• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sliders eli ihanat minihampurilaiset!

Sämpylät

8 loka

Taas jotain pieniä, sööttejä ja herkullisia juttuja tehtiin meidän keittiössä. Olen aivan ihastunut näihin slidereihin eli minikokoisiin hampurilaisiin. Harmillisesti näitä ei löydy juurikaan ravintoloiden listoilta Suomesta. No, onneksi näitä pääsee tekemään itse kotikeittiössä ja täytteetkin saa valita omien mieltymysten mukaan.

Tarjoilimme näitä söpöjä minihampurilaisia eli slidereita illanistujaisissa meillä kotona. Illan teema oli Amerikka ja tarjolla oli näiden pienien hampurilais-alkupalojen jälkeen uunissa haudutettuja kananreisiä lisukkeinaan muun muassa perinteinen mac and cheese, caesar salaattia ja bataattiranskalaisia. Erilaiset kastikkeet ja dipit kruunasivat jenkki-illan. Teimme kaiken alusta loppuun itse ja teeman innoittajana oli New Yorkin matkamme, josta voit lukea lisää täältä. Jälkiruoaksi söimme, mitä muutakaan kuin kuppikakkuja. Vadelma kuppikakkujen reseptin julkaisen myöhemmin.

Tämä sämyläohje on alunperin New York Timesissa julkaistu ohje, hieman muunneltuna sopimaan näiden pienten sämpylöiden paistoon. Tällä reseptillä tulee takuu pehmeät ja ”höttöiset” sämpylät, kunhan vaan jaksat kohottaa taikinaa rauhassa! Takuu maukasta, vaikkakin hieman aikaa vievää.


Sliders eli ihanat minihampurilaiset!

Taikina (18-20 kpl)

  • 2,5 dl vettä
  • 3 rkl maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl voita sulatettuna

Voiteluun

  • 1 muna
  • vettä

Päälle

  • Seesaminsiemeniä
  1. Vaihe 1
    Mittaa vesi ja maito ja lämmitä neste kädenlämpöisäksi.
    Lisää kuivahiiva ja sokeri maitoseokseen ja jätä seisomaan noin 5 minuutiksi.
    Mittaa jauhot ja suola ja sekoita keskenään.
    Lisää kevyesti vatkattu muna, jauhoseoksesta puolet, sula voi ja loput jauhoista hiivanesteeseen.
    Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneessa kiinteäksi (noin 5 minuuttia taikinaterällä vaivattuna).
    Peitä kulho liinalla ja jätä nousemaan noin kahdeksi tunniksi, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  2. Vaihe 2
    Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä ja hieman litteitä sämpylöitä.
    Jätä sämpylät kohoamaan liinan alle vielä 1-2 tunniksi.
  3. Vaihe 3
    Laita uuniin astia, johon on mitattu noin 2 dl vettä (astiasta nouseva vesihöyry tekee sämpylöistä täydellisiä paiston aikana). Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
    Voitele sämpylät munavesiseoksella ja ripottele päälle seesamin siemeniä.
    Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
  4. Vaihe 4
    Anna sämpylöiden jäähtyä hieman ja sahaa ne sitten kahteen osaan.
    Kokoa sämpylöistä hampurilaisia oman mielikuvituksen mukaan. Meillä luotettiin perinteisiin. Paistoimme itse jauhelihapihvit ja sujautimme väliin aitoa cheddaria ja suolakurkkua.

Vinkki! Punnitse taikinapallot noin 35 g ja pyöritä  minikokoisia sämpylöitä. Itselläni tuli ihan vähän liian suuria sämpylöitä, koska sämpylät kohoavat huomattavasti uunissa ja kohottaessa. 


Katso arkiruokavinkkejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

22 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Perinteinen Marja-kermakakku
Seuraava artikkeli: Minikokoiset Vadelma Cupcakes »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Siru sanoo

    8.10.2014 18:50

    Ah no kyllä nyt herahti vesi kielelle ja tuli ihanat muistot mieleen jenkkiajoiltani 🙂 Pitäisi joskus tehdä slidereita itsekin, niin käteviä pikkutarjottavia vaikka isommallekin porukalle! Mainitsemasi bataattiranskalaiset ovat myös aivan älyttömän herkkuja, harmi ettei niitä oikein saa Suomesta ellei itse tee :/ Bataattiranskikset olivat meinaan mun vakiovalinta lemppariravintolassani Vegasissa. Kylläpäs tää postaus nyt inspiroi mua keittiöön! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2014 03:42

      Siru tiesin että varsinkin sinä tykkäät tästä postauksesta jenkkitaustasi muistaen 🙂 Bataattiranskalaiset olivat mielettömän maukkaita. Samoin mac and cheese, sitä en ollutkaan koskaan ennen tehnyt tai maistanut. Mutta nämä minihampparit kyllä veivät voiton ja täytteissähän mielukuvitus on rajana! Esim. pulled pork voisi toimia hyvin. Tämä hampurilaissämpylä resepti on muuten ihan täydellinen. Ei kun leipomaan 🙂

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    9.10.2014 11:02

    Millaiset pihvit paistoit näihin? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2014 11:19

      Hei, kiitos kommentistasi. Pihvit olivat niinkin yksinkertaiset kuin: Pelkästä naudan paistijauhenlihasta muotoiltuja pieniä pyöreitä pihvejä, vähän suolaa ja pippuria pintaan. Oman maun mukaan nopea paisto molemmin puolin pannulla, koska naudan paistista kyse voi jättää jopa mediumiksi jos tykkää 🙂 juusto lopuksi kuuman pihvin päälle ja pihvi sämpylän väliin.

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    10.10.2014 07:35

    En löydä ohjeesta jauhojen määrää…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.10.2014 08:00

      Kiitos tarkkuudesta. Nyt pitäisi löytyä jauhotkin sieltä. Pahoittelut virheestä. Itse tulee sokeaksi omille kirjotuksilleen.

      Vastaa
  4. Wicked sweet kitchen sanoo

    20.10.2014 07:14

    Nuo sämpylät ovat kyllä aivan täydellisen näköisiä! Täytyy ensi kerralla muistaa tämä ohje kun tekee mieli minihampurilaisia 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.10.2014 07:17

      Kiitos kommentistasi 🙂 Nämä olivat täydellisiä hamppari-sämpylöitä, mutta kuten sanottu vaatii huolellisuutta kohottamisen suhteen. Nam, nyt tuli itsellekin hampurilaisnälkä, kun palasi tähän reseptiin 🙂

      Vastaa
  5. Virpi reenaa sanoo

    29.10.2014 17:40

    Kuinka monta sämpylää tuosta reseptistä tulee? Itse kun en osaa yhtään arvioida miten paljon

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.10.2014 18:07

      Moi Virpi, näitä tuli noin 18-20 kappaletta. Riippuu minkä kokoisia pyörittelee 🙂

      Vastaa
    • Virpi reenaa sanoo

      1.11.2014 20:44

      Olinpas sokea, tuollahan se näkyykin. Resepti on tänään testattu ja hyväksi havaittu, kannattaa vähän odotella. Tällä oli hyvä fiilistellä viikon päästä koittavaa New Yorkin reissua. Tämä blogi menee myös saletisti seurantalistalle 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2014 15:50

      Mahtavaa Virpi! 🙂 Ihanaa matkaa sinulle! New York on upea kaupunki! Olethan käynyt lukemassa myös minun vinkkini:

      http://www.anninuunissa.fi/2014/08/ihana-ihana-new-york.html

      Vastaa
  6. Markku sanoo

    12.2.2019 16:22

    Tuli testattua nämä sämpylät ja kerrankin onnistuin saamaan hienoja pyöreitä sämpylöitä. Unohdin vaan sen 2dl vettä uuniin niin tuli vähän kovia. Lisäksi hieman rakeisia sisältä mikä vähän jäi kaivelemaan mistä johtuu? Ajattelin lisätä ensi kerralla pikkasen kuivahiivan määrää ja voin määrää.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2019 06:52

      Hei Markku,

      Rakeisuus viittaa siihen, ettei taikina ole ollut ihan tasaista. En osaa sanoa miten se voi olla mahdollista. Vaivasithan taikinan kunnolla? Miltä se näytti ja tuntui vaivatessa? Taikinan pitäisi olla pullataikinamaista.V esiasia kuuluu olla paiston aikana uunissa – siitä irtoaa vesihöyryä, joka tekee pullista rapeita ja meheviä – ei kovia. Olisikohan sämpylöissäsi ollut liikaa jauhoja?

      Vastaa
      • Päivi sanoo

        6.3.2019 16:27

        Voikohan sämpylät tehdä jo edellisenä päivänä? Ja jos voi, niin miten nämä tulisi säilyttää?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          6.3.2019 20:14

          Voi tottakai. Säilyttäisin hyvin peiteltynä esim pakastepusseissa ihan huoneenlämmössä. Sämpylät voi myös pakastaa ja ne ovat kuin tuoreita kun sulavat 🙂

          Vastaa
  7. Saara sanoo

    19.10.2019 10:37

    Voiko tähän käyttää tuorehiivaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.10.2019 08:38

      Hiivan voi aina korvata tuoreella ja toisinpäin 🙂

      Vastaa
  8. Miro sanoo

    4.5.2020 22:00

    Harvinaisen hyviä tuli kun äitini kanssa tehtiin. Yleensä jokin menee pieleen, mutta nyt tuli ulkonäöltään ja maultaan erinomaisia pikkuburgereita. Todellakin pitää jättää tämä resepti talteen juhlia varten.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.5.2020 07:20

      Ihana kuulla Miro 🙂 Kiitos kun kävit kommentoimassa.

      Vastaa
  9. ystyntyntty sanoo

    5.9.2020 20:02

    Hei. Meillä on nyt pullerot nousemassa ja odotellaan vielä kohottamista. Tein pienempiä, koska tulee lasten juhliin, ei pienet masut jaksa paljoa, niin menee herkkujakin vielä, eli 25g. Ihania nanopalloja. Katsotaan miten käy.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2020 06:17

      Hei, toivottavasti pienistä sämpylöistä tuli herkullisia 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios