• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rapeat Juustovohvelit

Brunssi· Juhannus· Mökkiohjeet· Pannukakut ja letut· Suolaiset

25 kesä

Rapeat Juustovohvelit

Vietimme juhannuksen Pärnussa ystäviemme kesäasunnolla. Olin käynyt ennen reissua ostamassa näppärän hyvin mukaan mahtuvan vohveliraudan, jotta aamun herkutteluhetket olisivat varmasti taattuja. Menomatkalla hankinnastani kertoessani reissuporukalle ja juhannusaamun brunssia suunniteltaessa Leo muisteli juustovohveleita, joita tapasi paistaa lapsena. Taikinaan sopii juusto kuin juusto ja mitä enemmän sitä parempi. Mukaan vähän sihisevää vichyä ja rapeat juustovohvelit olisivat taattuja. Leon juustovohvelit jäivät pyörimään mieleeni ja tarinasta innostuneena päätin paistaa makeiden vohveleiden lisäksi koko porukalle myös näitä rapisevan herkullisia juustovohveleita.

Tällä kertaa suolaiset herkut veivät voiton – makeat vohvelit jäivät syömättä aamulla (söin ne nutellan ja mustikoiden kanssa välipalaksi). Makeiden vohveleiden reseptin jaan teille vielä myöhemmin. Vohvelit ovat täydellinen valmistettava herkku myös kesämökillä tai muissa hieman haastavammissa oloissa. Tarvitset vain vohveliraudan ja sähköä! Näitä vohveleita teen vielä uudestaankin! Tutustu muihin brunssi-resepteihin Brunssi-kategoriassa.


Leon Rapeat Juustovohvelit (8-10 vohvelia)

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl vichyä
  • 1 rkl öljyä tai sulaa voita
  • 1-2 dl juustoraastetta (cheddar, emmental)
  1. Riko kananmunat kulhoon ja mittaa maito päälle.
  2. Vispaa seosta kunnes kananmunien rakenne on kokonaan rikki.
  3. Sekoita sokeri ja suola jauhoihin.
  4. Lisää jauhot osissa koko ajan kuohkeaksi vispaten.
  5. Lisää vichy ja voi/öljy ja vispaa edelleen.
  6. Anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia liinan alla.
  7. Ennen paistoa lisää juustoraastetta taikinaan (oman maun mukaan).
  8. Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
  9. Tarjoile suolaisten lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan heti paiston jälkeen.

Vinkki! Voit jättää halutessasi vichyn pois, sen sanotaan tuovan rapeutta. Käytä taikinaan maukasta juustoa kuten emmental tai cheddar, niin saat ennemmän makua. Leon mielestä juustoa ei voi koskaan olla liikaa, joten halutessasi lisää vaikka 2 dl.

Rapeat Juustovohvelit

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Helppo Raparperimehu
Seuraava artikkeli: Silkinpehmeä Sveitsiläinen Marenki »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios