• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Jääkylmä Mansikkavaahto

Jäätelö· Juhannus· Juhlat· Yhteistyöt

5 heinä
Jääkylmä Mansikkavaahto

Kaupallinen yhteistyö Dansukker & #MarjatTalteen

Se on ilmavaa, höyhenen kevyttä, vaahtomaista, pehmeää, silkkistä, raikasta, kylmää, sopivasti makeaa ja niin herkullista! Jääkylmä mansikkavaahto on kuin vatkattu pehmeä sorbetti. Se tulee nauttia heti, kylmänä ja kuohkeana lämpimänä kesäpäivänä!

Suunnittelin teille tämän ihanan mansikkareseptin yhteistyössä Dansukkerin kanssa tänä vuonna ennätysajassa kypsyneistä kotimaisista mansikoista. Pitkään jatkuneet helteet kypsyttivät mansikkasadon vauhdilla ja siksi on aika ottaa marjat talteen! Olen pakastanut jo 5 kiloa mansikoita, keittänyt hilloa ja leiponut mansikkakakkua. Tätä ihanaa mansikkavaahtoa minulla on myös pakkasessa tekeytymässä sorbetiksi.

Ihana mansikka-aika kannattaa hyödyntää. Dansukker on kerännyt herkullisia ohjeita tänne ja minun kaikki mansikkaohjeet löydät täältä. Pakastukseen ja säilöntään paras sokeri on Dansukkerin 100% suomalainen Taloussokeri, joka on saanut tänä kesänä uuden raikkaan ulkoasun. Sisältö on kuitenkin tuttua, laadukasta ja kotimaista sokeria. Uudet pakkaukset ilmestyvät kauppoihin kesä-heinäkuussa.

Jääkylmä Mansikkavaahto

Jääkylmä mansikkavaahto-ohje on älyttömän helppo! Tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja sähkövatkaimen. Voit valmistaa mansikkavaahtoa myös talvella pakastetuista mansikoista. Nyt kun tuoreita on tarjolla niin käyttäisin niitä, jotta maku on erityisen kesäinen! Lue ohjeen yhteydestä vinkki, miten teet tällä ohjeella myös helposti sorbettia.

Jääkylmä Mansikkavaahto

Jääkylmä Mansikkavaahto

noin 6 hlö

Ohje

  • 250 g kotimaisia mansikoita
  • 2 luomu kananmunan valkuaista
  • 5 rkl Dansukker Taloussokeria
  • halutessasi jotain maustetta kuten vaniljatangon siemeniä, kardemummaa tai minttua tuoreena

Koristeeksi

  • mansikoita
  • syötäviä kukkia
  1. Perkaa kotimaiset mansikat, viipaloi ne ja laita pariksi tunniksi pakkaseen. Mansikoiden tulee olla kohmeisia, ei ihan jäisiä. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi pakkaseen ja valmista marenki.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa lisäämällä taloussokeria 1 rkl kerrallaan sekaan.
  4. Lisää mansikkasose valkuaisvaahdon sekaan ja vatkaa noin 2 minuuttia.
  5. Nosta kulho pakkaseen ja anna olla siellä 15 minuuttia. Jatka vatkaamista pakastuksen jälkeen vielä 2 minuuttia.
  6. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota laseihin, maljoihin tai kuppeihin.
  7. Koristele syötävillä kukilla, mintulla ja mansikanlohkoilla.

Vinkki! Lisää vaahdon sekaan 1-2 rkl Dansukker glukoosisiirappia toisella vatkauskerralla ja pakasta se täysin. Näin saat ihanaa mansikkasorbettia.

KÄYTTÖ: Suosittelen nauttimaan vaahdon heti kun olet pursottanut sen tarjolle, vaahto löystyy ja menettää muotoaan kun se ”sulaa”. Vaikka on silloinkin vielä herkullista!

Jääkylmä Mansikkavaahto

Ihana tuo uusi sokeripakkaus!

Jääkylmä Mansikkavaahto
Jääkylmä Mansikkavaahto
Jääkylmä Mansikkavaahto

Valmis vaahto on jumalaisen pehmeää, niin houkuttelevaa!

Jääkylmä Mansikkavaahto

Jääkylmää mansikkavaahtoa voisi hyvin tarjota myös syvältä lautaselta mansikoiden kanssa. Tai miksi et voisi pursottaa vaahtoa jäätelötötteröihin?

Jääkylmä Mansikkavaahto
Jääkylmä Mansikkavaahto

Kesä on parasta aikaa leipoa ja nautiskella ihanista kotimaisista marjoista! Tänä kesänä haastan sinut ottamaan #MarjatTalteen eli keräämään, säilömään ja leipomaan kotimaisilla marjoilla!

Ihanaa viikkoa! Me pakataan tänään ja lähdetään huomenna pitkään odotetulle kotimaan-matkalle kohti Naantalia, Mikkeliä ja Lappeenrantaa.

/Anni


Lisää mansikka-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vauvan Jääkaappisämpylät (6 kk+)
Seuraava artikkeli: Bistro Bardot – Etelä-Euroopan tunnelmaa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Johanna sanoo

    11.7.2021 00:25

    Huomasin että taitaa olla kirjoitusvirhe heti ensimmäisessäkohtaa ”Perkaa kotimaiset mansikat, viipaloi ne ja laita mariksi tunniksi pakkaseen.” Taidat tarkoittaa pariksi tunniksi pakkaseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.7.2021 05:56

      Kirjoitusvirhe on korjattu! Kiitos tarkkuudesta 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios