Viikon bloggaaja – vähän lisää minusta!

Viikon bloggaaja - vähän lisää minusta!

Heippa ja ihanaa uutta viikkoa! Tänään teille herkkusuille ei ole luvassa uutta kesäisen herkullista reseptiä vaan hiukan pohdintaa ja ehkä paljastuksiakin minusta! Tulisiko tässä ilmi jotain uutta? Toivottavasti. Olen valittu Foodlover.fi -sivuston viikon bloggaajaksi ja sen kunniaksi vastasin pieneen haastatteluun, jotta te lukijat oppisitte tuntemaan minut hiukan paremmin. Koska uskon kuvien voimaan ja kuten jo monesti olen todennut: ”kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa” löytyy tästä postauksesta myös kuvia – omia suosikkejani.


Viikon bloggaaja – vähän lisää minusta!

Miksi Annin Uunissa? 

Voi kumpa pääsisin takaisin hetkeen, jolloin valitsin blogille nimen! En muista 100% miten tämä nimi syntyi. Sen muistan, etten halunnut käyttää pohtimiseen liikaa aikaa ja nimen piti olla yksinkertainen. Halusin sivuston nopeasti auki, jotta päässäni myllertävät reseptit pääsisivät arkistoon. Blogi oli aluksi suunnattu vain ystävilleni ja sukulaisille. Muistan tarkasti sen, että halusin oman nimeni olevan osa blogin nimeä, jotta se yhdistyisi minuun luonnollisesti.

Blogin avasin siksi, että saisin reseptini kirjalliseen muotoon ja helposti ystävien ja sukulaisten saataville. Olin jo pitkään ollut vastuussa jälkiruokien suunnittelusta ja toteutuksesta. Juhlien jälkeen reseptejä aina kyseltiin – eikä niitä ollut antaa. Loppu on historiaa.. bloggaaminen, kuvaaminen ja koko blogimaailma vei mennessään.

Mikä on parasta bloggaamisessa ja mikä taas haastavinta?

Parasta bloggaamisessa on ehdottomasti itsensä toteuttaminen. Olen aina tykännyt leipomisesta, kaikesta kauniista ja myös herkuista. Leipomalla, kuvaamalla ja sommittelemalla pääsen toteuttamaan ”taiteellista” puoltani. Yksi bloggaamisen parhaista puolista on ehdottomasti ollut myös ystävyyssuhteet, joita on voinut solmia yhteisen kiinnostuksen ansioista. Olen myös kehittynyt kirjoittajana, kuvaajana ja tehnyt itselleni ammatin bloggaamisen kautta!

Haasteitakin löytyy: tietotekniikka. Oi kiitos pikkuveljelleni, joka on ollut suurena apuna bloggaajaurani alusta asti. Koodipätkät ja muut blogin sisältöön sekä ulkoasuun vaikuttavat jutut eivät ole minun vahvinta puoltani. Olen ollut hiukan pulassa lähiaikoina kun suunnittelen tällä hetkellä uutta ulkoasua ja alustan vaihtoa. Onneksi on veli ja muutakin ammattilaisapua tarjolla!

Kolme suosikkiblogiani ja Instagram-suosikkini:

Kun aloitin noin 3,5 vuotta sitten oman blogini en osannut nimetä yhtään blogia. En ollut blogien lukija eikä blogimaailma ollut minulle muutenkaan tuttu. Olen edelleen hieman huono seuraamaan säännöllisesti blogeja ja tällä hetkellä ne blogit joita ”seuraan” ovat lahjakkaiden blogituttujeni käsialaa. Käyn ihastelemassa lähinnä kuvia ja kuulumisia näissä blogeissa. Tietenkin myös  inspiroidun resepteistä ja seuraan trendejä – varsinkin ruokablogeissa, jotta leivonnan ohella myös ruoanlaitto sujuu minulla joten kuten. Apua – tämä oli oikeasti vaikea kysymys. Haluan nimetä enemmän kuin kolme – mielellään kaikki. Tässä nyt lista niistä blogeista, joiden sivuilla vierailen kaikista useimmin:

Sweet Food Of Mine 
Beach House Kitchen
Peggyn Pieni Punainen Keittiö
Liemessä
Kakkukatri
Kokit ja Potit
Viimeistä murua myöten
Suklaapossu
Lunni leipoo
Doron kakku

Instagramissa inspiroidun, huokailen ja kuolaan näitä tilejä:


@emmaslieblingsstuecke (Kuvat, kakut ja kukat)
@sweetbakeshop (Tessan tyyli kaikessa: kuorrutteista keksien kokoon on ihastuttavaa)
@toplessbaker (Ahh täyttyykö perustella? Mies, joka leipoo – ilman paitaa 😉 Huom myös ainoa youtube-kanava, jota seuraan säännöllisesti! ❤)Mikä on onnellisin muistosi bloggaamiseen liittyen?


Liittyykö tämä tarpeeksi bloggaamiseen? Päätän, että kyllä. Bloggaaminen on minulle melkein kun elämäntapa nyt kun se on myös työni. Se seuraa sopivassa määrin kaikialle – myös matkoilleni ja siitä syystä tämä muisto on jäänyt vahvasti mieleen. Olin matkalla New Yorkissa mieheni kanssa. Otin osaa Cupcake-kurssille (voit lukea lisää täältä), jonka aikana mieheni oli katsomassa lätkää kurssipaikan lähettyvillä. Hän haki minut ja ison laatikollisen kuppikakkuja kurssilta (monen tunnin päästä) ja suuntasimme kohti hotellia. Päällä oli melkoinen jetlag ja kello oli paljon – mieheni yritti houkutella avaamaan kuppikakkurasian vasta aamulla (yllätys oli tarkoitus selvitä vasta aamulla). Saavuttuamme hotellihuoneeseen juuri ennen kuin olin laittamassa kuppikakut jääkaappiin sanoin, että kakut oli pakko tarkastaa, etteivät ne ole matkalla kaatuneet ja menneet lyttyyn. Avasin laatikon ja sisältä kuppikakkujen keskeltä löytyi rasia, jonka sisällä oli sormus, joka on vasemmassa nimettömässäni edelleen ❤Vinkkini aloittavalle bloggaajalle:


Ensimmäinen sääntö: Intohimo näkyy tekemisessä ja välittyy lukijoille. Tee sitä mitä rakastat ja tee se kunnolla. Toinen: Ole aktiivinen ja tutustu muihin bloggaajiin sosiaalisessa mediassa ja muualla. Kolme: Pyydä rohkeasti apua, me autamme mielellämme! Lopuksi: Muista bloggaamisen kirjoittamattomat säännöt! Älä kopioi tai varasta, muista tehdä vastapalveluksia ja arvosta annettua apua.


Mitä arvostat muissa ihmisissä?


Rehellisyyttä, iloisuutta ja positiivisuutta. Positiivisuus tarttuu, se on kuin magneetti! Samoin kun hymy. Iloisten ja positiivisten ihmisten seurassa viihdyn parhaiten.


Mikä on elämäsi paras päätös?


Muutin elämäni suunnan vuosi sitten, kun jätin pitkäaikasen vakituisen työni ja aloitin matkani yrittäjänä. Pelkäsin suunnattomasti. Mitä? Epäonnistumista, riskejä ja taloudellista tilannetta. Pelkäsin myös palautetta ja sitä miten minut hyväksyttäisiin yrittäjänä. Kaikki nämä asiat ovat varmasti luonnollisia samassa tilanteessa oleville. Ilman riskejä ei ole onnistumisia. Päätin ottaa riskin ja yrittää. Se on elämäni paras päätös. Olen onnellinen kun teen juuri sitä mitä rakastan, vaikka edessä oleva matka on vielä pitkä siihen mikä on lopullinen tavoitteeni.

Outo tapa, josta moni ei tiedä

Ehkä tämä oli jo tiedossa… Kerään kaikkea leivontaan liittyvää ”krääsää” ja myyn sitä myös verkkokaupassani. Sain pakkomielteen donitsiuimarenkaaseen viime kesänä – nyt minulla on niitä kaksi ja myös Pretzel (nämä ovat aina lomalla mukana, jos hotellissa on uima-allas). Macaron ja kuppikakkuhuulikiillot löytyvät aina laukustani. Työhuoneeni seinällä on tauluja ja kelloja, joissa on pastellisia leivonnaisia ja sanontoja kuten ”Donut Worry, Be Happy” tai ”Dessert First”. Leivontaan liittyvät avaimenperät, munakellot, kahvimukit yms. kaikki löytyy. Ja tärkein! Kaikissa näissä tilpehööreissä on plussaa, jos ne ovat pinkkejä.

Asia, josta pidän itsessäni


Luovuus.

Viikon bloggaaja - vähän lisää minusta!

 

Jatka lausetta:

Nolottaa myöntää, mutta… menetän malttini helposti ja olen dramaattinen. Saan tästä palautetta usein kotona. Hei mutta palaudun yhtä nopeasti normaalitilaan!

Vapaa-ajallani… mieluiten matkustan! Nyt yrittäjänä vapaa-aikani rajoittuu lomiin (jos niitä on) ja viikonloppuihin. Silloin koitamme aina poistua mieheni kanssa vähän kauemmaksi kotoa, jotta saamme irtiottoa työhön sekä arkeen.

Haluaisin oppia… kärsivällisyyttä. Olen hieman ”kaikki heti ja nyt” -tyyppi.

Kun kukaan ei näe… katson tv:stä roskaa ja syön nutellaa lusikalla suoraan purkista. Nämä aivottomat ja herkulliset tv-hetket ovat usein ainoita hetkiä päivässä kun hengähdän enkä ajattele yhtään mitään 🙂

10 vuoden kuluttua… olen toivottavasti onnellinen, terve ja teen edelleen sitä mitä rakastan!

Viikon bloggaaja - vähän lisää minusta!
♥ Anni
Psst.. seuraathan minua jo somessa?

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Ihana valoisa Anni <3 Olipa kiva lukea ja oppia sinusta enemmän! Oli hauskaa lukea, että meitä yhdistää tuo dramaattisuus 🙂 Mutta, sama täällä.. aika nopeasti palaudun siihen normaalitilaan minäkin 🙂

    1. Kiitos Sari <3 Aina jännittää nämä "ei resepti postaukset" ja millaista palautetta niistä saa. Hihi käytän tätä kotona jatkossa 😉 muitakin dramaattisia yhtä nopeasti palautuvia naisia löytyy <3 ihanaa viikkoa sinulle!

  2. Oih, kiitos kohteliaisuudestasi! Olet myös minun suosikkiblogini, kiitos upeiden kuviesi, reseptiesi & positiivisuutesi. Silloin jos elämässä tulee takaiskuja, niin voin vaan suositella vierailua blogissasi, sen jälkeen elämä hymyilee makeasti. Iso hatunnosto, että olet lukijoillesi helposti lähestyttävä, aito ja teet tätä aidolla sydämelläsi. Mitä upeinta kevättä & toivottavasti törmäillään tapahtumissa!

    1. Kiitos Heli kommentista ja ihanista mieltä lämmittävistä kehuista 🙂 Oli kiva nähdä pikaisesti eilen. Toivottavasti nähdään taas pian jossain – olet aina niin aurinkoinen – juuri sellainen positiivinen ihminen, jonka seurassa viihtyy kuka vain! Ruokakuviasi on lisäksi mahtava kuolta!

  3. Vihdoinkin ehdin kirjoittamaan! Piti jo heti sillon toukokuussa, mutta aika kulkee sellaista vauhtia ettei perässä pysy.. 🙂 Mutta olipas kiva lukea sinusta lisää! Sinulla on ihana positiivinen blogi, käyn vilkuilemassa täällä melko useinkin uusia ohjeita, vaikka harvoin ehdin jättämään kommenttia. Ihana kuulla, että Suklaapossu on luetuimpien blogien joukossa <3

    1. Awww miten ihanaa, että kävit jättämässä terveiset 🙂 Kiitos paljon! Sama ongelma on usein itselläni – harvoin kerkeää kommetoida niin paljon kuin haluaisi 🙂 Sinun blogissasi on ihana käydä kurkkimassa valovoimaisia ja kauniita kuvia sekä toimivia reseptejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *