|

Semmeltårta – Laskiaispullakakku

Semmeltårta - Laskiaispullakakku

Semmeltårta muistuttaa minua Tukholman vuosista. Siellä laskiaisen täytekakku eli semmeltårta näytti tältä ja maistui sopivasti mantelilta. Mantelimassa oli itse tehtyä, kuten pullakin totta kai. Näin sen kuuluukin olla, se kaupan valmis mantelimassa ei kuulu pullan väliin sellaisenaan.

Tiedätte, että joka vuosi minulle tulee himo kehitellä jokin laskiaisinnovaatio (vaikka rakastan ihan perinteisiä pullia). Tänä vuonna se on tämä Ruotsista lainaamani laskiaisen täytekakku eli semmeltårta. Suosittelen kuitenkin kurkkaamaan myös viime vuotiset ihanuudet: laskiaisen mutakakku täältä ja laskiaisen juustokakku täältä. Kaikki laskiaisohjeeni löydät täältä.

Aina laskiaspullaa ei tarvitse keksiä kokonaan uudestaan. Välillä jokin ihana makuyhdistelmä toimii yhtä hyvin perinteisten pullien ohella. Huomasit ehkä jo raikkaat passionhillolla täytetyt laskiaispullat. Jos et, pääset ohjeeseen tästä.

Nostan täällä blogissa aina hieman viiveellä Unelmien Talo & Koti -lehden leivontapalstani ohjeita. Tämän kuukauden resepti on tässä ja paljon uutta ihanaa on tiedossa ympäri vuoden.

Semmeltårta - Laskiaispullakakku

Semmeltårta – Laskiaispullakakku

Ohje

noin 10 hlö

Tämä ihana semmeltårta on leivottu pehmeään pullataikinaan, joka paistetaan kakkuvuoassa. Kerrosten väliin levitetään reilusti itse tehtyä mantelimassaa ja kermavaahtoa. Kakku koristellaan kermalla, mantelilastuilla ja tomusokerilla. Niin ihanaa ettei sanotuksi saa.

Ohjeen löydät täältä

Vinkki! Voit korvata mantelimassan halutessasi hillolla. 

Semmeltårta - Laskiaispullakakku

Postauksen kuvat: Satu Nyström / A-lehdet

Herkullista hiihtolomaa!

Lisää laskiaispulla-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Hansu sanoo:

    Näyttääpä ihanalta! Millä ohjeella teet mantelimassan? 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *