• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Juustopiirakka ja asiaa mausteista (arvonta)

Arkiruoka· Kasvisruoka· Suolaiset piirakat· Yhteistyöt

2 syys

Helppo Juustopiirakka ja asiaa mausteista (arvonta)

Kaupallinen yhteistyö Meira

Maustekaappini on ensimmäistä kertaa vuosiin järjestetty ja siivottu, minkä johdosta kaikki kaapista löytyvät mausteet ovat myös tuoreita ja varmasti käyttökelpoisia. Aika mahtavaa! Jos olen täysin rehellinen, en ole ehkä koskaan tehnyt maustekaapille tällaista suursiivousta.

Asiaa mausteista - tämä sinunkin pitäisi tietää!

Syksy (nyt kun syyskuu on startannut voidaan puhua ensimmäistä kertaa syksystä) on itselleni aikaa, jolloin koti laitetaan kesän jäljiltä kuntoon. Meiralta saapunut lähetys ja maustekaapin päivitys tuli siis juuri oikeaan aikaan ajankohtaiseksi. Mitäköhän uskaltaisin paljastaa tuosta siivousurakasta? Ehkä aiheeseen sopivasti sen, että vanhin löytämäni mauste kaapin perukoilta oli mennyt vanhaksi 2011, siis vuonna 2011, eli kahdeksan vuotta sitten, kääk! Monta muutakin purkkia meni kierrätykseen.

Olen säästelijä, en hamstraaja kuitenkaan (ainakaan omasta mielestäni). Inhoan ruokahävikkiä ja usein jopa kinastellaan miehen kanssa kotona mitä saa tai ei saa heittää pois. Ei ole ihme, että maustekaapistakin löytyi vuosikertakamaa. Sitähän saattaa joskus vielä tarvita vai mitä? Mutta pysyvätkö mausteet ikuisesti käyttökelposina? Vanhenevatko mausteet ja miten niitä tulisi säilyttää?


Helppo Juustopiirakka ja asiaa mausteista (arvonta)

Olen varovainen maustaja ja minulla on omat suosikkini. Mieheni on meidän perheessä se, joka osaa parhaiten sen mitä mausteista sanotaan ”Mausteilla vahvistetaan ja korostetaan ruokien omaa makua.”.

”Mausteilla voi myös leikitellä, koska ne antavat ruoalle herkullisen ulkonäön. Esimerkiksi paprikalla, currylla tai sahramilla voi värjätä ruokia houkuttelevammiksi”, tämän minäkin osaan. Mausteet ovat se taika, joka tuo ruokaan herkullisen tuoksun.

Tiesitkö, että mausteet edistävät myös ruoansulatusta? Tai, että mausteet estävät bakteerien kasvua sekä ruokaa happanemasta ja homehtumasta? Mausteet eivät kuitenkaan säily ikuisesti.

Helppo Juustopiirakka ja asiaa mausteista (arvonta)

MAUSTEIDEN SÄILYTYS

Maustekaappi pitäisi siivota ainakin kerran vuodessa. Vanhentuneiden mausteiden käytöstä ei sairastu, mutta mausteet eivät toimi vanhentuneena eli niillä haettavaa aromia ei ruokiin tai leivonnaisiin enää synny.

Mausteet kannattaa säilyttää kaapissa siksi, että ne ovat suojassa valolta, lämmöltä ja kosteudelta, jotka ovat kaikki mausteiden suurimpia vihollisia. Tiesitkö myös sen, että lieden yläpuolella oleva maustekaappi ei ole välttämättä paras säilytyspaikka mausteille, koska kokkaamisesta nouseva höyry kostuttaa mausteet ja saa ne paakkuntumaan? Eli jos joskus olet ihmetellyt miksi maustepurkissasi on paakkuja, johtuu se luultavasti tästä ja valitettavasti mauste ei ole enää käyttökelpoista.

Olisi aina paras ostaa mausteet kokonaisina, jolloin niiden käyttöaika on pisimmillään. Meidän keittiöstä löytyy mortteli, missä jauhamme joitain seoksia, mutta valitettavan harvoin. Mustapippurit ostamme aina kokonaisina ja käytämme myllyn kautta.

