• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Jäätelö

1 syys

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke vei sydämeni muutama viikko sitten Töyrylän Kartanon illallispöydässä, jossa sitä tarjoiltiin jälkiruokana illallisella. Töyrylän isännän semifreddo oli maustettu limoncellolla, joka sopi niin ihanasti tähän silkkiseen jälkiruokaan. Lue lisää kartanovierailusta täältä.  Pyysin reseptin isännältä, mutta totta kai unohdin sen viikkojen kuluessa. Pitäisi aina kirjata ylös, mutta mielestäni onnistuin hyvin reseptin jäljittelyssä. Limoncelloa ei kaapistani löytynyt, joten se pikantti maku jää minun versiosta puuttumaan.

Semifreddo on jäätelön tapainen italialainen jälkiruoka ja herkku, joka on parhaimmillaan hiukan sulana. Semifreddo tarkoittaa sanatarkasti puoliksi pakastettua tai puolikylmää. Yritän kuvailla tätä herkkua vielä hiukan. Suutuntumasta tulee mieleen jäädytetty pehmeä mousse tai jäädykkeen ja kermajäätelön risteytys. Koostumus ja maku on kerrassaan ihana eikä missään nimessä jää kakkoseksi jäätelölle. Mielestäni tätä herkkua voi sanoa semifreddoksi, jäädykkeeksi tai jäätelöksi.

Semifreddo tehdään valkuaisista, keltuaisista, sokerista ja kermasta. Kaikki vatkataan eri kulhoissa kuohkeaksi ja yhdistetään. Sen jälkeen massa pakastetaan. Vatkauksessa kannattaa olla tarkka. Nimittäin kuohkeat seokset takaavat samettisen pehmeän ja täyteläisen semifreddon.

Jouduin palauttamaan eilen illalla (herkutellessani) mieleeni tämän herkun raaka-aineet pariin kertaan. Kyseessä on tuhti herkku, vaikka puolukat sitä hieman keventävätkin. Ihan koko annosta ei kannata yksin ahmia. Puolukka-Semifreddo olisi täydellinen jäkiruoka kinuskilla höystettynä vaikka rapujuhlissa!

Semifreddo kannattaa hyydyttää silikoniseen vuokaan, josta sen saa nätisti paineltua ulos tarjolle. Käytin itse uutta Bombé -silikonivuokaani, jonka ansiosta semifreddostani tuli näin kaunis myös muodoltaan. Vuoassa on muotoiltuna 8 pyörrettä/palaa/osaa, jotka ovat täydellisiä annoskokoja. Semifreddostani siis riittää hyvin kahdeksalle hengelle.


Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Ohje: (n. 8 hlö)

  • 0.5 dl hienoa sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 200 g puolukoita
  • 2 valkuaista
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vispikerma
  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
  2. Lisää puolukat sokeriveteen ja sekoittele. Riko muutama puolukka, mutta älä kaikkia. Jäähdytä seos kunnolla.
  3. Vatkaa valkuaiset + 0.5 sokeria, keltuaiset + 0.5 dl sokeria ja kerma kaikki eri kulhoissa (puhtailla välineillä) kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita puolukkaseos keltuaisvaahtoon ja sekoita.
  5. Lisää seuraavaksi kerma käännellen massaan.
  6. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen massaan.
  7. Kaada seos silikoniseen vuokaan ja jäädytä noin 4 tuntia tai yön yli peitettynä pakastimessa.

Vinkki! Massa riittää loistavasti Bombé -silikonivuokaan, jota käytin.  Minulla jäi vain 2 dl massaa yli ja tein niistä pieniin kulhoihin annoskokoiset semifreddot. Näin pääsin koemaistamaan herkkua.  

Koristeluun:

  • Puolukoita

Vinkki! Tarjoile puolukkajäädyke lämpimän kinuskikastikkeen kanssa! 

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke

Mitä sinä aiot leipoa puolukoista?

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Punajuurilatte
Seuraava artikkeli: Makarskan Riviera – Kroatia »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anu / Say It Anyway sanoo

    1.9.2017 19:20

    Hei, tätä mun on pakko kokeilla! Ihana näköinen ja monesti kaivannutkin jotain uutta ideaa mitä voisi puolukasta tehdä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2017 20:18

      Hei Anu 🙂 Kiva kun bongasit tämän. Voin kertoa, että tämä on kyllä taivaallista. En osaa itse käyttää puolukkaa niin monipuolisesti. Tästä tuli uusi jälkiruokahitti meille 🙂 ja voi tehdä muuten läpi vuoden, jos pakastimesta löytyy puolukkaa!

      Vastaa
  2. Minnea sanoo

    4.9.2017 12:26

    Oi, miten ihanan näköinen! Tämä menee kyllä testiin. Maistuu varmasti taivaalliselta!

    Minäkin olen tänään blogissa puolukka-aihessa, nimittäin tein puolukkaleipää:
    http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/helppo-ja-herkullinen-puolukkaleipa

    Vastaa
    • Anni sanoo

      4.9.2017 15:10

      Kiitos Minnea 🙂 Tämä on taivaallista! Pitää käydä kurkkaamassa tuo sinun herkullinen leipäresepti!

      Vastaa
  3. Minou sanoo

    28.7.2021 12:23

    Tätä täytyy kyllä tehdä. Voin kuvitella maun jo etukäteen mutta saattaa tulla vieläkin paremman makuinen herkku. Puolukat ja kinuski on todella maistuva yhdistelmä. Ostin juuri uuden vuoan joka sopii hienosti jälkiruokien tekoon.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.7.2021 13:35

      Tämä on aivan ihana ohje!

      Vastaa
  4. sirpa sanoo

    23.12.2022 13:29

    Isoäitini opetuksien mukaan valkuaiset, keltuaiset ja kerman voi vatkata _SAMOILLA_ vatkaimilla, kunhan tekee sen juuri tuossa järjestyksessä: ensin valkuaiset, sitten keltuaiset (jos kuuluu reseptiin) ja lopuksi kerma: kaikki vatkaantuu hyvin, eikä tarvitse pestä ja kuivata vatkaimia välissä!

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013 tasapainoittamaan analyyttista työtäni. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios