Kurpitsagalette fetajuustolla
Tarjosin ihanille tyypeille MEET & GREET -tapahtumassa studiollani pari viikkoa sitten tätä herkullista kurpitsagalettea. Galette keräsi Instagramin puolella paljon kyselyjä, kuten myös nämä ihanat lautaset!
Ohje on syksyn kurpitsaohjeistani yksi suuri suosikkini! Resepti löytyy esikoiskirjani syysosuudesta, mutta nyt päätin virallisen kurpitsakuukauden kunniaksi jakaa ohjeen teille täällä. Suolainen fetauusto ja paahdettu myskikurpitsa on taivaallinen yhdistelmä.
Astiat taas löytyivät Portugalista pari viikkoa sitten. Astioiden merkki on portugalilainen Pordallo Pinheiro. Voi että olen iloinen, että päätin raahata lautaset mukanani kotiin. Paperikassikin repesi lentokentällä, mutta lautaset pysyivät ehjänä. Näistä tuli kertaheitolla suosikkejani ja ne ovatkin näkyneet useissa resepteissäni parin viikon ajalta.
Galette eli ranskalainen avopiiras on ihanan helppi. Et tarvitse sen leipomiseen piirakkavuokaa ja mielestäni galette on aina tekijänsä näköinen. Ripottelin tämän piirakan reunoille vielä siemeniä, ne tuovat ihanaa rapsakuutta, makua ja ulkonäköä kauniiseen piirakkaan.
Kurpitsagalette fetajuustolla
OHJE noin 8 hlö
Pohja
• 3 dl vehnäjauhoja
• ½ dl ruisleseitä
• 1 tl leivinjauhetta
• ripaus merisuolaa
• 125 g voita (jääkaappikylmää)
• dl ranskankermaa
• ½ dl kylmää vettä
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
- Sekoita ranskankerma ja kylmä vesi keskenään.Lisää neste kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti sekaisin. (Älä vaivaa taikinaa!)
- Tee taikinasta litteä pallo ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Täyte
• keskikokoinen myskikurpitsa (noin 400 g)
• ½ tl suolaa
• ½ tl pippuria
• 2 rkl oliiviöljyä
• 1 rkl sitruunamehua
• 1 valkosipulinkynsi
• 2-3 oksaa tuoretta timjamia
• 1 dl ranskankermaa
• 150 g fetajuustoa
• 1 kanamuna
- Pese kurpista ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Kaiverra lusikalla siemenet pois. Kuori ja paloittele kurpitsa pieniksi lohkoiksi uunipellilleleivinpaperin päälle. Ripottele kurpitsan päälle suolaa, pippuria, oliiviöljyä, sitruunamehua, timjamia ja hienonnettu valkosipuli. Sekoita ja paahda kurpitsaa noin 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
- Sekoita keskenään 100 g fetajuustoa, timjamia ja 1 dl ranskankermaa.
- Kauli kylmästä taikinasta halkaisijaltaan reilu 30 sentin ympyrä leivinpaperin päällä. Levitä ympyrän keskelle fetatahna jättäen reunoille 5 cm tilaa. Nosta päällimmäiseksi tahnan päälle paahdetut kurpitsat ja murenna loput fetajuustosta kurpitsan päälle. Taittele piirakan reunat rennosti sisäänpäin. Voitele käännetyt reunat munalla.
- Paista galettea noin 25 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa, kunnes galeten reunat ovat kauniin kullanruskeat.
Vinkki! Ripottele piirakan reunoille siemeniä, sen jälkeen kun olet voidellut ne. NAM!
Sain muuten juuri kuulla, että MEET & GREET -tapahtumat saavat jatkoa ensi vuonna.
Ihanaa uutta viikkoa!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Croissant-suklaakakku kinuskilla
Helmililjoilla maalattu Pääsiäiskakku
Kakkuja Aikuisille: Cosmopolitan-Kakku
Unicornkakku – Kääriskakku + video