• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Arkiruoka· Kasvisruoka· Leivontaohjelma· Nopeat ja helpot· Suolaiset piirakat

26 maalis
Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Juustopiirakkaa ilman juustoa? Kyllä vain. Tänään Annin Uunissa leivontajaksossa (AlfaTV klo 18.00) leivotaan suolainen maidoton juusto-kasvispiirakka, joka on muuten älyttömän herkullista!

Kauniin korkeareunaisen piirakan kruunaa nopea päälle sekoitettava salaatti ja kauniit syötävät kukat. Leivon usein suolaiset piirakat irtopohjallisiin kakkuvuokiin, jolloin reunoihin saa kivasti korkeutta ja täyte pysyy ihanan mehevänä, kun sitä on enemmän. Oletko kokeillut?

Olen jo sanonut tämän moneen kertaan, mutta sanon yhä uudelleen. Minusta suolaiset piirakat ovat monipuolisia, koska ne sopivat juhlahetkiin, mutta myös arkeen. Yksi ehdottomia lounas-suosikkejani on lämmin piirakkapala ja salaatti. Tukholman kahviloissa pyöriessäni tämä on usein valintani.

Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Pohja

  • 100 g maidotonta margariinia jääkaappikylmänä
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 jääkaappikylmä kananmuna
  1. Kuutio margariini pieniksi paloiksi ja mittaa kulhoon jauhojen sekä suolan kanssa.
  2. Sekoita keskenään murumaiseksi monitoimikoneessa tai nyppimällä.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää hiukan jauhoja, jos taikina tuntuu liian märältä.
  4. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Painele taikina halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  7. Pistele pohja haarukalla ja laita uunin alatasolle.
  8. Esipaista piirakkaa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
  9. Laske paistolämpötila 200 asteeseen.

Täyte

  • 1 punainen paprika
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g broccolinia
  • 4 dl Kaslink Aito kauraruoka juustonmakuinen
  • 4 kananmunaa
  • maun mukaan mustapippuria
  • maun mukaan suolaa
  • yrttejä
  1. Hienonna paprika ja sipulit. Kuullota öljyssä pannulla ja mausta halutessasi.
  2. Leikkaa broccolinit sormenpään kokoisiksi paloiksi (myös varsi).
  3. Vispaa 4 kananmunaa ja juustonmakuinen kauraruoka kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla.
  4. Levitä sipuli-paprikaseos esipaistetulle pohjalle. Lisää myös broccolinit.
  5. Kaada munakauraseos päälle ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes piirakka ei tutise enää keskeltä ja on kauniin värinen.
  6. Anna piirakan tekeytyä ja jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Vinkki! Lisää halutessasi täytteeseen rapeaksi paistettuja pekonimuruja!

Lisäksi

  • noin 100 g salaattisekoitusta
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Pese salaatti ja laita se kulhoon. Pirskota päälle 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl valkoviinietikkaa. Rouhi päälle hieman mustapippuria sekä suolaa.
  2. Tarjoile lämmin kasvispiirakka salaatin kanssa.
Maidoton Juusto-Kasvispiirakka
Maidoton Juusto-Kasvispiirakka

Tämä maidoton juusto-kasvispiirakka leivotaan AlfaTV:llä tänään klo 18.00. Jos et ole TV:n ääressä, niin voit katsoa jakson uusintana perjantaina klo 7.00 tai 20.00. Lisään jakson myös YouTube-tililleni.

Aurinkoa päivääsi!

/Anni


Kaikki ohjelman reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Key Lime Pie – Helppo Limepiiras (G)
Seuraava artikkeli: Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anna sanoo

    8.5.2021 09:27

    Voikohan tämän tehdä etukäteen pakastimeen vai kannattaako uhrata juhla-aamulta aikaa tälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2021 09:40

      Lisää leivonnaisten pakastuksesta täällä:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  2. nella sanoo

    25.8.2022 09:46

    Moikka!

    Ihanan näköinen piirakka 🙂 mitä jauhoseosta suosittelisit tässä gluteenittomaan versioon?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2022 10:25

      Moikka, tekisin varmaan itse sekoituksen peruna-, riisi- ja kaurajauhoista 🙂 Lisäisin psylliumia mukaan hieman .

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios