Mehevät Kanelipullat – Cinnamon Rolls

Mehevät Kanelipullat – Cinnamon Rolls ohje lunastaa kaikki lupaukset!
Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää. Tapa on lainattu Ruotsin Kanelbullen Dags -päivästä, jota on vietetty Ruotsissa jo vuodesta 1999. Kun asuin Tukholmassa työnantajamme tarjosi kanelipullat jokaiselle työntekijälle aina kanelipullapäivänä! Ihanaa luksusta! Miten sinä voit viettää kanelipullapäivää? Tietenkin leipomalla ja syömällä korvapuusteja eli kanelipullia!
Itse leivoin kanelipullat jo viikonloppuna ja testasin hieman erilaista versiota perinteisistä korvapuusteista. Korvapuustihan on kanelilla, sokerilla ja voilla täytetty pulla. Kaikki nämä kriteerit löytyy kanelipullistani, jotka leivoin vuokaan ja joiden päälle kaadoin itsetehdyn tuorejuustolla ryhditetyn vaniljaglazeen. Näin syntyi amerikkalainen versio korvapuusteista eli Cinnabon, Cinnamon Rolls tai Cinnamon Bun.
Voi apua mitä herkkuja näistä tulikaan: pehmeitä, kuohkeita ja tahmeita pullia samaan aikaan! Pulla suorastaan sulaa suuhusi, kun se on vielä hieman lämmin. Siksi kannattaa olla todella varovainen näitä pullia leipoessa. Jos paikalla ei ole muita herkuttelijoita voi hyvin olla mahdollista, että ahmit koko vuoallisen pullia yksin. Tämä resepti on juuri sellainen ”To Die For” -resepti. Jos rakastat korvapuusteja, rakastat myös näitä!

Mehevät Kanelipullat – Cinnamon Rolls
Pullataikina: (noin 8-10 pullaa)
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa (tuore)
- 1 dl sokeria (tumma)
- 1 tl vanilja-aromia
- 0,5 tl suolaa
- noin 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita (+ sulaa voita voiteluun)
- (1 kanamuna voiteluun)
Vinkki! Lisää taikinaan halutessasi kardemummaa! Tuplaa ohje halutessasi vielä enemmän pullia ja leivo pullat pellille!
Täyte:
- kanelia
- 1 dl sokeria (tumma)
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää sokeri, suola ja vanilja sekoittaen maitoon.
- Lisää jauhoja n. 3 dl (puoli desiä kerrallaan) koko ajan taikinaa sekoittaen.
- Lisää lopuksi 1 dl kerrallaan loput jauhot ja alusta käsin tai monitoimikoneella taikinaa muutaman minuutin ajan.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti (esim. mikrossa).
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla.
- Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi brownievuoan pohjalle ja voitele reunat.
- Levitä voi tasaisesti nuolijalla taikinalevylle, ripottele päälle kaneli ja sokeri.
- Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (8-10 pullaa).
- Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Brownievuokaan mahtuu täydellisesti 10-12 pullaa aina 3 vierekkäin.
- Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
- Voitele pullat lopuksi voisulalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Vaniljaglaze tuorejuustolla:
- 2 dl tomusokeri
- 0.5 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl voita sulana
- 2 rkl maustamatatonta tuorejuustoa
- Mittaa tomusokeri, vanuljasokeri ja maito kulhoon, vispaa tasaiseksi.
- Lisää sula voi vipaten.
- Lisää lopuksi tuorejuusto 1 rkl kerrallaan ja vispaa
- Anna pullien jäähtyä hetki ja kaada glazeee lämpimien pullien päälle.
- Herkuttele!




Tiesithän, että korvapuusti on tutkitusti Suomen suosituin pulla? Tämän kertoo hiljattain tehty mielipidetutkimus ja myyntitilastot. Tänä vuonna myös Roosa-nauha kampanjan pullaksi on valittu roosalla raesokerilla koristeltu korvapuusti. Pullaa syödään Suomessa, kun tekee mieli herkutella ja sitä voi syödä mihin aikaan päivästä tahansa ja kenen kanssa tahansa! Onko tässä tarpeeksi hyviä syitä viettää Korvapuustipäivää? Kyllä on!
♥ Anni
Katso myös Sydän-Korvapuustit -resepti.

paljon kaloreita yhessä cinnamon rolls on ilman vanilja glaze?
en laske kaloreita – en valitettavasti osaa sanoa