• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kolmen Suklaan Suklaakakku

Täytekakut

9 tammi

Vietämme tänään kihlajaisia sukulaisten kanssa. Vieraiden toiveena on saada suklaakakkua kahvin kanssa, joten sellainen järjestettiin. Valitettavasti aina tärkeänä päivänä kaikki ei mene ihan suunnitellusti. Ei ehkä kannattaisi kokeilla uusia juttuja ensimmäistä kertaa tällaisena päivänä. No kokeilin kumminkin, joten tällä kertaa kakusta ei tullut täydellistä ainakaan ulkonäöltään, vaikka sitä  toivoin. Tämä kakku on kuitenkin taivaallisen makuinen ja se on jopa tärkeämpää, kakkuhan tehdään syötäväksi, ei pelkästään ihailtavaksi.

Tämän kakun kakkupohja on mehevä suklaakakkupohja ja se sisältää tummaa suklaata, pehmeä sisus on ihanaa valkosuklaamoussea ja päälle valutettu (kakun epäonnistunein asia) on maitosuklaaganache, jonka tosiaan hiukan möhlin tällä kertaa. Ganache jäi liian löysäksi ja siitä syystä näyttää hiukan epäsiistiltä. Taisin myös sekoitella sitä liikaa, josta johtuen pinnassa näkyy ilmakuplia. Tekemällä oppii ja seuraavalla kerralla tulos on varmasti parempi!

Suklaakakkupohja:

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsi)
  • 1 dl vettä
  • 3 dl piimää
  • 4 munaa
  • 1,5 dl siro hienoa sokeria
  • 1,5 dl muscovadosokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun.
  2. Pilko voi ja suklaa kulhoon ja sulata mikrossa varovasti, välillä sekoittaen.
  3. Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, piimä ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen.
  4. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  5. Jaa taikina kahteen 20cm vuokaan ja paista kakkuja uunin keskitasossa 175 asteessa noin 45 min.
  6. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissa ja siirrä ritilälle jäähtymään.
  7. Leikkaa jäähtyneet kakut kahteen osaan ja muotoile päällimmäinen osa tasaiseksi.

Valkosuklaamousse:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl kermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 1 liivatelehti (tilkka vettä)
  1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa, välillä sekoitellen. Vaahdota kerma kulhossa ja jätä sivuun. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Sulata liivatelehti tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.  Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi kääntele kermavaahto joukkoon.
  2. Aloita kakun kokoaminen irtipohjavuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. Jaa valkosuklaamousse joka kerrokseen ja muista kostuttaa kakkua sopivasti. Itse kostutin kakun vaniljamaidolla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kun otat kakun esille ja ennen ganachen levitystä, siistä kakun reunat palettiveitsellä halutessasi.

Maitosuklaaganache:

  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • 1 rkl voita
  1. Paloittele suklaa kulhoon ja jätä sivuun.
  2. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi kattilaan ja lämmitä.
  3. Kaada kuuma kermaseos kulhoon suklaiden päälle.
  4. Odota hetki ja sekoita varovasti sekaisin.
  5. Lisää lopuksi voi ja sekoittele edelleen varovasti.
  6. Kaada valmista ganachea kakun päälle varovasti ja levitä lastalla kohti reunoja tai kääntele kakkua.
  7. Anna suklaan valua kakun reunoja pitkin.

Huom! Varo sekoittamasta liikaa ettei ganacheen tule ilmakuplia. Minun ganache jäi hiukan liian löysäksi ja valui liikaa yli reunojen ja on hiukan läpikuultava. Jos tuntuu, että ganache on liian juoksevaa, niin sulata sekaan lisää suklaata. Ganachen koostumus riippuu myös siitä mitä suklaata on käytössä. Muokkasin omaa reseptiäni hiukan poistamalla kerman määrää, koska luulen sen olleen yksi kompastuskivistäni. Tummalla suklaalla ganache onnistuu varmasti näillä mitoilla. 

5 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Jauheliha-Cheddarnyytit
Seuraava artikkeli: Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Raita sanoo

    9.1.2016 19:11

    voi kaima, annit taitaa usein olla tarkkoja, ehkä jopa pikkutarkkoja 😉 maku on tärkein asia ja toki ulkonäkökin kulkee siinä matkassa. mutta tää sun kakku on kaunis, ruusut kertakaikkisen upeita ja maku varmasti loistava. vaikka ganache ei ehkä onnistunutkaan odotetusti, uskon että kakku maistui juhlijoille.

    vielä kerran onnea ja haleja ♥ rakkaus on uskomaton juttu!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.1.2016 10:49

      Kiitos Anni! Jäälleen kerran ihana ja kannustava kommentti sinulta! Kukaan vieraista ei huomannut mitään vikaa kakussa 😉 Maku oli taivaallinen ja se olikin tärkeintä.

      Kiitos vielä Anni <3

      Vastaa
  2. Kakkuvaltakunta sanoo

    10.1.2016 11:20

    Mistä näitä kolmen suklaan kakkuja oikein tulee? 😉
    Nyt omasta versiostani ohje blogissani. Iloa viikkoon!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.1.2016 11:24

      Kiitos 🙂 pitänee kokeilla sitä jusutoversiota pian! On suklaa vaan niin hyvää ja vielä parempaa kun yhdistelee näitä kolmea!

      Vastaa
    • Kakkuvaltakunta sanoo

      10.1.2016 11:45

      Nimenomaan, suklaa on kyllä ehdottomasti yksi omista suosikeistani myös 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Hääpäivä 🤍 Tämä oli meidän hääpotrett Hääpäivä 🤍

Tämä oli meidän hääpotrettien viimeinen otos tasan neljä vuotta sitten tänään 🌿Ollaan jo vähän väsyneitä kuvattavia, mutta pidän tästä kuvasta erityisesti. Siitä ettei hymyillä, mutta näytetään silti tosi onnellisilta, raukeilta. Kaikki meni hyvin. Me ollaan tässä ja nyt. Meidän päivä, ihana olla juuri nyt Italiassa  muistelemassa yhdessä, koko meidän kolmihenkisen perheen kesken #keramiikkahäät 🌸 @camillabloom
La Dolce Vita ❤️ La Dolce Vita ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios