| |

Tiramisu Semifreddo

Tiramisu Semifreddo

Tehtiin Onnin kanssa pikatiramisua Lapin mökillä ja se sai mut muistelemaan tätä IHANAA ohjetta, Tiramisu Semifreddo, mikä mun on pitänyt jakaa teille pitkään. Suussa sulava italialainen puolijäädyke eli semifreddo maistuu ihan TIRAMISULTA kun yhdistää kahvin, kaakaon, mascarponen ja savoiardi keksit.

Tämä on siis niin herkullista ja suussa sulavaa. Ohje on helppo ja kätevä. Siinä yhdistyy ihanasti kaksi italialaista klassikkoa tiramisu ja semifreddo. Voit tehdä jäädykkeen valmiiksi pakkaseen vieraita varten ja nostaa esille yllättäenkin.

Tiramisu Semifreddo

Tiramisu Semifreddo

Ohje noin 10 hlö

  • 250 g mascarponea
  • 3 munankeltuaisia
  • 3 munanvalkuaisia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • savoiardi keksejä
  • 0,5-1 dl vahvaa kahvia
  • kaakaojauhetta
  1. Vatkaa ensin valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nosta sivuun. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja nosta sivuun. Sekoita mascarpone keltuaisiin ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
  2. Kääntele kermavaahto lastalla keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto.
  3. Kaada seos pitkään (1 litra vetoiseen) vuokaan. Painele keksit päällimmäiseksi. Siirrä vuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
  4. Ota semifreddo pakastimesta kymmenen minuuttia ennen tarjoilua. Sivele keksit kahvilla, kippaa jäädyke tarjoiluastialle ja sihtaa päälle kaakaojauhetta ja tarjoile.
Tiramisu Semifreddo

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni

LISÄÄ ITALIANMAKUJA LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *