• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Minttusuklaan makuiset Haamumarengit

Halloween· Marengit

25 loka

Minttusuklaan makuiset Haamumarengit

Minttusuklaan makuiset Haamumarengit ovat söpöjä, mutta kyllä tähän joukkoon mahtuu vähän hurjemmankin näköisiä haamuja! Vai mitä mieltä olet tuosta keskimmäisestä haamusta, jonka silmä hieman vuotaa? Mustat sokerihelmet toimivat loistavasti haamujen silminä ja näköjään uunissa tekivät osaan marengeista hauskoja yksityiskohtia!

Koristelin näillä herkullisilla haamuilla Kummituskakun, jonka reseptin julkaisin teille aiemmin. Löydät ohjeet täältä. Marenkiresepti on sama vanha tuttu, jolla leivon nykyään kaikki marenkini. Tuo Meringue Girlsien ohjeesta napattu tapa kuumentaa sokeri uunissa ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon on vaan todella näppärä. Marenkivaahdosta tulee napakkaa, kiiltävää ja kuohkeaa ihan ilman vippaskonteja! Suosittelen kokeilemaan, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Maustoin nämä marengit minttusuklaahippu -aromilla. Maku sopi kuin nenä päähän, tulivathan haamut suklaakakun koristeeksi. Inspiroidu leivontatarvikeuppojen aromeista, joita löydät yli 20 eri makua! Voit maustaa aromeilla myös kreemejä, keksitaikinaa, karkkeja, fudgea, sokerimassaa ja mitä tahansa täytteitä! Osa aromeista on aitoja makuöljyjä, jotka eivät sisällä keinotekoisia makuaineita.


Minttusuklaan makuiset Haamumarengit

Ohje:

  • 3 dl hienoa sokeria
  • 5 kananmunan valkuaista

Lisäksi:

  • mustia sokerihelmiä
  • mint chocolate chip -aromia
  1. Lue ensin koko ohje huolella läpi ja säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen
  2. Mittaa ja tasoita sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Nosta pelti uuniin ja lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunin keskitasolla. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa – heti, jos sokeri alkaa sulamaan reunoilta ota se pois uunista.
  3. Kun sokeri lämpeää uunissa, aloita vaahdottamaan valkuaisia käsivatkaimella tai monitoimikoneessa. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä kulhon ylösalaisin.
  4. Ota sokeri uunista ja jatka valkuaisten vaahdottamista samalla kauhoen lusikalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon. Lisää sokeri pienissä erissä kunnes kaikki sokeri on lisätty marenkiin. Jatka vaahdottamista ainakin 5 minuuttia, kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja” ja on kiiltävää sekä kuohkeaa. Mausta marenkimassa minttusuklaahippu-aromilla ihan lopuksi.
  5. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
  6. Laita pursotinpussiin mahdollisimman iso pyöreä tylla. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota haamuja leivinpaperilla varustetulle uunipellille. Purista marenkia ensin enemmän ja kaksi painallusta pienemmin ja nosta ripeästi ylös, jolloin muodostuu tuo häntä haamun päähän. Asettele sokerihelmet haamujen silmiksi.
  7. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia, avaa luukku, säädä lämpö pois ja anna jäähtyä vielä jälkilämmöllä noin tunti. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit myös halkaista marengin – jos se on todella löysää sisältä, ei marenki ole vielä valmis.

Vinkki! Voit tehdä haamujen silmät myös suklaasta, nonparelleista tai koristesilmistä. Muista aina marenkeja tehdessä puhtaat välineet! Yhtään tippaa keltuaista ei saa joutua valkuaisten joukkoon tai et saa napakkaa vaahtoa! Uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistoa ja löydä itsellesi sopiva aika ja lämpötila. 

Minttusuklaan makuiset Haamumarengit Minttusuklaan makuiset Haamumarengit

Minttusuklaan makuiset Haamumarengit


Lisää Halloween-reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

5 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mokkapalat – ne perinteiset ja parhaimmat
Seuraava artikkeli: Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    16.10.2017 19:48

    Nämä on tosi hienoja! ? Vähän vaan pelottavan näköinen tuossa keskellä oleva ku muistuttaa sitä Kellopeliappelsiinin päähenkilöä ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2017 07:19

      Kiitos! 😀 Hah joo tälle keskimmäiselle kävi jotain uunissa ja siitä tuli aika karmiva! Onnistuin kerrankin vahingossa. Yleensä nämä mun Halloween-jutut on liian kesyjä.

      Vastaa
  2. Sari/Saaranlautasella sanoo

    16.10.2018 16:02

    Voi miten suloisia pikku haamuja <3. Nää on kyllä Halloween juhlien ehdoton herkku. Mä oon ihan hulluna minttusuklaaseen, joten tuota aromia pitää hei tilata kotiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2018 16:17

      Kiitos Sari 🙂 Tästä aromista saa kyllä tosi kivan säväyksen marenkeihin 😉

      Vastaa
  3. Randylow sanoo

    25.10.2018 22:41

    Hello!
    Behold is
    an interesting
    offers for you.

    http://bit.ly/2ELLY2N

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios