• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro

Nopeat ja helpot· Puurot

1 syys
Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro

Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro ? Kumpaa sinä käytät? Itse käytän molempia ja teen tämän herkun aina äidin reseptillä. Mikään ei voisi olla parempaa, tämä herkku tuo mieleen lapsuuden. Vispipuuro on jälkiruoka, aamupala, välipala, iltapala tai nautinnollinen herkkuhetki. Ihan kuinka itse päätät.

Päivitin vanhaa ohjetta, otin uudet kuvat ja tein puuron tällä kertaa vadelmista. Oi miten ihanaa tämäkin versio on!

Teen vispipuuroa ympäri vuoden pakastemarjoista ja kesällä tuoreista marjoista. Voit käyttää melkein mitä marjaa tahansa (myös vadelmaa, jos raaskit) tai omenaa sekä raparperia. Vispipuuro sopii myös keliaakikoille, lue ohjeet gluteenittomaan vispipuuroon tämän ohjeen lopusta.

En osaa itse päättää mistä versiosta pidän eniten, joten teen joka kerta vähän erilaisen puuron. Saatan myös maustaa vispipuuroja kanelilla, vaniljalla tai kardemummalla. Varsinkin omenaiseen versioon kaneli tai kardemumma sopivat mainiosti. Haluaisin syödä vispipuuron aina vaniljakastikkeella, mutta arkena se menee myös kauramaidolla. Herkkuhetkiin satsaan enemmän.


Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro

noin 6 annosta

Ohje

  • 1/2 litraa mustaherukoita, punaherukoita, puolukoita tai vadelmia
  • 1 litra vettä
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl mannasuurimoita

Lisäksi

  • sokeria
  • maitoa tai vaniljakastiketta
  1. Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta.
  2. Siivilöi mehu talteen.
  3. Kiehauta mehu uudestaan kattilassa sokerin ja suolan kanssa.
  4. Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksua.
  5. Anna puuron jäähtyä kunnolla.
  6. Vatkaa puuro kulhossa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  7. Tarjoile maidon, vaniljakastikkeen ja sokerin kanssa oman makusi mukaan.

GLUTEENITON! Tee gluteeniton versio käyttämällä riisijauhoja. Katso ohje täältä. 

Kuohkea Marjapuuro Annin ohjeellaIhana Marjapuuro tai sanotko mielummin Vispipuuro?

Ihanaa syyskuun alkua ja rentouttavaa sunnuntaita!
♥ Anni

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso myös perinteinen vispipuuro -reseptini.

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Mehevä Uuniomenajuustokakku Kauramurulla
Seuraava artikkeli: Helppo Juustopiirakka ja asiaa mausteista (arvonta) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios