• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteiset Laskiaispullat hillolla

Laskiainen· Pullat

16 helmi
Perinteiset Laskiaispullat hillolla

Perinteinen best! Päivitin vanhaa perinteiset laskiaispullat hillolla -ohjetta uusilla kuvilla samalla kun leivoin meille laskiaisen herkullisimmat pullat tällä viikolla!

Hiihtoloma ja Lapin ladut häämöttävät edessä. Suurin osa suomalaisista lomailee nimittäin ensi viikolla. Lomailemme mieheni kanssa tänä vuonna Lappia trooppisemmissa maisemissa, joten otimme varaslähdön pullahommiin. Lomaa odottelemme vielä reilu viikon, mutta laskiaispullien leipomisen sekä herkuttelun olemme jo aloittaneet.

Tässä on oma perinteinen laskiaispulla-reseptini, tietenkin hillolla, koska minusta se on ainoa ja oikea täyte lapsuudesta tuttuihin pulkkamäkilaskujen jälkeisiin herkutteluhetkiin.

Voit leipoa pullat tällä ohjeella kuivahiivaan tai tuorehiivaan. Lue vinkit täydellisen pullataikinan onnistumiseen reseptin lopusta! Mukavia pullahetkiä!

Perinteiset Laskiaispullat hillolla

Perinteiset Laskiaispullat hillolla

Pullataikina (8 isoa pullaa)

  • 2,5 dl kevytmaitoa
  • 1 kananmuna (voit jättää pois)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 ps kuivahiivaa (11 g)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 dl vaahdotettua kuohukermaa
  • 0.5-1 tl vaniljasokeria
  • hilloa (nappaa mansikkahillon ohje tästä)

Päälle

  • raesokeria
  • tomusokeria
  1. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista. Sekoita hiivajauhoseos noin +42 asteiseen maitoon. Vatkaa hiukan.
  2. Lisää (kananmuna), sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
  3. Lisää loput jauhot hiljalleen alustaen taikinaan. Käsin tai koneella.
  4. Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa.
  5. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla 45-60 minuuttia (kaksinkertaiseksi).
  6. Kaada taikina kulhosta jauhoitetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  7. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja taas osiin. Pyörittele ja muotoile sinunlaisiasi pullia.
  8. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
  9. Voitele pullat kananmunalla, ripottele raesokeri päälle ja paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin vaaleanruskea.
  10. Jäähdytä pullat ritilällä liinalla peitettyinä.
  11. Leikkaa pullasta hattu pois. Laita pullan keskelle illoa ja pursota kerma reunoille. Laita hattu päälle.
  12. Koristele pullat tomusokerilla sirottelemalla sokeri hattujen päälle.
Vinkkejä! 
  • Ota kaikki aineet ajoissa huoneenlämpöön. 
  • Kuivahiivan leivottaessa tulee nesteen olla lämpimämpää kuin tuorehiivan. V
  • atkaaminen vapauttaa taikinasta ilmaa ja tekee siitä kuohkeaa. 
  • Kun lisäät jauhot taikinaan maltillisesti, ei taikina kovetu yhtä helposti.  
  • Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhosta.
  •  Älä paista liikaa, ettei pullista tule kuivia! 
  • Valmis pulla tuntuu kevyeltä ja pohjaa kopsauttaessa siitä lähtee kumea ääni. 
 
Perinteiset Laskiaispullat hillolla
Perinteiset Laskiaispullat hillolla

Ihanaa lomaa ja laskiaista!

/ Anni


Laskiaispulla-ohjeet olen koonnut tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa


2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kurkistus kevääseen – Leivontaohjelmani 2 kausi!
Seuraava artikkeli: 3 x Kahvila & Leipomo NYC SoHo »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    16.2.2014 14:03

    Pullat näyttävät herkullisilta 🙂 Pakko kokeilla! Kiitos selkeästä reseptistä.

    Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    16.2.2014 16:26

    Kiitos kommentista! Toivottavasti sinunkin pullat onnistuvat reseptilläni 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios