| |

Kesän Täydellisimmät Vohvelit

Kesän Täydellisimmät Vohvelit - Annin Uunissa - Leivonta

Kesän täydellisimmät vohvelit on meidän osalta nautittu jo juhannuksena. Kannoin vohveliraudan mukanani Pärnuun juhannuslomallemme ja onneksi! Suolaisten juustovohveleiden, joista teille jo aikaisemmin kirjotin, lisäksi söimme ison kasan ihan perinteisiä makeita vohveleita marjojen kanssa. Voi luoja miten hyviä marjoilla ja siirapilla höystetyt tuoreet vohvelit ovatkaan aamukahvin kanssa. Olin ihan tosi jo unohtanut sen toistamiseen. Ryhdyin siis vohvelihommiin tänä aamuna. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa ensimmäinen aamu kotona loman jälkeen?

Tämä resepti on hyvin perinteinen. Minusta voi kuuluu vohvelitaikinaan, koska se antaa vohveleille sekä makua että rapeutta. Voit käyttää taikinassa myös öljyä halutessasi ja korvata maidon esimerkiksi kauramaidolla tai vastaavalla, jos haluat maidottomia vohveleita. Vohvelitaikinaa voi myös maustaa erilaisilla tavoilla. Kokeile lisätä taikinaan hieman sitruunankuorta tai kardemummaa ja ylläty!

Minkä kanssa vohveleita voi syödä tai tarjota? Ihan minkä kanssa tahansa! Jäätelö, mansikat, mustikat, vadelmat, erilaiset siirapit, hillot, lemon curd, kermavaahto, nutella, suklaakastike, kinuskikastike.. lista jatkuu loputtomiin, jos en lopeta. Joko kaivoit oman rautasi kaapista? Onko sinulla jotain kikkoja parhaiden vohveleiden tekoon?

Lue lisää Pärnun-matkastamme ja kurkkaa myös Rapeiden Juustovohveleiden ohje. Voit tehdä vohveleista myös kakun. Lue lisää täältä.


Kesän Täydellisimmät Vohvelit (n. 8 kpl)

Taikina:

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1-2 rkl sulaa voita
  1. Riko kananmunat kulhoon ja mittaa maito päälle.
  2. Vispaa seosta kunnes kananmunien rakenne on kokonaan rikki.
  3. Sekoita sokeri ja suola jauhoihin.
  4. Lisää jauhot osissa koko ajan kuohkeaksi vispaten.
  5. Lisää voi ja vispaa edelleen.
  6. Anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia liinan alla.
  7. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
  8. Tarjoile tuoreiden marjojen, hillon, hunajan ja vaahterasiirapin kanssa!

Vinkki! Lisää taikinaan loraus vichyä! Sen uskotaan tekevän vohveleista entistä rapeampia. Mausta taikinaa halutessasi esimerkiksi sitruunankuorella, kardemummalla, vaniljatangon siemenillä tai unikonsiemenillä. 


Kesän Täydellisimmät Vohvelit - Annin Uunissa - Leivonta

Ihanaa viikonloppua!

Seuraathan jo herkkuhetkiäni Instagramissa ja Facebookissa?

Tutustu myös verkkokauppaani: www.anninuunissa.com 

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Asa sanoo:

    Suosittelen tätä vohvelitaikinaa. Vohveleista tuli aivan täydellisiä, paistopinta oli tasaisen kullanruskea ja koostumus rapsakka. Taikina ei valunut pöydälle. Nimensä veroinen.

  2. Tuomas sanoo:

    Yllätin vaimon tällä taikinalla. Kehuja tuli vuolaasti. Kiitos Anni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *