tiistai 25. lokakuuta 2016

Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku


Eilen oli muuten tosi jännä ilta. Esiinnyin Marja Hintikka Showssa, jossa esittelin suunnittelemani Erokakun. Kakkua olin leiponut ja viilannut koko viikonlopun. Jos joskus on jännittänyt viedä kakku juhliin, minne itsekin on menossa, niin sanotaan näin: tällä kertaa jännitti potenssiin 100. Kaikki meni kuitenkin hyvin - kuten yleensä. Oli hauskaa ja kokemus oli ikimuistoinen. Jos missasit Shown, voit katsoa sen Yle Areenalta jälkikäteen.

Tässä postauksesta voit napata kakun ohjeen. Kyseessä siis suklaakakku, jonka sisällä on pinjata ja kirpeää sitruunatahnaa pehmeän suklaamoussen kera. Kakku on kaksipuoleinen - puolet edustavat eron kahta ulottuvuutta ja sisusta yllätyksiä sekä katkeruutta. Valitettavasti kakun sisuksesta en saanut kuvaa tähän postaukseen en uskaltanut leikata palaa ennen lähetystä. Sisältä löytyi kuitenkin Skitles hedelmäkarkkeja. Instagram feedissäni taitaa olla yksi kuva kakun sisuksesta.

Suklaakakkupohja:
150 g voita
150 g tummaa suklaata sulatettuna
1.5 dl rypsiöljyä
1.5 dl vettä
4.5 dl luonnonjogurttia
6 munaa
3 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1.5 tl vaniljasokeria
7.5 dl vehnäjauhoja
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa

Pinnoita leivinpaperi kolmen 20 cm irtopohjavuoan pohjalle – voitele reunat tai käytä reunaleivinpaperia.
Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun. 
Mittaa voi kattilaan ja sulata. Pilko suklaa joukkoon ja sulata sekaan. Jäähdytä.
Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, jogurtti ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet. 
Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. 
Kaada taikina kolmeen vuokaan ja paista kakkuja uunin keskitasossa 160 asteessa noin 45min. 
Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissa ja siirrä ne ritilälle jäähtymään. 
Tasoita ja muotoile jäähtyneiden kakkujen pinta tasaiseksi. 

Vinkki! Paista koko kakku yhdessä vuossa – paisto aika pitenee yli tuntiin. Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.

Täyte:
1 purkki Lemon Curd –tahnaa
1-2 dl Skitles karkkeja

Suklaamousse:
300 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
300 g tummaa suklaata

Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten. Kääntele lopuksi kerma joukkoon nuolijalla. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.

Marenkivoikreemin ohje löytyy esimerkiksi tästä.

Valkosuklaaganache
150g valkosuklaata
kermaa
pastavärejä

Pilko valkosuklaat kahteen pieneen kulhoon.
Kuumenna kerma ja kaada pieni tilkka suklaan päälle – anna olla hetki.
Sekoittele lusikalla hitaasti ja lisää kermaa tarvittaessa.
Värjää lopuksi kumpikin ganache pastaväreillä.

Koristeeksi:
Makeisia
Macaron -leivoksia
Nonparelleja
Muita koristeita

Kakun kokoaminen:Tee keskimmäiseen kakkupohjaan pyöreä reikä (noin 8 cm) keskelle muotilla tai lasilla.
Kokoa kakku yhteen 20cm kakkuvuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. 
Kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla (1 dl maitoa + 1tl vaniljasokeria). 
Levitä sitruunatahnaa alimmaiselle kerrokselle, lisää puolet suklaamoussesta. 
Nosta keskimmäinen pala, jossa reikä päälle. Täytä reikä Skitles -karkeilla. 
Levitä reunoille sitruunatahna ja toinen osa moussesta, nosta päälle päällimmäinen kakkupala. V
edä kelmu kakun yli ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
Valmista marenkivoikreemi ja levitä se kauttaaltaan kakun päälle palettiveitsellä.
Halutessa värjää osa kreemistä ja levittele sitä kakun pintaan ”vesivärimäisesti”.
Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin kovettua.
Kaada ganache kakun päälle – kummallekin puolelle oma väri.
Koristele kakku kummaltakin puolelta eri tavalla karkein, nonparellein tms. oman makusi mukaan! Koristele rakkaus puoli ja ero puoli erikseen oman makusi mukaan! 

Muutamat fiilikset vielä eiliseltä. 


10 kommenttia:

  1. Voi, miten hieno kakku! Ja varmasti myös maistui hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minnea :) Kakku maistui kaikkien mielestä loistavalta <3

      Poista
  2. Onpas komea kakku. Hieno koristelu.

    VastaaPoista
  3. Näyttää herrrkulliselta siis tuo kakku:D t.Jani-75

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani :) herkullista se olikin!

      Poista
  4. Upea kakku! Pitääkin katsoa ohjelma Areenasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi :) Kiitos paljon! Kaikkeen sitä lähtee mukaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!