Lasipurkit ovat parhaimpia säilytys”astioita” mausteille. Itse hankin mausteet näissä purkeissa ja ostan täyttöä varten käteviä maustepusseja. Sitä en tiennyt että purkit kannattaa pestä aina ennen uutta täyttöä. Lasipurkit saa kätevästi myös esille ja kiinni. Tiivis purkki suojaa mausteita ylempänä mainituilta vihollisilta. Lue lisää mausteiden säilytyksestä täältä.

Helppo Juustopiirakka ja asiaa mausteista (arvonta)

Luulen, että yksi syy miksi kaapistani löytyi niin paljon vanhentuneita mausteita on se, että olen haalinut erikoisia mausteseoksia, jotka ovat jääneet käyttämättä. Meillä kaikilla on varmasti omat suosikkimausteemme, joita käytämme melkein päivittäin, muut mausteet ovat luksusta ja siten erityisiä ruokia varten. Tykkäsin Meiran sivuilta löytyvästä ohjeistuksesta, jota lainaan alapuolella:

”Hyvä ja toimiva maustehylly on kuin hyvä ruokalista. Se ei ole liian suppea eikä toisaalta liian laaja, mutta silti turvallisen toimiva ja kokeiluihin innostava.”

Yksi uusimmista maustekokeiluistani oli Meiran kalamausteet, joilla maustoin kesällä lohta. Kalamausteissa ja muissakin Meiran maustesekoituksissa ehdoton plussa on se, etteivät ne sisällä lisättyä suolaa tai aromivahventeita. Rakastuin savupippuri kalamausteeseen, jolla maustoin ihanan makumuistoja herättävän lohigaleten! Tunnistat Meiran ”ei lisättyä suolaa” mausteseokset niiden punaisesta merkinnästä.

Miksi itse suosin juuri Meiran mausteita? Puhtaasti kotimaisuuden takia. Kaikki Meiran maustetuotteet kehitetään ja valmistetaan (tai vähintään pakataan) maustetehtaalla Helsingin Vallilassa, jo vuodesta 1915. Meira maustetuotteet valikoimaan kannattaa tutustua huolella.

Makumuistoja - LohigaletteMausteiden säilytys

Pohdin suosikkimausteitani ja mausteita, jotka minulla on ahkerimmin käytössä. Ne ovat aika yksinkertaisia ja tavallisia. Kuten totesin jo aiemmin, minulle erikoisimmat mausteet ovat luksusta ja nyt puhun arkimausteista.

Tässä TOP10 mausteeni, joita käytän melkein päivittäin.

SUOSIKKIMAUSTEENI TOP10

  1. Pippuri (parhaimmat ruoat tarvitsevat vain ripauksen suolaa ja pippuria)
  2. Suola (makua, suosin tässäkin myllyä)
  3. Sokeri (noh leivonta, käytän kaikkia sokereita tummasta valkoiseen)
  4. Vanilja (käytän melkein kaikkiin leivonnaisiin)
  5. Kaneli (sopii lähes kaikkeen, käytän puuroissa, smoothieissa, banaaniletuissa ja taikinoissa)
  6. Chili (laitan melkein kaikkeen, pastat, kastikkeet, omeletit jne.)
  7. Kardemumma (ihana kakkupohjissa ja tietty pullataikinassa)
  8. Valkosipuli (-jauhe, -rouhe tai tuore -sopii myös kaikkeen)
  9. Paprika (perunoihin ja munakkaisiin)
  10. Oregano (pizzaan ja muihin italialaisiin ruokiin).

Mietitkö välillä mikä mauste sopii minkäkin ruoan kanssa? Meiran Maustekartta on täydellinen apu tähän ongelmaa.

Suosikki mausteeni TOP5Helppo Juustopiirakka ja asiaa mausteista (arvonta)

Tämä juustopiirakka on ihan mahtava esimerkki siitä, miten tuoreilla, laadukkailla ja hillityillä mausteilla saa käsittämättömän maukasta herkkua. Kuivatut yrtit ovat muuten mahtavia mausteita. Tässä ripottelen piirakan päälle Meiran kuivattua tilliä.


Juustopiirakka

Noin 8:lle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1-2 rkl kylmää vettä vettä
  1. Mittaa jauhot kulhoon ja nypi kylmä voi jauhoihin.
  2. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina nopeasti palloksi.
  3. Laita taikina noin 20 minuutiksi jääkaappiin.
  4. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakka- tai kakkuvuokaan (halk. 22-24 cm).
  5. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. (Laita reunoille foliota, jotta piirakan reunat eivät valahda)

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl Meira mustapippuria
  • ripaus Meira hienoa merisuolaa
  • 1 tl Meira kuivattua tilliä
  1. Vispaa munat kermaan ja lisää mausteet.

Lisäksi

  • 4,5 dl vahvaa juustoa (Västerbotten)
  1. Raasta juusto esipaistetun pohjan päälle. Kaada munaseos juuston päälle.
  2. Paista piirakkaa noin 30-40 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.

Tomaattisalaatti

  • pieni salottisipuli
  • 500 g kirsikkatomaatteja (keltaisia ja punaisia)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl Meira hienoa merisuolaa
  • 1 tl Meira mustapippuria
  • maun mukaan Meira kuivattu tilliä
  1. Hienonna salottisipuli kulhoon ja halkaise tomaatit sekaan.
  2. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita. Laita salaatti jääkaappiin tekeytymään.
  3. Tarjoile vielä lämmin piirakka tomaattisalaatin kanssa.

Vinkki! Korvaa tilli halutessasi timjamilla, joka toimii myös mainiosti tässä ohjeessa!

Maustekaapin päivitys - Meirameira_anninuunissa_juustopiirakka_mausteista

ARVONTA

Arvon osana tätä maustepostausta 5 kpl Meiran maustepaketteja, jotka auttavat sinutkin maustekaapin päivitykseen. Voit osallistua arvontaan Instagramissa.

Haastan siis myös sinut päivittämään maustekaappisi. Kerro mikä on sinun maustekaappisi vanhin mauste? Tai koska viimeksi päivitit maustekaappisi?

Osallistua voi 15.9.2019 asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Osallistumaan pääset siis tästä.

ARVONTASÄÄNNÖT

Maustekaapin päivitys arvonta

Ihanaa uutta viikkoa, syyskuun alkua ja onnea arvontaan!

♥ Anni


Katso myös ihana makumuistoja herättävä Lohigalette-ohje täältä

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

47 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro
Seuraava artikkeli: Staycation – GLO Hotel Kluuvi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari Spåra sanoo

    2.9.2019 13:42

    Haha, vuosikerta mausteita 🙂
    Mulla ei enää ole onneksi tätä mausteongelmaa, sillä mausteita tulee nykyään hommattua juuri niitä mitä tiedän meillä käytettävän. Ja toki tämä työ myös tekee osansa, että ne mausteet oikeasti käytetään. Mulla menee erityisen paljon kanelia, vaniljajauhetta, leivinjauhetta ja mustapippuria. Eli noita perusmausteita.
    MUTTA, on tässä ennen tätä (työtä) kyllä ollut aikamoisia maustekaappi löytöjä, joita en välttämättä kehtaa edes paljastaa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.9.2019 16:09

      Sanos muuta Sari 😀 oikeesti en kehtaa edes katsoa osaa noista purkeista (niissä oli päivämäärät melkein pyyhkiytyneet pois). 😀

      Tosi hyvä, että teillä mausteiden kierrätys on nyt vakiintunut. Kyllä se vaan niin on, että vain pientä osaa tulee oikeasti käytettyä ahkerammin. Aika samanlaiset suosikit sielläkin kun mulla. Ihanaa viikkoa!

      Vastaa
  2. Tuulia / KItchenfoxtales sanoo

    3.9.2019 06:27

    Mahtava sattuma, tein just samantapaista piirakkaa viime viikonlopun rapujuhliin (tosin Västerbotten-juustosta) ja tomaattilisäkkeellä (se ei tosin ollut samanlainen kuin sinulla). Hyvä piirakka siis 🙂 Omat mausteet pyrin pitämään ajan tasalla ostamalla lähinnä vain täydennystä nykyisiin varastoihin. Harvemmin ostan siis mitään uusia, ellen todella näe käyttöä sille (juurikin sen huomanneena, että käyttämättä ne sitten vain jäävät…). Tällä hetkellä vanhin mauste on ehkä valkopippuri, joka on vanhentunut v.2014 (tiedän tämän katsomattakin, mikä on ehkä hirveää 😀 ). Siivoilin viime keväänä sukulaisen keittiökaappeja, ja sieltä löytyi jotain v.2004 vanhentuneita muistaakseni, uh.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2019 07:16

      Moikka Tuula, kiitos kommentistasi 🙂 Ihan Västerbottenia on tuossa minunkin piirakassa 😀 Mikä ihmeen Österbotten? Oli ajatukset tämän postauksen suhteen vissiin mausteissa, kuten pitikin.

      Hirveetä siinä on juuri se, että sen tietää, että vanhoja mausteita löytyy, mutta niitä ei heitä pois 😀 Mä en edes kehtaa kertoa mitä äidin kaapista löytyi. Ihan järkkyä. Tämä on siis hyvin ajankohtainen aihe. Nyt aion pitää tuon oman kaapin ruodussa. Ihanaa syksyä!

      Vastaa
  3. jasmine sanoo

    3.9.2019 09:36

    ehkä valkosipulijauhe on vanhin koska sitä tulee harvemmin käytettyä. itse käytän mausteita paljon joten se tulee siinä samalla päivitettyä

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2019 15:48

      Hienoa! 🙂

      Vastaa
  4. Anne sanoo

    3.9.2019 14:22

    Minun täytyy myöntää, että taitaa olla peräti jo vuosi siitä kun viimeksi päivitin maustekaappini….viikonloppuna voisikin tehdä kaappitarkastuksen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2019 15:46

      Hienoa, että postaukseni toi muistutuksen tehdä päivitys 🙂

      Vastaa
  5. Anja sanoo

    3.9.2019 14:24

    Käytän aika paljon tuoreita yrttejä ja vihanneksia, joten maustekaappini ei ole mitenkään pullollaan edes. Lähinnä pippuria ja aromisuolaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2019 15:47

      Hyvä, että edes jollain löytyy vain ne mitä oikeasti tarvitsee 🙂

      Vastaa
  6. Piipa sanoo

    3.9.2019 14:36

    Miulta löytyy kyllä kaapista vuosikertamausteita, joita ei ole raaskinut heittää pois, vaikka kyllä kai joutais. Käytän eniten suolaa, mustapippuria, chiliä, timjamia, rakuunaa ja oreganoa + leivontaan vaniljaa ja kardemummaa. Niitä kuluu. Nykyään en kyllä muita ostakaan, kun ne muut jää yhden kokeilukerran jälkeen kaappiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2019 15:47

      Kannattaa tosiaan vaan heittää, koska vanhentuneilla mausteilla ei oikein tee mitään kuitenkaan – vievät vain tilaa kaapissa. Ihanaa syksyä!

      Vastaa
  7. Merja sanoo

    3.9.2019 16:15

    Kyllä varmasti löytyy todella vanhojakin mausteita, niitä joita harvoin käytetään. Toiset sen sijaan kuluu loppuun nopeasti. Harvoin tulee käytyä koko maustelaatikko läpi, eikä välttämättä oo pikkasen vanhentuneita raaskinut heti heittää pois.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:58

      Kaikilla on ne suosikit, joita käyttää päivittäin. Sitä tulee kuitenkin keräiltyä uusia mausteita erikoisempia ruokia varten aina välillä.

      Vastaa
  8. Aurora sanoo

    3.9.2019 17:04

    Liian harvoin tulee päivitettyä maustekaappia, mutta josko tästä postauksesi innostuneena! 😉 Vanhimmat ”aarteet” ovat tainneet ohittaa parhaat päivänsä jo aikoja sitten…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:59

      Nyt heti siivoamaan siis kaappia!

      Vastaa
  9. Merja Tähti sanoo

    3.9.2019 17:39

    Löyty kuusi vuotta vanhaa itte kuivattua karjalanminttua 😱😂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:59

      Voi ei 😀

      Vastaa
  10. Maaritti sanoo

    3.9.2019 17:41

    Säännöllisesti päivityksiä ja muuton yhteydessä isommin. Kyllä siellä joku muinaisjäänne saattaa olla, vaikka yrittänyt käyttää pois.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:59

      Muutto on kyllä hyvä tapa saada kaapit kuntoon 🙂

      Vastaa
  11. Pipa sanoo

    3.9.2019 17:56

    Vanhaa maustetta löytyi vaikka kuinka ja paljon😱 vanhin taisi olla 1998. Meillä ei käytetä paljoa mausteita, perus+joitain erikoismakuja. Uusi ihastus on mausteiset sekoitukset, sekä kaneli. Kanelia kuluu roppakaupalla 😁

    Vastaa
    • Soili sanoo

      3.9.2019 19:40

      Jos sinulla vierailee muurahaisia niiden polulle kanelia kyllä lähtevät.jos käyt vierailulla porohoito alueella pihalle valkosipullij.ym, pippurimausteet.Porot eivät vieraile pihallasi.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 08:00

      Voi ei! Tämä on kyllä yksi vanhimmista 😀 Meilläkin menee kanelia joka viikko! Nyt kun ihanat kotimaiset omenatkin ovat sesongissa 🙂

      Vastaa
  12. maria sanoo

    3.9.2019 20:27

    Vanhin mauste noin 2 v päiväyksestä ja tasi olla jeeraa, sellainen mitä ei meillä paljoa käytetä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 08:01

      Se on kyllä erikoisempi.

      Vastaa
  13. kaija sanoo

    3.9.2019 21:20

    ennen joulua marraskuussa tulee tarkistettua mausteet, viimeksi ostin tänään mausteseoksen

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 08:01

      Hyvä, että on jäänyt tavaksi tuo siivous 🙂

      Vastaa
  14. Katri sanoo

    3.9.2019 21:21

    Vanhin taitaa olla Seychellien matkalta v. 1994 ostettu kaneli. Sitä en raaskinut käyttää, joten se jäi matkamuistoksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 08:00

      Kääk! No mutta matkamuistot eri juttu <3

      Vastaa
  15. pipsa sanoo

    3.9.2019 22:17

    Vasta muuttaessa tuli nakattua vanhat mausteet pois, joten uusia mausteita kaappi kaipailisi (Y)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:57

      🙂

      Vastaa
  16. Jonneli sanoo

    4.9.2019 07:13

    Silloin tällöin tulee katsottua harvemmin käytettyjen mausteiden päiväyksiä esim glögimauste oli oli muutaman vuoden vanha kun kesällä maustelaatikkoa tarkistelin. Vanhin oli 2013 vuodelta, kuivattu tilli, tuore tulee käytettyä mutta kuivattu näköjään ei.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:57

      Kuivattua tilliä on löytynyt muiltakin! Tässä postauksessani oli muuten oiva ohje kuivatun tillin käyttöön 🙂

      Vastaa
  17. Sari/Saaran lautasella sanoo

    4.9.2019 12:07

    Pakko myöntää, että omaa maustekaappia kotona en ole muistanut päivittää varmaan reiluun vuoteen. Mikähän siinä on niin vaikeeta :D?
    Mökillä asia on toinen, sinne vien mausteet keväällä ja syksyllä kannan kotiin, no tässä varmaan yksi syy kodin vuosikertamausteisiin.
    Meiran mausteita käytän kokolailla itsekin, niissä on hyvä hinta-laatusuhde.
    Mä muuten kuolaan sun juustopiirakkaa täällä ruudun toisella puolella, kiitos ohjeesta.
    Ihanaa syksyä sinulle Anni <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.9.2019 19:03

      Ihanaa syksyä myös sinulle Sari 🙂 Nyt niitä kaappeja putsaamaan! Onneksi mökillä on asia kunnossa. Olisipa muuten ihanaa joskus vierailla mökilläsi <3 <3 <3

      Vastaa
  18. Pirjo Huikko sanoo

    4.9.2019 17:23

    Hyvä muistutus . Minulla maustekaapissa on varmaan monta vanhentunutta maustepurkkia ja – pussia. Täytyy ottaa työn alle. Savupippuri- kalamaustetta ostan heti testiin. Voisi sopia haukeen, jota saamme puhtaasta järvestämme.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:56

      Joko ehdit päivittää kaapin? 🙂 Suosittelen lämpimästi Meiran uusia Kalamausteita!

      Vastaa
  19. Terttu sanoo

    4.9.2019 22:50

    Minun mausteet eivät olr vanhoja, mutta typerästi noissa täyttöpusseissa. Eli ei kovkn kummosen näköinen. Sitruunapippuri ja pizzamauste ne käytetyimmät.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:55

      Hienoa, että jollain on kaappi kunnossa 🙂

      Vastaa
  20. Inkeri sanoo

    5.9.2019 08:53

    Päivitän jos muistan (siis tuskin koskaan). Nyt kokonaisia viherpippureita lasipurkissa (ostettu irtomyynnistä), ostohetkestä ei mitään käsitystä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:55

      Kuten me muutkin 🙂 Nyt on hyvä aika päivittää!

      Vastaa
  21. Seija sanoo

    5.9.2019 10:00

    Tilli näyttäis olevan iäkkäin 😉 14.6.2013. En edes tajua, miksi olen ostanut litran purkin kuivattua tilliä kun kuitenkin käytän pääsääntöisesti tuoretta :O varmaan ihan sulo vileninä tullut ostettua 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:55

      Haha mistä näitä tietää 😀

      Vastaa
  22. JennaO sanoo

    5.9.2019 17:41

    Joku paprikajauhe ja jauhelihamauste vuodelta 2010 oli vanhimmat. Ja meni roskiin 😀 kumpaakaan en juurikaan enää käytä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2019 07:54

      Heinoa! Kaappi on siis siivottu nyt 🙂

      Vastaa
  23. Kirsti Rämö sanoo

    7.9.2019 10:08

    Yritän käydä maustekaapin läpi noin puolen vuoden välein.Mutta silti välillä löytyy mausteita jotka on muutaman vuoden ylivanhoja.Kuivatut yrtit eivät pääse vanhenemaan kun loppuvat aina kesken.

    Vastaa
  24. anna s. sanoo

    14.9.2019 13:35

    Muuton yhteydessä kuukausi sitten kävin läpi, muuten tulee aika harvoin käytyä mausteet läpi 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja läm TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja lämmölle 💕 Pssst! Pian saan jakaa teille ihaaaaania vaaleanpunaisia vinkkejä kevään tuleviin juhliin! 🥂
Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaanis Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaaniset Nick’s jäätelö-uutuudet ovat saapuneet 🤤 

Mun suosikki oli ehdottomasti aivan ihana Caramel Fudge, mutta pähkinävoin ystäville maistuisi varmasti myös suolaisen makea Peanut Butter 👌🏻

Tein näistä uusista jädeistä ihania pieniä jäätelökakkuja, joihin paloittelin rouskuviksi suupaloiksi myös uusia Nick'sin vegaanisia crunch bar patukoita! Helppo vinkki äitien hemmotteluun viikonlopuksi! 💕
 
Nick's tuotteissa ei ole lisättyä sokeria. Ne on makeutettu luonnollisilla makeutusaineilla: koivusokerilla, stevialla ja makeilla kuiduilla mausta tinkimättä! 🌱 Näiden uusien vegaanisten tuotteiden lisäksi muita Nick's herkkuja löytyy hyvinvarustelluista K- ja S-ryhmän kaupoista. Kannattaa kysellä kauppiaalta, jos omasta lähikaupastasi ei tuotteita vielä löydy. 
 
MINIJÄÄTELÖKAKUT 6 kpl

Nick's Vegan Caramel Fudge TAI Peanut Butter -jäätelöä
Nick's Vegan Peanut TAI Almond crunch bar -patukkaa
1 dl kauravispiä vaahdotettuna

Ota jäätelö huoneenlämpöön ja anna pehmentyä hetken. 
Asettele muffinivuoan koloihin paperiset muffinivuoat.
Nostele pehmennyt jäätelö ja palasia crunch patukoista vuokiin.
Pakasta pari tuntia ja kippaa jäätelökakut tarjolle.
Pursota päälle kermaa ja koristele strösseleillä.
 
#nicks #nicksfi #justforthejoyofit
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios