. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.
  6. Voitele ja jauhota noin 18-20 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  8. Valmista kinuski ja siirappi kun kakku on uunissa.

Vaahdotettu suolainen kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl sormisuolaa
  1. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja keittele noin 15 minuuttia.
  2. Lisää sormisuola ja kaada kinuski kulhoon, peittele ja laita jääkaappiin yön yli.
  3. Vatkaa täysin jäähtynyt kylmä kinuski vaahdoksi.

Vinkki! Voit jäähdyttää kinuskin myös laittamalla sen pakkaseen. Käy sekoittelemassa kinuskia välillä ja vatkaa se vasta kun se on täysin jäähtynyt.

Sitruunasiirappi

  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl sokeria
  1. Kiehauta mehu ja sokeri, niin että sokeri sulaa.

Koristelu ja kokoaminen

  • 1 sitruunan kuoriraaste
  1. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
  2. Sivele kakun pinta sitruunasiirapilla.
  3. Töki kakkuun haarukalla koloja ja kaada siirappia koloihin.
  4. Levitä vaahdotettu kinuski kakun päälle lastalla.
  5. Raasta kinuskin päälle vielä sitruunan kuorta.
Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Oletko koskaan vaahdottanut kinuskia? Niinpä. NAM!

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla
Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Tämä kakku olisi aika ihana myös pääsiäispöytään vai mitä?

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

32 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Taaperon Laskiaispullat (ilman valkoista sokeria)
Seuraava artikkeli: Itse tehty ricotta – pala taivasta »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Eveliina sanoo

    11.3.2022 09:30

    Nam, tätä pitää ehdottomasti kokeilla!! Taitaa mies saada tämän kakun pian olevina synttäreinä😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.3.2022 13:33

      Tämä on niin ihanaa 🙂 kokeilkaa ihmeessä!

      Vastaa
  2. Jenni sanoo

    11.3.2022 15:07

    Missä vaiheessa sormisuola laitetaan kinuskiin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.3.2022 15:58

      Hups! Hyvä kun olette tarkkoja, lisäsin ohjeeseen 🙂

      Vastaa
  3. Annika sanoo

    11.3.2022 15:53

    Nam! Tämä menee tänään testiin😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.3.2022 15:58

      NAM! 🙂

      Vastaa
  4. Jenni sanoo

    11.3.2022 16:06

    Näyttää ihanalta! Voisikohan kakkupohjaa varioida jotenkin vegaaniseksi? ☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2022 08:15

      Tämä on taivaallista! Voi = margariini, ranskankerma = kaura fraiche – mutta munat pitää testailla miten toimii ilman tai korvaavilla. Linkitän alle postauksen vegaanisesta leivonnasta, jossa erilaisia määriä ja aineita munien korvaamiseen:

      https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-leivonta-vinkkeja-onnistumiseen/

      Vastaa
  5. jessika villman sanoo

    12.3.2022 17:20

    Voisiko tästä tehdä täytekakun tyyppisen? Meneeko kinuskivaajto myös kuorrutteesta jos tuplaa/triplaa ohjeen ja leikkaa sitruunakakun osiin ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2022 06:52

      Voit totta kai kokeilla. Kinuskivaahto on aika pehmeää, sitä voi tosin jämäköittää vaniljakreemijauheella tai tuorejuustolla.

      Vastaa
  6. Satu sanoo

    13.3.2022 15:01

    Hei!
    Tein viikonloppuna suklaakakun reseptilläsi…mihin tuli kreemi väliin.Oli niin hyvää kakkua että oksat pois.
    Tyttäreni sanoi ,että kaikki Annin uunissa reseptit on huioouhyviä!:USKON.KIITOS!
    T.Satu

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2022 06:52

      Ihana kuulla 🙂 terkkuja ja kaunista kevättä!

      Vastaa
  7. Tita sanoo

    13.3.2022 22:06

    No kylläpä näyttää ihanalta! Menee to do-listalle ihan taatusti. Juurikin pääsiäisenä voisi olla aika kiva kakku.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2022 06:53

      Ihanaa! Tämä on loistava pääsiäisen jälkiruoka 🙂

      Vastaa
  8. Sari sanoo

    14.3.2022 17:25

    Jos tekee kakun edellisenä päivänä ja laittaa sitruunasiirapin jo tuolloin. Paraneeko kakku siitä vielä seuraavaksi päiväksi? Kinuskivaahto varmaankin vasta juuri ennen tarjoilua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.3.2022 05:57

      Kyllä kakku vaan paranee maultaan. Kinuskin tekisin edellisenä päivänä mutta vatkaisin ja levittäisin juuri kuten sanoit ennen tarjoilua 🙂

      Vastaa
  9. Karita sanoo

    16.3.2022 18:23

    Moikka, osaatko sanoa miten suolaisesta kinuskista saisi maidottoman tai löytyisikö jokin vastaava päällyste?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.3.2022 07:36

      Kinuskin voi helposti keittää kasvipohjaisena, mutta se vaahtoaako se kylmänä? En ole testannut. Jos ei vaahtoa voisi kasvipohjaisen kinuskin vatkata esim påmackan kauratuorejuuston sekaan – se voisi olla vähän kuten tämä kuorrute.

      Vastaa
  10. Saila sanoo

    28.3.2022 16:13

    Hei!
    Kiitos tästäkin ihanasta reseptistä! Ihan mahtavia ja herkullisia juttuja jatkuvasti kehittelet. Osaatko sanoa onnistuisikohan tämä gluteenittomana korvaamalla vain jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2022 20:30

      Kiitos ihana <3 Kyllä luulen, että tämä voisi onnistua myös gluteenittomilla jauhoilla!

      Vastaa
  11. Ane sanoo

    17.4.2022 12:23

    Kiitos tästäkin ohjeesta! Olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla kakku on ollut todella hyvää. Sitruunan ja kinuskin maut sopivat hienosti yhteen. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.4.2022 10:37

      Ihana kuulla, tämä resepti on kyllä mainio 🙂 keväinen ja maut sopivat täydellisesti yhteen!

      Vastaa
  12. Elina sanoo

    18.4.2022 12:48

    Moi! Ihana ohje 😊 Emme vain saaneet kinuskia vaahtoutumaan. Tein sen edellisenä iltana ohjeen mukaan ja pistin jääkaappiin. Yritimme aamupäivällä vaahdottaa, mutta kinuski oli tosi kovaa, toffeemaista. Hetken huonelämmityksenkään jälkeen ei onnistunut. Onko tässä joku niksi, missä menimme vikaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.4.2022 05:44

      En keksi mitään muuta kuin että kinuski on keitetty liian kovaksi – kuten sanoitkin toffeemaista. Ja lämpimänä ei vaahdotus onnistu. Kauan keititte kinuskia?

      Vastaa
  13. Sirpa sanoo

    30.7.2022 07:06

    Ihana kakku…tätä teen moooonta lertaa😊Kiitos Anni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.7.2022 14:00

      Ihana kuulla <3

      Vastaa
  14. Eerika sanoo

    12.8.2022 08:43

    Hei, vatkautuisikohan kinuski kovemmaksi jos laittaa sen joukkoon mascarponea? Kakun väliin ajattelin täytteeksi. Aikaisemmin kommenteissa oli puhetta tuorejuustosta, kumpikohan vaikuttaa vähemmän makuun🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2022 18:20

      Olen tehnyt kinuskimoussea kakun väliin tällä ohjeella: https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-kinuskimoussekakku-velvet-kuorrutus/

      Vastaa
  15. Sirpa sanoo

    27.8.2022 06:14

    Kiitos Anni ihanasta ohjeesta😊. Nyt teen toista kertaa viikon sisällä, se kertoo jotain😋!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2022 06:23

      Ihana kuulla 🙂

      Vastaa
  16. Ritva sanoo

    14.1.2023 16:55

    Miten hyvin tuo vaahto säilyy? Ajattelin varkata aamulla, laittaa purkkiin ja kasata iltapäivällä kokonaisuuden juuri ennen tarjoiua. Säilyisikö vaahto vaahtona iltapäivään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.1.2023 08:18

      Hyvin se säilyy, mutta itse levittäisin heti vatkauksen jälkeen kakun päälle ja säilyttäisin kakun valmiina nostettavaski tarjolle.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios