• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE (G)

Gluteeniton· Joulu· Pikkumakeat· Uusivuosi

21 marras

KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE

Tämä ohjeen ei pitänyt koskaan päätyä tänne blogin puolelle. Muutama viikko sitten meillä oli illallisvieraita kotona ja kuvasin Instagramin tarinoiden puolelle videon, jossa hauduttelin päärynöitä kinuskissa. Idea tuon videon laittamiseen syntyi yhtä nopeasti kuin tämä jälkiruokakin. Piti saada pöytään jotain helppoa, ihanan herkullista ja tunnelmaan sopivaa. Söimme alkuun kurpitsakeittoa, pääruoaksi ruusukaaleja ja uunikanaa. Jälkiruokana toimi täydellisesti siis kinuskissa haudutetut päärynät & kauracrumble. Ja voi luoja tästä tuli herkkua! Itseasiassa en ihmettele enää sitä viestivyöryä, jonka sain teiltä. Halusitte ohjeen ja tässä se on.

KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE

Kaupoissa on nyt ihania päärynöitä. Ihanimpia niistä ovat kotimaiset päärynät, joita meillä on syöty jo useamman viikon ajan sellaisenaan, smoothiessa ja tässä jälkiruoassa. Kokeile myös päärynäpaistosta, jonka ohjeen löydät täältä.

Seuraan hulluna Masterchef Australiaa ja eräässä jaksossa muutamia viikkoja sitten joku kilpailijoista haudutti omenoita kinuskissa. Päätin, että tuota on pakko kokeilla, mutta valitsinkin omenoiden tilalle päärynät. Päärynät kypsyvät ihanan pehmeiksi ja imevät kinuskin makua itseensä pannulla. Kun kuvasin tätä postausta unohdin laittaa jäätelöpallon annoksien päälle, koska tämä jälkkäri on ihan sairaan hyvää ilman jäätelöä. Lämpimänä, rapeana ja mehukkaana. Kauracrumble on super rapeaa ja jopa vähän suolaista minkä takia se sopii täydellisesti yhteen kinuskin kanssa.

Nyt pikkujoulukauden ollessa kuumimmillaan laittaisin kinuskiin ja crumbleen vielä hiukan jouluisia mausteita, kuten kanelia ja kardemummaa. Hei tägääthän oman kuvasi Instagramissa #anninuunissa niin pääsen katsomaan mitä teillä tykättiin tästä herkusta!


KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE (G)

4 annosta

Ohje

  • 4 (kotimaista) päärynää
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • sormisuolaa
  • (halutessasi voit lisätä jouluisia makuja kuten kanelia tai kardemummaa)
  1. Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat.
  2. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri isolle pannulle. Sekoittele tasaiseksi.
  3. Keitä hetken aikaa keskilämmöllä ja lisää päärynät hautumaan leikkuupinta vasten pannua.
  4. Anna kinuskin paksuuntua ja päärynöiden hautua noin 15 minuuttia miedolla lämmölllä. Voit välillä sekoitella kinuskia puuhaarukalla.
  5. Nostele kinuskia aina välillä päärynöiden päälle ja varo ettet riko päärynöitä.
  6. Voit koittaa esimerkiksi hammastikulla päärynöiden kypsyyden. Kun tikku uppoaa helposti päärynään ovat ne valmiita.
  7. Lisää lopuksi sormisuolaa ja muita mausteita kinuskin pinnalle.

Kauracrumble

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 75 g voita
  • 1 vaniljatangon siemenet (tai ruohittua vaniljaa/vaniljasokeria)
  • 2 rkl ruokosokeria (tai tavallista)
  1. Sulata voi ja mittaa muut aineet sekaan. Sekoita hyvin.
  2. Levitä crumble paistovuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki! Tee crumble etukäteen! Mausta halutessasi jouluun sopivasti kanelilla tai kardemummalla. 

GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Kokoaminen

  1. Nosta kauracrumblea lautasille ja nosta sen päälle kaksi päärynän puolikasta.
  2. Nostele kinuskia oman maun mukaan annoksen päälle.
  3. Viimeistele halutessasi vaniljajäätelöllä.
  4. Tarjoile hiukan lämpimänä, jolloin jälkiruoka on parhaimmillaan.
  5. Voit tarjota loput kinuskit kannusta, jolloin herkuttelijat voivat lisätä kinuskia annoksen päälle.

KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLEKINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE

Aika rientää ja kohta on jo joulukuu. Muistathan, että löydät kaikki viime vuosien jouluohjeet yläpalkista JOULU -kategorian alta eli täältä.

Ihanaa viikon jatkoa!

♥ Anni


Lisää jouluisia herkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku
Seuraava artikkeli: Portugalin helmet: Lissabon & Lagos »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    22.11.2019 16:13

    Tämä herkku näyttää just niin syntisen hyvältä kuin taatusti on <3 Ihanaa viikonloppua Anni.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.11.2019 14:23

      Kiitos samoin Peggy <3 Tämä oli ihanaa 😛 Nams!

      Vastaa
  2. Anniina sanoo

    2.12.2019 13:14

    Vau! Testiin menee!😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2019 10:36

      Jee 🙂 Tämä on superhyvää!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios