• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mansikkahillo kotimaisista mansikoista

Täytteet ja kuorrutukset

25 heinä

Mansikkahillo kotimaisista mansikosita

Mansikkahillo kotimaisista mansikoista on täydellistä kakkujen välissä, lettujen päällä tai vaikka aamujogurtissa. Itse asissa minä voisin syödä mansikkahilloa melkein sellaisenaan. Jos et ole koskaan keittänyt mansikkahilloa itse sinun täytyy ehdottomasti kokeilla. Itse keitetty mansikkahillo on taivaallista ja monta kertaa parempaa kuin kaupan hillot! Mansikkahillosta riittää iloa vielä talvipakkasillakin!

Vihdoin sain eteeni sen viiden kilon mansikkalaatikon! Ensimmäisestä kilosta tein ihanaa kotitekoista mansikkahilloa. Hillon keittäminen on helppoa, vaivatonta ja ihan hillo on parasta kesällä muurikkalettujen päällä. Hillopurkit kaivoin esille varastosta ja kauniit etiketit löytyivät omasta kaupastani. Etikettien kanssa hillopurkki on kaunis lahja vaikka ystävälle.

Tästä ohjeesta tulee kuvissa näkyvä yksi iso purkillinen hilloa. Jos teet pienempiin purkkeihin varaa niitä 2-3 kappaletta. Sokerin määrä ei ole minun hillossa yhtä suuri kuin yleensä hilloissa, eli sitä voi lisäillä reseptiin ainakin 500 g asti halutessaan.


Mansikkahillo kotimaisista mansikoista

Ohje (1 iso purkillinen tai 2 pientä purkillista)
  • 1 kg mansikoita
  • 0,5 dl vettä
  • noin 350 g hillosokeria
  1. Perkaa mansikat suoraan kattilaan.
  2. Lisää vesi ja kuumenna marjoja, kunnes ne alkavat höyrytä.
  3. Lisää hillosokeria vähitellen, aina samalla sekoittaen.
  4. Käännä liettä pienemmälle, kun seos alkaa kiuhua.
  5. Keitä noin 15 minuuttia, aina välillä varovasti sekoittaen.
  6. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä ainakin 30 minuuttia. Sekoittele välillä.
  7. Kun rakenne alkaa kiinteytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan, kuori vaahto.
    Purkita marjat puhtaisiin kuumiin hillopurkkeihin.
  8. Sulje purkit huolellisesti ja siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy vuorokaudessa.
Vinkkejä! Jos purkitat hillon liian kuumana, marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy parhaiten viileässä. Sekoittele hilloa keittämisen aikana varovasti, etteivät mansikat mene rikki. Voit myös rikkoa mansikat halutessasi. 

 Mansikkahillo kotimaisista mansikosita


Katso muita hilloreseptejäni Hillo-kategoriasta.

Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Perinteinen Paras Mansikkakakku (GL)
Seuraava artikkeli: Kesän Täydellisimmät Vohvelit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jenna sanoo

    25.7.2017 18:31

    Itse tehty hillo voittaa kyllä 100% kaupan hillot! Täällä olen kuolannut ihanan Mansikkakakun perässä (edellinen postaus) kun mansikat on jo valmiina, mutta pohjaa n ole vielä ehtinyt tehdä! <3 Mukavaa loppuviikkoa! 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.7.2017 09:05

      Hei Jenna 🙂 Kiitos kommentistasi! Oi ihanaa pääset siis ihan kohta mansikkakakkun tekoon. Itsetekoiset hilllot ovat muuten kakkujen välissä myös ihania! Mukavaa leivontaa ja loppuviikkoa myös sinulle 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios