Mehevät Kanelipullat – Cinnamon Rolls
Mehevät Kanelipullat – Cinnamon Rolls ohje lunastaa kaikki lupaukset!
Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää. Tapa on lainattu Ruotsin Kanelbullen Dags -päivästä, jota on vietetty Ruotsissa jo vuodesta 1999. Kun asuin Tukholmassa työnantajamme tarjosi kanelipullat jokaiselle työntekijälle aina kanelipullapäivänä! Ihanaa luksusta! Miten sinä voit viettää kanelipullapäivää? Tietenkin leipomalla ja syömällä korvapuusteja eli kanelipullia!
Itse leivoin kanelipullat jo viikonloppuna ja testasin hieman erilaista versiota perinteisistä korvapuusteista. Korvapuustihan on kanelilla, sokerilla ja voilla täytetty pulla. Kaikki nämä kriteerit löytyy kanelipullistani, jotka leivoin vuokaan ja joiden päälle kaadoin itsetehdyn tuorejuustolla ryhditetyn vaniljaglazeen. Näin syntyi amerikkalainen versio korvapuusteista eli Cinnabon, Cinnamon Rolls tai Cinnamon Bun.
Voi apua mitä herkkuja näistä tulikaan: pehmeitä, kuohkeita ja tahmeita pullia samaan aikaan! Pulla suorastaan sulaa suuhusi, kun se on vielä hieman lämmin. Siksi kannattaa olla todella varovainen näitä pullia leipoessa. Jos paikalla ei ole muita herkuttelijoita voi hyvin olla mahdollista, että ahmit koko vuoallisen pullia yksin. Tämä resepti on juuri sellainen ”To Die For” -resepti. Jos rakastat korvapuusteja, rakastat myös näitä!
Mehevät Kanelipullat – Cinnamon Rolls
Pullataikina (noin 8-10 pullaa)
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa (tuore)
- 1 dl sokeria (tumma)
- 1 tl vanilja-aromia
- 0,5 tl suolaa
- noin 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita (+ sulaa voita voiteluun)
- (1 kanamuna voiteluun)
Vinkki! Lisää taikinaan halutessasi kardemummaa! Tuplaa ohje halutessasi vielä enemmän pullia ja leivo pullat pellille!
Täyte
- kanelia
- 1 dl sokeria (tumma)
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää sokeri, suola ja vanilja sekoittaen maitoon.
- Lisää jauhoja n. 3 dl (puoli desiä kerrallaan) koko ajan taikinaa sekoittaen.
- Lisää lopuksi 1 dl kerrallaan loput jauhot ja alusta käsin tai monitoimikoneella taikinaa muutaman minuutin ajan.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti (esim. mikrossa).
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla.
- Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi brownievuoan pohjalle ja voitele reunat.
- Levitä voi tasaisesti nuolijalla taikinalevylle, ripottele päälle kaneli ja sokeri.
- Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (8-10 pullaa).
- Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Brownievuokaan mahtuu täydellisesti 10-12 pullaa aina 3 vierekkäin.
- Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
- Voitele pullat lopuksi voisulalla (halutessasi myös kananmunalla) ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Vaniljaglaze tuorejuustolla
- 2 dl tomusokeria
- 0.5 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl voita sulana
- 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- Mittaa tomusokeri, vanuljasokeri ja maito kulhoon, vispaa tasaiseksi.
- Lisää sula voi vipaten.
- Lisää lopuksi tuorejuusto 1 rkl kerrallaan ja vispaa
- Anna pullien jäähtyä hetki ja kaada glazeee lämpimien pullien päälle.
- Herkuttele!
Tiesithän, että korvapuusti on tutkitusti Suomen suosituin pulla? Tämän kertoo muutma vuosi sitten tehty mielipidetutkimus ja myyntitilastot. Pullaa syödään Suomessa, kun tekee mieli herkutella ja sitä voi syödä mihin aikaan päivästä tahansa ja kenen kanssa tahansa!
Onko tässä tarpeeksi hyviä syitä viettää Korvapuustipäivää? Mielstäni, kyllä on!
♥ Anni
Aivan ihanan näköinen! Olen jo pitkään kuolannut tämänkaltaista pullaa, mutta en ole vielä ehtinyt tekemään. Testattavaa kun on niiin paljon. Mutta uskon, että on todella hyvää! 😛 Ottaisin mieluusti tätä palan, jos toisenkin 🙂
Kiitos Suklaapossu! Tämä resepti oli ollut jo pitkään minunkin ”leivontalistallani”. Sain hyvän syyn leipoa Korvapuustipäivänä 🙂
Voiko ohjetta tehdä kuivahiivalla?
Hei!
Voiko paistoaikaa lyhentää kuinka paljolla jos haluaa vaalempia pullia? Tai mitä muita kikkoja olisi (paistolämpötila, folio…)?
Jätä pullat voitelematta ja paista ala-tasolla. En lyhentäisi paistoaikaa ettei pullat jää raa’aksi..
Kiitos vastauksesta! Ehdin tehdä jo pullat mutta tuli sairaan herkullisia ilman kikkailujakin 🙈 Pullat katosi samassa illassa!! Niin ihana resepti!
Nam! Olipa hyviä 😍 Koko pelti kyllä meni 😋 Jos pullia jäisi yli, kuinka suosittelisit säilyttämään ton glazen vuoksi? Että pitäisikö jääkaappiin laittaa silloin?
Ihana kuulla! Kyllä laittaisin jääkaappiin kun siinä on maitoa ja tuorejuustoa 🙂
Terveisià Teneriffalta!
Juuri leivottu ja koskaan ennen ei taikina ole noussut nàin hyvin. Tein tupla-annoksen, vuokallisen ja peltillisen tavallisia puusteja. Reseptistà poiketen tein suolakinuskia pààlle. Taikina taitaa jààdà vakituiseksi muunlaisiin pulliinkin!
Hei! Jos leipoo pullia edellisenä iltana, voiko kuorrutteen laittaa vasta täysin jäähtyneitten pullien päälle aamulla?
Kyllä voi 🙂
onnistuuko gluteenittomana?
valitettavasti minulla ei ole kokemusta gluteenittomasta pullasta, kaikkea muuta olen kyllä tehnyt.
onnistuuko tämä ihan tylsästä kaupan valmis pullataikinasta?😅 gluteenitonta pullataikinas on todella vaikea leipoa niin mielummin käyttäisin suoraan kaupasta ostettua!
Kannattaa aina kokeilla 🙂 Itselläni ei ole kokemusta valmiista pullataikinasta, mutta ei myöskään gluteenittoman pullataikinan leivonnasta.
paljon kaloreita yhessä cinnamon rolls on ilman vanilja glaze?
en laske kaloreita – en valitettavasti osaa sanoa