Open Lasagne eli avolasagne ilman uunia

Open lasagne eli suomeksi avoin lasagne on moderni ja kevyempi versio perinteisestä lasagnesta. Nimi viittaa siihen, että ruoka ei ole paistettu uunissa, vaan lasagnelevyt ja täytteet kootaan avonaiseksi annokseksi lautaselle ja tarjoillaan heti.
Mielestäni Open Lasagne eli avolasagne ilman uunia on helppo ja nopea, mutta samalla myös enemmän ”fine dining” tyyppinen annoosa, jossa klassinen ruoka esitetään uudella tavalla. Ideana on tuoda lasagnen maut: pastalevyt, tomaatti- tai juustokastike, liha- tai kasvikset esiin selkeämmin ja raikkaammin.
Mun avolasagneen tulee ricottakreemiä, paahdettuja tomaatteja, paistettuja suppilovahveroita, rucolaa, parmesanjuustoa ja mausteita oman maun mukaan. Ahh tää on niin ihanaa!

Nautittiin tää avolasagne ihanan kevyen pinot noirin kanssa. Leyda Las Brisas Pinot Noir on täydellinen ruokaviini ja myös ruoanlaittajan viini. Las Brisas tarkoittaa merituulta, viini onkin kotoisin viileältä viinialueelta Chilen rannikolta. Yhdistin tämän marjaisan, harmonisen kevyen ja hennosti yrttisen punaviinin ihastuttavaan avolasagneen, joka hurmaa tänä syksynä ainakin meidän ruokapöydässä.
Open Lasagne ilman uunia
2 pääannosta tai 4 alkupalaa
- 4 lasagnelevyä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 250 g ricottaa
- 4-6 siivua ilmakuivattua kinkkua
- 250 g suppilovahveroita
- 200 g rucolaa
- 1-2 dl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- Huuhtele tomaatit, nosta uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa, mausta suolalla ja pippurilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Paahda tomaatteja 200 asteisessa uunissa noin 20 min.
- Vatkaa sillä aikaa ricotta kuohkeaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita pursotinpussiin.
- Paista ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi ja nosta lautaselle jäähtymään. Heitä peratut sienet pannulle ja paista noin 7 minuuttia kinkunrasvassa.
- Mittaa isoon kattilaan reilusti vettä, mausta reilulla suolalla ja keitä lasagnelevyt aldente. Nosta reikäkauhalla ja valuta levyt.
- Kokoa annos nostamalla lautaselle lasagnelevy, pursota päälle ricottavaahtoa, nostele päälle tomaatteja ja murenna rapea kinkku päälle. Nosta vielä sienet sekä rucolaa päälle ja taita lasagnen toinen puoli täytteiden päälle.
- Lisää toinen kerros täytteitä ja viimeistele annos raastetulla parmesaanijuustolla sekä lorauksella oliiviöljyä. Tarjoile heti!
HUOM! Lisää päälle vielä toinen lasagne levy ja täytä, jos tarjoilet pääruokana.

Viinisuositus: Tyylikkään monivivahteinen ja hennosti yrttinen Leyda Las Brisas Pinot Noir sopii täydellisesti yhteen sienien kanssa.

Ihanaa päivää!
/Anni


Myös näillä sopii
Herkutella
Arkiruokavinkki: HELPPO MEZE-LAUTANEN
Ihanat Raparperireseptit
Koristekurssi 24.10.2015 ja Arvonta Viini, ruoka & hyvä elämä messuille!
Itsenäisyyspäivän Pätkis-Kuppikakut (G)