Kesäkurpitsarieskat

Kesäkurpitsarieskat

Nokare voita lämpimän kesäkurpitsarieskan päälle ja sopivasti parmesaania raasteena. Heti en keksi mitään parempaa. Nämä ihanaiset perunarieskan sukulaiset ovat ihastuttaneet somessa. Minäkin kokeilin, rakastuin ja nappasin kuvat. Versioni ohjeesta on tässä. Varoitan, että saatat jäädä myös koukkuun, jos kokeilet.

Riekoja voi tehdä melkein mistä kasviksesta vain. Kokeile myös porkkanaa, palsternakkaa ja Lantturieskoja, joita leivoin Onnille hänen ollessa vielä ihan vauva.

Mennään sen pidempiä höpöttämättä ohjeeseen, olkaa hyvät.

Kesäkurpitsarieskat

Ohje 8-10 kpl

  • noin 300 g kesäkurpitsaa raasteena
  • 2 dl kermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä
  • parmesanraastetta
  • voita
  1. Laita uuni kuumemaan 225 asteeseen.
  2. Pese ja raasta kesäkurpitsa suoraan kulhoon.
  3. Lisää kermaviili, kananmuna ja suola, sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää lopuksi jauhot vähitellen taikinaan. Lisää jauhoja vain sen verran että taikina on kiinteää, mutta löysää eikä kovaa.
  5. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle lusikalla taikinaa ja painele rieskoiksi jauhoja apuna käyttäen.
  6. Paista rieskoja noin 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  7. Sivele lämpimät rieskat voilla ja raasta päälle parmesanjuustoa, NAM!
Kesäkurpitsarieskat

Ihanaa sunnuntaita!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *