• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Jäätelö

1 syys

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke vei sydämeni muutama viikko sitten Töyrylän Kartanon illallispöydässä, jossa sitä tarjoiltiin jälkiruokana illallisella. Töyrylän isännän semifreddo oli maustettu limoncellolla, joka sopi niin ihanasti tähän silkkiseen jälkiruokaan. Lue lisää kartanovierailusta täältä.  Pyysin reseptin isännältä, mutta totta kai unohdin sen viikkojen kuluessa. Pitäisi aina kirjata ylös, mutta mielestäni onnistuin hyvin reseptin jäljittelyssä. Limoncelloa ei kaapistani löytynyt, joten se pikantti maku jää minun versiosta puuttumaan.

Semifreddo on jäätelön tapainen italialainen jälkiruoka ja herkku, joka on parhaimmillaan hiukan sulana. Semifreddo tarkoittaa sanatarkasti puoliksi pakastettua tai puolikylmää. Yritän kuvailla tätä herkkua vielä hiukan. Suutuntumasta tulee mieleen jäädytetty pehmeä mousse tai jäädykkeen ja kermajäätelön risteytys. Koostumus ja maku on kerrassaan ihana eikä missään nimessä jää kakkoseksi jäätelölle. Mielestäni tätä herkkua voi sanoa semifreddoksi, jäädykkeeksi tai jäätelöksi.

Semifreddo tehdään valkuaisista, keltuaisista, sokerista ja kermasta. Kaikki vatkataan eri kulhoissa kuohkeaksi ja yhdistetään. Sen jälkeen massa pakastetaan. Vatkauksessa kannattaa olla tarkka. Nimittäin kuohkeat seokset takaavat samettisen pehmeän ja täyteläisen semifreddon.

Jouduin palauttamaan eilen illalla (herkutellessani) mieleeni tämän herkun raaka-aineet pariin kertaan. Kyseessä on tuhti herkku, vaikka puolukat sitä hieman keventävätkin. Ihan koko annosta ei kannata yksin ahmia. Puolukka-Semifreddo olisi täydellinen jäkiruoka kinuskilla höystettynä vaikka rapujuhlissa!

Semifreddo kannattaa hyydyttää silikoniseen vuokaan, josta sen saa nätisti paineltua ulos tarjolle. Käytin itse uutta Bombé -silikonivuokaani, jonka ansiosta semifreddostani tuli näin kaunis myös muodoltaan. Vuoassa on muotoiltuna 8 pyörrettä/palaa/osaa, jotka ovat täydellisiä annoskokoja. Semifreddostani siis riittää hyvin kahdeksalle hengelle.


Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Ohje: (n. 8 hlö)

  • 0.5 dl hienoa sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 200 g puolukoita
  • 2 valkuaista
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vispikerma
  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
  2. Lisää puolukat sokeriveteen ja sekoittele. Riko muutama puolukka, mutta älä kaikkia. Jäähdytä seos kunnolla.
  3. Vatkaa valkuaiset + 0.5 sokeria, keltuaiset + 0.5 dl sokeria ja kerma kaikki eri kulhoissa (puhtailla välineillä) kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita puolukkaseos keltuaisvaahtoon ja sekoita.
  5. Lisää seuraavaksi kerma käännellen massaan.
  6. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen massaan.
  7. Kaada seos silikoniseen vuokaan ja jäädytä noin 4 tuntia tai yön yli peitettynä pakastimessa.

Vinkki! Massa riittää loistavasti Bombé -silikonivuokaan, jota käytin.  Minulla jäi vain 2 dl massaa yli ja tein niistä pieniin kulhoihin annoskokoiset semifreddot. Näin pääsin koemaistamaan herkkua.  

Koristeluun:

  • Puolukoita

Vinkki! Tarjoile puolukkajäädyke lämpimän kinuskikastikkeen kanssa! 

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Mitä sinä aiot leipoa puolukoista?

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Punajuurilatte
Seuraava artikkeli: Makarskan Riviera – Kroatia »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anu / Say It Anyway sanoo

    1.9.2017 19:20

    Hei, tätä mun on pakko kokeilla! Ihana näköinen ja monesti kaivannutkin jotain uutta ideaa mitä voisi puolukasta tehdä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2017 20:18

      Hei Anu 🙂 Kiva kun bongasit tämän. Voin kertoa, että tämä on kyllä taivaallista. En osaa itse käyttää puolukkaa niin monipuolisesti. Tästä tuli uusi jälkiruokahitti meille 🙂 ja voi tehdä muuten läpi vuoden, jos pakastimesta löytyy puolukkaa!

      Vastaa
  2. Minnea sanoo

    4.9.2017 12:26

    Oi, miten ihanan näköinen! Tämä menee kyllä testiin. Maistuu varmasti taivaalliselta!

    Minäkin olen tänään blogissa puolukka-aihessa, nimittäin tein puolukkaleipää:
    http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/helppo-ja-herkullinen-puolukkaleipa

    Vastaa
    • Anni sanoo

      4.9.2017 15:10

      Kiitos Minnea 🙂 Tämä on taivaallista! Pitää käydä kurkkaamassa tuo sinun herkullinen leipäresepti!

      Vastaa
  3. Minou sanoo

    28.7.2021 12:23

    Tätä täytyy kyllä tehdä. Voin kuvitella maun jo etukäteen mutta saattaa tulla vieläkin paremman makuinen herkku. Puolukat ja kinuski on todella maistuva yhdistelmä. Ostin juuri uuden vuoan joka sopii hienosti jälkiruokien tekoon.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2021 13:35

      Tämä on aivan ihana ohje!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavast Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavasti @pastamuijat mansikkasemifreddon ohje 🍧Semifreddo alle Fragole 🍓

OHJE ( 2 pientä tai yksi iso)

3 valkuaista
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
3 keltuaista
1 dl sokeria

Lisäksi

450 g mansikoita
0,5 dl sokeria 
1 vaniljatangon siemenet 
sitruunan kuorta

Mittaa kaikki aineet pitkään kulhoon ja aja tasaiseksi. 

Valmista ensin mansikkasurvos (yllä)
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta sivuun. Vatkaa keltuaiset, mascarpone ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto. Lisää sekaan varovasti mansikkasurvos. Kaada massat noin puolen litran kakkuvuokiin tai yhteen litran vuokaan. Laita vuoka/ vuoat pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Ota Semifreddo esille 10 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele mansikoilla. 

#semifreddo #anninuunissa
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kesän ensimmäinen mansikkakakku 🍓 Suora link Kesän ensimmäinen mansikkakakku 🍓

Suora linkki reseptiin löytyy profiilista 🫶🏻 #anninuunissa
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Prosecco Time 🥂 … kauhea ikävä Italiaan, k Prosecco Time 🥂

… kauhea ikävä Italiaan, kuten aina. Stoorien puolella muistellaan jälleen #anninmatkat 🤌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios