• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta

Koristeet· Tekniikat

27 helmi
Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta

 

Reilun kolmen vuoden aikana olen oppinut erilaisia taitoja peruspullataikinasta sokerimassan käsittelyyn. Olen ahkera kursseilla kävijä ja leivontakursseille olen matkustanut New Yorkiin asti. Ahmin tietoa ja taitoja sekä rakastan puuhata erilaisten leivontaprojektien parissa. Minusta leivontakursseilla yhdistyy 3 asiaa:

  • Saat viettää aikaa rakkaan harrastuksen parissa
  • Opit uusia taitoja
  • Tutustut uusiin ihmisiin (jotka ovat yhtä innoissaan leivonnasta kuin sinä!)
Eilen opin taas yhden uuden taidon (tämä on ehkä se haastavin tähän mennessä): Langoitettu Ruusu. Päivä oli pitkä ja teimme ruusuja pienryhmässä seitsemän tunnin ajan. Alussa tuska oli suuri. En uskonut, että lähtisin kurssilta näin hieno ruusu leivosrasiassa kotiin! Lähdin kuitenkin. Kärsivällisyys ja sitkeys palkittiin. Langoitetun ruusun valmistaminen tehdään monessa eri vaiheessa, jokainen terälehti erikseen muotoillen.

 

Kurssin vetäjänä toimi superlahjakas: Triinu Paju T.P. Cake.  Ota yhteyttä Triinuun, jos olet kiinnostunut kursseista hän järjestää niitä kysynnän mukaan. Lue alempaa vielä hiukan ohjeita kukkakoristeiden tekoon!

 

Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta
Kukkakoristeisiin kannattaa aina käyttää kukkamassaa. Kukkamassa on tarkoitettu juuri aidon näköisten upeiden sokerikukkien tekoon. Massa kauliintuu todella ohueksi rikkoutumatta ja sitä on helppo käsitellä. Näiden lisäksi kukkamassa kuivuu normaalia sokerimassaa nopeammin, mistä syystä koriste pitää muotonsa paremmin. Itse suosin Squires Kitchenin kukkamassaa, jota löydät kaupastani useissa väreissä sekä valkoisena.

 

Kurssilla käsittelimme valmiin kuivuneen kukan terälehdet ja lehdet tomuväreillä, jonka jälkeen niihin siveltiin kakkukoristeiden kiiltolakkaa. Jos katsot tarkkaan kuvissa näkyvien vihreiden lehtien pintaa, on se vahamainen ja todella aidon näköinen. Tämän efektin saa aikaan juurikin kiiltolakalla.

 

 Kuvissä näkyvät tuotteet löydät verkkokaupastani, linkit vielä kertaalleen alla:

 

  • Vaaleanpunainen Kakkustandi
  • Pinkki Kukkamassa
  • Kiiltolakka koristeille
  • Polkadot keittiöpyyhe

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta
Squires Kitchenin kukkamassat ovat erittäin laadukkaita ja gluteenittomia. Jo pelkät pakkaukset ovat näissä herkulliset ja lupaavat! ❤

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kaakao-Banaanikakku (Gluteeniton)
Seuraava artikkeli: Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nanna sanoo

    1.3.2017 07:45

    Käsittämättömän upea ruusu! Ja nuo lehdet!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2017 09:21

      Kiitos Nanna 🙂 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  2. Nelli L sanoo

    3.3.2017 08:37

    Kaunis 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.3.2017 09:41

      Kiitos Nelli 🙂 <3 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Satu - Rauharentola sanoo

    5.3.2017 03:44

    Niin kaunis ?, olet taitava.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.3.2017 05:22

      Kiitos Satu 🙂 Ihanaa viikkoa!

      Vastaa
  4. Nina / Monta syytä rakastaa sanoo

    15.5.2017 11:23

    Wau ihan mieletön! Itseänikin kiinnostaisi erilaiset kurssit mutta en tiedä mistä löytää… Sopiiko tämä kukkamassa muuten muiden kakkukoristeiden tekoon? Itselläni on vain huonoja kokemuksia sokerimassasta ja esimerkiksi tulevana viikonloppuna pitäisi tehdä ristiäiskakkuun tennarit…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2017 13:39

      Moi Nina, kiitos paljon 🙂 Kannattaa liittyä Leivotaan -ryhmään Facebookissa. Sitä kautta liikkuu paljon mainoksia erilaisista kursseista. Pullahiiren sivuilta voi myös löytää tietoa erilaisista leivonta-kursseista. Tämä massa soveltuu myös muiden koristeiden tekoon, mutta vielä lämpimämmin suosittelen muotoilumassaa:

      https://www.anninuunissa.com/muotoilumassat-c-8_18_68.html

      Vastaa
  5. Ilona sanoo

    5.2.2018 19:56

    Upean näköinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2018 09:32

      Kiitos Ilona <3 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios