• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat

Halloween· Leivokset· Makeat piirakat· Nopeat ja helpot

21 loka

Mokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmat

Niin perinteistä, ehkä vähän tylsääkin, mutta niin herkkua, vaikka vähän epäonnistuttiinkin! Niin ja olettehan te jo pidemmän aikaa tätä ohjetta toivoneet tänne blogin puolelle ♥

Leivoin mokkapaloja ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Sain apukokin keittööni avuksi ja meillä oli todella hauskaa näitä 90-luvun hittejä leipoessa. Jotain kuitenkin sattui ihan loppumetreillä. Kuorrutteesta tuli täysin lirua ja kaadoimme sen silti kauniisti paistuneen ja mehevän mokkapalataikinan päälle. Se valui ja levisi joka paikkaan. Soitimme mummille ja kysyimme mitä kävi. Olisi pitänyt lisätä kahvi erissä hiljalleen tai lisätä virheen jälkeen tomusokeria seokseen. No se oli myöhäistä ja onneksi tämä moka ei haitannut makua! Me dippasimme ihania mokkapaloja vielä erikseen liian löysään kuorrutteeseen, joka oli valunut pois mokkapalojen päältä ja kyllä oli hyvää!

Tein kuorrutteen uudestaan, jotta sain testattua määrät oikein tähän reseptiin, jonka teille jaan. Kivempi nämä herkkupalat on syödä kuitenkin sellaisenaan dippaamatta ja sormia sotkematta. Koristelimme meidän mokkapalat verisillä luilla ja pääkalloilla. Halloween nimittäin kutkuttaa jo oven takana. Muuten koristelisin mokkapalat aina nonparelleilla, jotka näiden herkkujen päälle kiistatta kuuluvatkin.


Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat

Taikina
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita (tai maidotonta margariinia)
  • 2,5 dl maitoa (käytin kauramaitoa)
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2.  Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää sulaa voita ja maitoa vuorotellen jauhojen kanssa taikinaan nuolijalla käännellen.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Gluteeniton: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Maidoton: Käytä kauramaitoa ja maidotonta margariinia
Kuorrutus
  • 500 g tomusokeria (1 paketti)
  • 100 g sulaa voita tai maidotonta margariinia
  • 5 rkl kahvia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Kun pohja on jäähtynyt kunnolla valmista kuorrutus.
  2. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  3. Lisää joukkoon kahvi ja sula voi, sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle.
  4. Koristele mokkapalojen pinta heti, jolloin koristeet tarttuvat kuorrutteeseen.
  5. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen mokkapalojen leikkaamista.

Maidoton: Käytä maidotonta margariinia

Vinkki! Jos jostain syystä kuorrutteesta tulee liian paksua lisää hiukan kahvia, jos taas tulee löysää lisää sokeria! Voit lisätä nesteen kuorrutteeseen osissa jolloin näet tarkkaan koska koostumus on juuri oikea!

Koristeet

  • nonparelleja (tai syötäviä Halloween koristeita)

Mokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmatMokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmatMokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmatMokkapalat - ne perinteiset ja parhaimmat


Lisää perinteisiä ohjeita löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

20 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Destination Wedding – Mitä ottaa huomioon?
Seuraava artikkeli: Minttusuklaan makuiset Haamumarengit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    24.10.2018 12:42

    Mokkapalat on yksi parhaimmista klassikoista mitä tiedän <3 Niin ihanan retroakin samalla, että lapsuusmuistot tulee jo pelkästä tuoksusta.

    Ihanaa viikkoa <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.10.2018 12:59

      Non just näin! Mä olin taas 7-vuotias kun näitä popsittiin 🙂

      Ihanaa viikkoa myös sulle <3

      Vastaa
    • Maija sanoo

      6.10.2021 20:05

      Tää on aivan superihana resepti!!! Tein iskälle ja veljelle synttäriherkuksi, ja kerran leipaasin kaverillekin kun sillä oli huano päivä 🙁 Kiva aina kavereulle kehua et ”hei, tää on sitten hyvä ohje, tällä mä aina leivon” Hyvää yötä ja loppuviikkoa!! <3 jatka samaan malliin

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        7.10.2021 23:55

        Ihana! Kiitos kommentistasi 🙂

        Vastaa
  2. Sari sanoo

    24.10.2018 22:18

    Mokkaruudut, ihana klassikkoleivos joka taipuu vaikka mihin.
    Kuorrutteen teen yleensä aina fiilispohjalta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2018 07:22

      Niin aivan toiselta nimeltään mokkaruudut <3 Mä voisin nyt alkaa tuunailemaan tota kuorrutetta 🙂

      Vastaa
  3. Tita sanoo

    25.10.2018 11:36

    Nämä ovat kyllä niin hyviä! Mun ei ”tarvitse” näitä kotona enää tehdä, kun tyttäret hoitaa sen. 🙂 Hyviä mokkapaloja tekevätkin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2018 12:32

      Oletpa onnekas <3 Minunkaan ei olisi äitä tullut tehtyä ilman apuleipuria, jonka sain vieraakseni 🙂

      Vastaa
  4. Pauliina sanoo

    24.10.2020 14:50

    Sun ohjeessas on jotain pielessä. Kuorrutteen kun tein, se meni taikinamaiseksi. Vaikka ohjeen mukaan menin

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2020 05:41

      Jotain on kuitenkin tainnut mennä siellä väärin kun itse monien muiden kanssa ollaan onnistuttu tällä ohjeella loistavasti 🙂 Ohje ei poikkea klassisesta mokkapala-ohjeesta, jossa kuorrutteeseen tulee samat raaka-aineet kuin tässä ohjeessa. Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi. Perussääntö tomusokerikuorrutetta tehdessä on lisätä nestettä, jos kuorrute jää liian tönköksi ja jos se on liian löysää niin lisää tomusokeria. Simppeliä!

      Vastaa
  5. Tiina sanoo

    15.8.2021 16:19

    Minulla tuli myös ihan taikinaa, vaikka en ehtinut laittaa edes kaikkea tomusokeria. Sitä on aika paljon nestemäärää kohti kun vertaa toisiin ohjeisiin.

    Vastaa
  6. Elisa sanoo

    21.10.2021 18:20

    Ekaa kertaa tein tällä reseptillä, ja tuli ehdottomasti parhaat mokkapalat koskaan! Ihanan kuohkeat, teki mieli syödä koko levy kerralla.

    Vinkkinä kuorrutteen tekoon edellisille: itse sulatan voin kahvin avulla, ja sitten lisään tomusokerin vähitellen. En oikeastaan tarkasti mittaa, paljonko sitä tulee, vaan koostumusta seuraillen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2021 20:23

      Ihana kuulla <3 Kiitos palautteesta ja vinkeistä muille herkuttelijoille!

      Vastaa
  7. Anna sanoo

    28.8.2022 14:16

    Hei, tein puolikkaan annoksen 22 x 28 cm lasivuokaan. Tuli aivan täydellisiä! Juuri sopivan kostea pohja ja hyvin runsas päällinen. Itse laitan kuorrutteen päälle aina kookoshiutaleita! Tulee vähän lisää makua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2022 05:34

      Oi ihana kuulla 🙂 <3

      Vastaa
  8. Anja sanoo

    19.9.2022 22:21

    Hei, minkä kokoinen peltisi/uunisi on, 50cm vai 60cm, on merkitystä miten paksut palat taikinasta tulee. Odotan muhevia!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2022 06:19

      50 cm 🙂

      Vastaa
      • Anja sanoo

        21.9.2022 11:19

        💙 Kiitos!

        Vastaa
  9. Emppu sanoo

    29.11.2022 14:59

    Kiitos ohjeesta! Toi pohja toimii ihan loistavasti myös niin, että nesteenä käyttää omenamehua. Tällöin saa myös maidottoman kun käyttää maidotonta margariinia. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2022 09:23

      Hei, mahtavaa! Kiitos vinkistä, josta on varmasti monelle apua! 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios