• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Gluteeniton· Keksit ja cookies· Sokeriton· Yhteistyöt

6 syys
Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Kaupallinen yhteistyö Barebells

Jes! Pitkästä aikaa hieman kevennetty resepti ja se ei suinkaan tarkoita, että näiden cookieiden maussa olisi säästelty. Terveellisemmät kauracookiet (G) -ohjeessa en ole käyttänyt lainkaan valkoista sokeria, voita enkä vehnäjauhoja. Sokerin olen muutenkin pyrkinyt pitämään minimissä, hitusen sitä kuitenkin tarvitaan, jotta cookiet maistuvat herkulta. Käytin ihanan aromikasta kookossokeria ja vain pari lusikallista fariinisokeria. Suklaahiput korvasin Barebellsin herkullisella uutuudella: Peanut Butter Core patukalla, joka on täysin sokeriton ja ihanan pähkinäinen. Jauhoina käytin kaurajauhoja.

Ohje on täysin gluteeniton jauhojen puolesta, kun varmistat, että kaurajauhot ovat gluteenittomia ja valitset suklaahipuiksi gluteenittoman tumman suklaan. Barebells patukat saattavat sisältää jäämiä gluteenista. Voit lisätä taikinaan myös hieman pähkinärouhetta, jos käytät suklaata maapähkinäpatukan sijaan. Maustoin keksitaikinaa myös hieman kanelilla, noh koska kaneli on vaan niin ihanaa ja sopii hyvin kauran kanssa yhteen!

Olen yllättynyt kuinka herkkuja näistä cookieista tulikaan. Jotenkin olen aina ajatellut, että cookiet tarvitsevat voita ja vehnää onnistuakseen. Cookieiden koostumus on rapea, kaurainen ja paahteinen. Minun tulee kahviteltua nyt enemmän kotosalla ja suu napsuu usein makean puolelle. Kiva kun voi välillä hieman välttää sokeriherkkuja luopumatta kuitenkaan makeista hetkistä.

Vinkki

Tiesitkö muuten, että voit tehdä kaurajauhon itse ajamalla kaurahiutaleet hienoksi blenderissä?

Herkuttele keksit kahvin kanssa, välipalana tai murenna aamujogurttiin. Toimii kaikilla tavoilla. N A M !

Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Ohje 12 kpl

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kookossokeria
  • 2 rkl ruoko- tai fariinisokeria (korvaa halutessasi kookossokerilla)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 dl kookosöljyä
  • 3,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 2 Barebells Peanut Butter Core patukkaa (tai 1 dl tummaa suklaata hippuina, jos teet täysin gluteenittomia cookieita)
  1. Mittaa sokerit, muna ja vanilja-aromi kulhoon.
  2. Sulata kookosöljy, jäähdytä hetki ja lisää sekaan. Sekoita kunnolla.
  3. Sekoita kaurajauhot, sooda ja mausteet keskenään. Yhdistä seokset kääntelemällä nuolijalla.
  4. Pilko proteiinipatukat ”hipuiksi” ja kääntele taikinaan.
  5. Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperille (12 kpl).
  6. Paista cookieita uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  7. Paina paiston lopussa keksejä matalammiksi lusikalla, jos ne eivät ole ”litistyneet” itsestään.
  8. Jäähdytä keksit ritilällä ja herkuttele!

SOKERITTOMUUS: Voit käyttää myös pelkästään kookossokeria. Itse tykkäsin versiosta, jossa on hiukan fariinisokeria.

Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Toivottavasti innostuit yhtä paljon kevennetystä cookiereseptistä kuin minäkin! Taidan hakea yhden ja ottaa päiväunet nyt kun vauvakin nukkuu!

Rentoa sunnuntaita!

/Anni


Lisää herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Samettinen Kukkakaalikeitto
Seuraava artikkeli: Tahmaiset Uuniomenat (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Erika sanoo

    6.9.2020 14:52

    Kuulostaa hyvältä! En kuitenkaan itse pidä kookoksesta. Millä ne voisi korvata?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2020 18:18

      Voit käyttää voita tai muuta öljyä. En ole testannut kuitenkaan miten taikina käyttäytyy eli vaikuttaako koostumukseen suuresti. Ps. minusta kookos ei maistu öljyssä läpi.

      Vastaa
  2. Kirsi sanoo

    20.12.2020 17:47

    Hei, taikinasta oli hankala muotoilla palloja, kun hajoaa täysin. Kun painelin paiston lopussa litteiksi, hajosi siinäkin. Missähän vika?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 19:09

      Tulikohan sinulla liikaa jauhoja taikinaan? Mittasitko öljyn huolella ja mitä kokoa käytit kanamunissa?

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        30.12.2020 17:47

        Mittasin kaikki huolella ohjeesi mukaan ja muna oli varmaankin normaalikokoinen (minkä kokoinen olisi pitänyt olla?). Käytin kookosöljyn tilalla rypsiöljyä, ja suklaana raakakaakaonibsejä 1 dl, mutta ei kai tuon pitäisi vaikuttaa. Näin surkeasti ei ole mikään leivonnainen koskaan epäonnistunut, mutta menihän tuo granolana jogurtin seassa 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          31.12.2020 06:44

          Valitettavasti leivonnassa lopputulos on hyvinkin paljon kiinni siitä noudattaako ohjetta kuinka tarkasti ja millainen mittakäsi meillä on. Se että käytit kookosöljyn sijan rypsiöljyä voi olla hyvinkin syynä lopputulokseen. Kiva, että sait kekseistä kuitenkin granolaa. Itse käytän leivonnassa L-koon munia. Lisään sen tähän ohjeeseen – se voi olla yksi ratkaiseva tekijä myös.

          Vastaa
  3. Ritva Putkinen sanoo

    22.10.2021 14:53

    Hyvin onnistui rypsiöljyllä👍

    Vastaa
  4. anja sanoo

    1.3.2022 16:12

    resepti meni heti testiin! ja voi että kuinka hyviä tuli <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.3.2022 17:00

      Ihana kuulla 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios